[]

1 aylık spor programı

Hayatımda hiç doğru düzgün spor yapmış bir insan değilim. Yaş 30 olunca üstüne bir de çok kilom olmamasına rağmen yağlar göbeğimde resmen birikti (174cm-70kg). Spor salonuna şu an gitme gibi durum söz konusu değil. Yalnızca koşu ve evde yapılabilecekler olabilir. Ev iki adet de 5 kg'lik dambıl mevcut. 1 ay içerisinde göbek bölgesindeki yağlar ile kollara en azından toparlama katmak mümkün müdür? Mümkün olsa da olmasa da, olduğu kadarı ile bana bir aylık başlangıç için yoğun bir program önerebilecek birileri olursa şimdiden teşekkür ederim.




 
1 ayda en fazla su atarsın vücudundan, o da birkaç kiloluk kayba denk gelir ama görüntü olarak bir değişiklik olmaz yağ yakmak için daha uzun sürelere ihtiyaç var. Yaz yaklaşınca girilen stresin bir faydası olmuyor ama her gün 7 km'den az olmamak şartıyla yürüyüş yap, basit karbonhidratı hayatından çıkar, sebze ve protein tüket, 2 dambılla yapabileceğin ağırlık egzersizleri var onları araştır ve çalış. 1 ayda çok etkisi olmaz ama uzun vadede sağlıklı bir yaşamın ve düzgün bir vücudun olur.


  • angelus  (04.05.15 21:02:44) 
naçizane tavsiyem;
izometrik çalış.
squat, plank, side plank, glute bridge gibi durağan hareketleri yap.

lunge (askerliğini yapanlar bilir, komando dansıdır bu) yap ağırlıksız.

buraya kadarkiler core denen bölgeyi ve bacakları çalıştırıyor.

dambılı zaten ilk eline aldığında curl yapmamış olamazsın. onu yapmaya devam et. arka kol ve göğsün biraz toparlanması için şınav. buna iki sandalyeyle yapılabilecek dips hareketini ekleyince berceste olur.

koşuya çıkınca,
www.youtube.com
şu videoda bahsi geçen yerlerden birinde durup nizami birkaç barfiks de çekersin.
(p.s. videodaki abi gay, o yüzden öyle dolaşıyor etrafta)

mekik gibi sırtı zorlayan hareketlere bulaşmazsan daha hayırlı olur.
  • kargn  (04.05.15 21:11:07) 
angelusa muhalefet olacak fakat bir haftada 4 kg verip adonislerimi hayatımda ilk (ve son) kez görmüşlüğüm var.
(aşk acısı ve her gün işe bisikletle gitme, barbaros bulvarını duraksız geçme işe yarıyor)

  • kargn  (04.05.15 21:13:19) 
bir ayda birşey olmaz ya, yine de :
www.fitnessbilim.com

  • varoluscusanri  (04.05.15 21:19:19) 
squat izometrik bi egzersiz degildir. lunge da komando dansi degildir. yani lunge yap ama komando dansi yapma.

oblik gormek genelde karin kasindan erken oluyor, eger biraz mevcutsa elbette o kaslar.
  • sage  (04.05.15 21:28:46) 
pek çok hareketin izometrik versiyonları vardır. squat da buna dahil.
komando dansı konusunda yanılıyor olabilirim. askerliği levazımcı yaptım.

  • kargn  (04.05.15 22:08:29 ~ 22:09:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.