[]

müstakbel kaynanamla başım belada

kaynanayı ne yapmalı?
kaynar kazana atmalı.
yandım anam dedikçe
altına odunu atmalı.

yemin ediyorum melek görünümlü kaynana tam olarak kendisi. yaşlı 65lerinde falan kocası bırakıp gitmiş zamanında. biz de aile olarak hem böyle şeyleri sevmediğimizden hem de yazık tek başına bi kadın masraf yapmasın kendini hırpalamasın diye hiç bişi istemedik. ısrarla bohça dedi ısrarla hayır istemiyoruz dedik. ben zaten düğün sevmiyorum sade bir nikah yapacağız. ev desen mis gibi ikeadan döşeyeceğiz. yani ne kendimize ne ailelere bi yükümüz olmayacak ama müstakbel kayınvalidem benim hiç kızım yok duygu sömürüsü ile bohçada bohça diye yırtınmaya devam etti. ben de dedim ki bakın yanlış anlamayın ama bu ailelerin zamanında birbirine masraf yaptırmak için çıkarttığı şeyler inanın gerek yok. alsanız da giymeyeceğim bir ton para. o masrafla başka bir eksiğimizi tamamlayın dedim. yok öyle olmaz da olmaz. ehh mk istemiyorum ama ben zorlamayın dedim. sonra kendi kendine triplere girmiş yok yaptığı listeyi yırtıp atmış falan. dedim lanet gelsin üzülmesin tamam yapsın bohçasını. bu sefer demez mi iç çamasırını siz gidip alın ama açık renk olsun. ya dedım ben açık renk giymiyorum. siyah bari alacağım kullanacağım bi renk olsun. kadın hala ısrarla nasıl yani yazın beyaz tisorte beyaz giymiyor musun diyor hayır dedım. yine de acık renk alın dedi. töbeee. ay bide demez mi geceliğini sana ben alacağım onda gelmene gerek yok güğün gecesi onu giyeceksin diye.. ayıp yahu ayıp.

sevgilim de annesi boyle yapınca o kaşındı dedi tuttu victoria secreta götürdü burdan alacaksın diye :) zaaaaaa XD

neyse abi ama kadın hala konuşuyor yok bakayım nasıl almışsınız falan. en son sevgilime patladım ya dedim anana ne benım ne giyecegimden ilk gün ne yapacağımızdan. artık işi cidden terbiyesizliğe vurmaya başladı. yahu benim de annem var kadın bir kere bile ne karıştı ne bir şey sordu. sen nasıl istiyorsan diyip rahat bırakıyor. sevgilime dedim en son ikimizin hayatı bu gönlü olsun diye bohçayı yaptık bokunu çıkarırsa lafımı esirgemem diye ama abi duracak gibi değil bu kadın.

şeytan diyor kürt ailesiyiz bizde adet böyle deyip isteyeceksin burma bilezikleri sonra görecek adetler nasıl oluyormuş.

sinir boşalması sonrası soruya gelince gardımı nasıl alacağım ben yahu?

 
uu beybi cidden zormuş. ama sanırım bohça işinden sonra pek fazla içli dışlı olmanıza gerek kalacak durumlar olmaz. yine de sevgiline çok patlama bir süre sonra seni o victoria secretlara götüren adam gider ana kuzusu biri gelir o zaman çok pis patlarsın işte.


  • zenc  (04.05.15 17:49:17) 
Amanııın çok kolay gelsin. Nişanlınız zaten olayın farkındaymış, o araya girip konuşmazsa ve ikna edemezse sizin yapabileceğiniz çok bir şey de yok; belli ki laf söz dinlemiyor, illa kötü gelin olursunuz kafasında.Olmadı, birlikte ve tekrar tekrar konuşun.

Şu olabilir, "Dünürleri buluştururuz" ayağına anneleri buluşturun, bu konuyu onlarla tartışın, belki o tartışmalar sırasında ikna olur.

Bir de ne olur virgül kullanın; kıllık olsun diye söylemiyorum, gerçekten anlarken çok zorlandım.
  • aychovsky  (04.05.15 17:54:06 ~ 17:56:27) 
@krem peynir ben anlatamayınca annem ve babam da dedi bakın bizim için bu tür şeyler gereksizdir kızımızda sevmiyor zaten. o yüzden hiç bu işlere girmeyelim dediler. yani ailemi bile takmadı.

hayır şimdi annem de atar yapmaya başladı o çeyiz yaparsa biz de yapmak zorundayız nerden çıkardı şimdi bunları falan diye cır yapmaya başladı yahu.
  • polypropylene  (04.05.15 18:06:18) 
İyi de sen git al açık renk iç çamaşırı. Her gün arayıp kontrol mu edicek ne giydin diye. Gerdek odasına mi giricek benim aldığım geceliği mi giydin diye. He he de geç. Önemli mevzular değil ki. Salona koyacağım kanepeye karışsa, ille bu olacak dese anlarim ama su anlattiklarin abartı geldi.


