[]

akdeniz üniversitesi ders kayıt işlemleri (lütfen yardım!)

EN SON GANO: 2.00
AKTİF YIL / DÖNEM: 2009 - 1
SINIF-YARIYIL: 1 - 1
ALABİLECEĞİNİZ MAKSİMUM KREDİ: 30
KREDİ TOPLAMI: 0

kayıt işini gidip hallettim.. şimdi ders kayıt zamanı fakat kafamın üstündeki soru işaretleri ile boğuşuyorum..

hemen konuya geçeyim.. benim ezelden beri matematik bilgim yerlerdedir.. alabileceğiniz maksimum kredi'ye 30 demiş. yani toplamda 30 kredilik ders seçmem gerekiyor sanırım.. diyorum ki; algoritma, programlama, temel elektronik, ingilizce (bu derslerde problemim yok + teknik lise kökenliyim) beden eğitimi, müzik vs. toplamda 30 kredilik ders seçsem.. fakat içinde matematik dersi olmasa? böyle bişey olabilir mi? ne dersiniz? mümkünmüdür?

birde benim yabancı dilim ingilizce.. ders ekleme bölümünde rusça, fransızca, almanca da var.. 4,00'er kredi vermiş ders başına.. ingilizce haricinde bu dersleri de alabilir miyim??

 
hangi bölümdesiniz bilmiyorum ama her bölümde her dönem seçmek zorunda olduğunuz dersler bellidir; bir de seçmeli dersler var... okulun web sitesinde kendi bölümünüzün sayfasına girerseniz, orada olması lazım bu dönem okuyacağınız dersler.eğer orada matematik varsa, matematik de almak zorundasınız. (bu dönem almazsanız, daha sonra alttan alırsınız, kaçarı yok)

dil derslerinden de sadece birini alabiliyorsunuz. yabancı diliniz ingilizceyse, onu alacaksınız. (yine de danışman hocanızı bulup bir sorun, "benim ingilizcem zaten iyi, onun yerine şu dili alsam olur mu" diye) ha bir de, sene başında ingilizce muafiyet sınavı yapılıyor okulda, ona girip geçer not alırsanız bütün yıl dil dersi almak zorunda kalmazsınız aklınızda olsun. aynı şey temel bilgisayar dersi için de geçerli.
  • kobuzchu kiz  (04.09.09 13:33:51) 
@jugador & @kabuzchu kiz .. yorumlarınız için teşekkürler.. birde;

8'inde ve 11'inde ing. ve bilişim dersleri sınavı var "kobuzchu kiz'n" dediği gibi.. girersem başarılı olacağıma inanıyorum fakat kalacak yer sorunum var.. kayıt yapıp zonguldak'a geri döndüm.. gene kayıt günü yurda sormuştum ne zaman açılıyor diye.. yurtların ayın 7'sinde açıldığını söylediler fakat yurt sonuçları yedek 1047. sıra olarak geldi.. antalya'ya ayın 7'sinde yeniden gitsem yurda desem ki kalacak yerim yok.. kalacak yer bulana kadar günlük misafir olarak kalma ihtimalim varmıdır?
  • synche  (04.09.09 14:11:27) 
yurt prosedürünü bilmiyorum ama, günlük olarak kalabileceğiniz, öğrencilerin kaldığı birçok pansiyon var kampüsün çevresinde.


  • kobuzchu kiz  (04.09.09 15:10:02) 
@jugador teşekkürler..
dün okulun yakınındaki öğretmen evindeydim.. gecelik 70tl aldılar.. üstüne birde asık suratlı görevlileri canımı sıktı.. sanki kalmaya değil yıkmaya geldim mekanlarını.. bakalım yarın yurtkur'u arayayım kesin konuşurlarsa giderim sınava.. tekrar teşekkürler..

  • synche  (04.09.09 21:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.