[]

Yazıcıdan anlayan duyuru sakinleri.

Kız kardeşim avukat olarak bürosunu açıyor bilgisayar mühendisi diye yazıcı seçme işi bana geldi ancak yazıcıdan hiç anlamam. Kardeşim yoğun bir şekilde kullanacak yazıcıyı aynı zamanda faks, tarayıcı ve fotokopi özellikleri de lazım.
Ben de bu özelliklere sahip bir lazer yazıcı ararken (yazıcı hakkında tek bildiğim şey çünkü çok kullanacaksan lazer az kullanacaksan mürekkep püskürtmeli) bir arkadaşım lazer almak yerine mürekkep püskürtmeli alıp kartuşu kolayca doldurabileceğimi belirtti. Şırınga ile kolayca dolduruluyor ve daha ucuza geliyor dedi.
1) gerçekten daha ucuza mı gelir şırınga ile doldurmak
2) bu işlem teknoloji özürlü kardeşimin yapabileceği bir şey midir ve ne sıklıkta yapması gerekir.
3) bu koşullarda fiyat/performans oranı yüksek bir yazıcı tavsiyeniz var mıdır?

 
sakın mürekkepli alma hemen hatları kuruyor,
lazer en güzeli
ofis tipi çok fonksiyonlu yazıcılardan al 400-500 tl civarıdır.
  • basond  (04.05.15 23:27:45) 
Kartuş ile başa çıkmak zor olur. Çok sık biter, maliyeti yüksektir. Bunun yerine tonerli yazıcıları araştır bence çok daha uzun ömürlü ve uygun maliyetli olur.


  • reanarchy  (04.05.15 23:28:44) 
Dediginiz kadar yogun olacaksa almayin kiralayin,baski yaptiginiz miktari odeyin.


  • cizgilipijama  (05.05.15 00:32:01) 
Tabii ki lazer olacak.

Bak burada lazer olan, çok fonksiyonlu olan ve en çok tercih edilen yazıcıları sıraladım.

www.akakce.com
  • yirmisantim  (05.05.15 00:45:32) 
canon'un bi yazıcısı vardı. yan tarafında mürekkep kutuları fln var elden doldurabiliyorsun. bi inceleyin isterseniz. fax fln var mı bilmiyorum bakmak lazım. neden diyorum çünkü bizim eski yazıcının tek kartuşu 150 tl idi ve dolum yapılamıyordu mecbur değiştirilmesi gerekiyordu. 3 kartuş olsa 450 tl yapar ki kısa sürede bitiyordu. bu canonun yazıcısı 300-400 arası bişeydi herhalde. bi bak internetten


  • sutu seven kamyoncu  (05.05.15 12:36:49) 
şöyle bir şey de buldum buna ne dersiniz?
www.hepsiburada.com

  • nuka cola  (05.05.15 13:41:22) 
mürekkep yazıcıda kartuş doldursun, diyenler ofis ortamında çalışmıyorlar. onlara aldanmayın.
avukat kardeşin, resmi yazışma-dilekçeyle uğraşırken müşterinin (pardon danışan mı diyordunuz:)) kalitesiz bir baskı çıkması, oradan elde edeceği 50-100 liralık kazancı ve kurumsallığı fazlasıyla alır-götürür.

  • kehanet  (05.05.15 13:47:45) 
müvekkil diyorlar :)


  • nuka cola  (05.05.15 13:53:37) 
evet evet. ben psikologların müşterisiyle karıştırdım:)


  • kehanet  (05.05.15 14:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.