  • elorelia  (04.05.15 18:11:25) 
@krem peynir üzülmesin diye zaten pes ettim alsın dedim ama çok ayıp yaa 65 yaşındaki okumuş etmiş hay allahım cahil de değil üniversite bitirmiş istanbullu kadın. benim ailem ise hor görülen doğulu bir aile ama inanın bunu modernite konusunda donunda sallarlar.

yahu nedir bu iç çamaşırıdır ilk gece komplexidir. yok açık renk olsun yok düğünden sonra giyeceksin falan. lan oğlunun odasına girip prezervatiflerin yerini değiştiriyorsun yani çatır çatır seviştiğimizi de biliyorsun. niye hala böyle ilk gece muhabbeti yapıyorsun?
  • polypropylene  (04.05.15 18:11:34) 
@elorelia tam 5 kere açtı bu mevzuyu. ben yanına bile gitmedim artık utandığımdan sevgilimden aldı baktı ne aldınız diye. kendisinin bakması yetmiyor anneme yengemlere gösterecekmiş bide nişan günü.
inan abartmıyorum resmen bir haftadır giyeceğim sütyenin muhabbeti dönüyor yok rengi yok tarzı yok tangası. ayıp diyorum yanlış mıyım?

  • polypropylene  (04.05.15 18:13:58) 
eloria +1

hayatını birleştireceğin kişinin annesi sonuçta. ne olursa olsun onla da aile oluyorsun. bi iç çamaşırının rengi bu kadar büyük sorun olmamalı. kaynana görmesem hak verirdim ama bana biraz evlilik stresinden sen abartıyormuşsun gibi geldi :)

he de geç. hem onun gönlü olur hem de sen takmamış olursun. büyük olan o, alttan alması gereken sensin. şimdi he dememen ilerde konuşmalara neden olabilir, en azından onun önüne geçmiş olursun. epilatör olarak da şu marka istiyorum, makyaj malzemelerini şundan kullanıyorum de. görsün gününü para harcatıyorum hihoha olarak değil, kadın almak istiyor, bari kullanacağın şeyler olsun diye.

annemin kaynanasındna çektiklerini anlatsam pöhööööy....seninki inan kaynana değil

ps: eşim yabancı. bohça mohça bilmez. ben evlenmeden önce dedim, ben bohça yapmak istiyorum ona göre diye. anasına babasına dedesine abisine de bluz gömlek falan aldık. hiç ikiletmedi beni, kabul etti. noldu? ben mutlu oldum. onlar da yapacağımız bişey var mı diye sordular, bohça listesini verdim, ama isterseniz alın istemezseniz almayın bu bizim geleneğimiz sonuçta dedim. almadılar, darılmadım da.
  • la noix  (04.05.15 18:26:12) 
Bence iplemez bir tavır takın, ne isterse alsın, nasılsa fiş fatura değiştirme kartı falan vardır, sonrasında istediğinle degistirirsin. Sorarsa da o bedende o renk kalmamis falan dersin. Yalnız karşılık konusunda annen haklı..

denildigi gibi sen de hazirlik stresiyle gereginden fazla takılmış olabilirsin. Ama bence senin esas stres kaynağın, bu tavırların nikah sonrası hayatınıza sirayet etmesi düşüncesi. Edecek mecbur ama bu civcivli zamanda işin o tarafını düşünmeyi bırak, ertele. diger türlü iki tarafta da gereksiz kirginliklar oluşabilir, sonra bi çamaşır yüzünden bana neler etti der durursunuz karsilikli ki malum, konu bu değil. simdi alttan almaya çalış, gerisine nikahtan sonra bakarsın. Simdiden mutluluklar :)
  • manuel mandalina  (04.05.15 18:51:56) 
istediğni alsın bırak hatta bilerek bi beden küçük söyle hani olurda fişi falan vermezse ikna etme açısından kolay olur ya da büyük söyle olmadı büyük geldi dersin.

sonra git istediğinle değiştir. ama erkek tarafı yapıyorsa sizinde yapmanız gerekir.

belki kadıncağız oğluna bohça yapılsın istediği için sana bohça yapmakta diretiyor?

ha mutluluklar
  • indescribable  (04.05.15 19:00:29) 
Ha bir de eşe dosta bohça gösterme olayı var, o da bu ısrarın nedeni olabilir. Erkek kardeşim geçen yaz evlendi, eşi bohça istemem dese de annem 2-3 parça biseyler koydu, millet sorar diye..


  • manuel mandalina  (04.05.15 19:01:58) 
bunun orta yolu vardır her zaman. evleniyorsunuz, o kadar olacak. illa burnunun dikine gitmeye gerek yok. he de geç, sonra giymezsin. ama şöyle de böyle demen, 65 yaşındaki kadına etki etmez. birazcık alttan al, ne var bunda.

çocuk da annesini dizginlesin ama. yeter diyeceği noktalar olsun, o da alttan alsın yani. her şeyi de senden beklemesin. o kadar da değil. herkesin bir kişiliği var. ama sonuçta birbirinizi seviyorsanız bunlar çözülmeyecek meseleler değil. birazcık hoş görüver. nedir yani? nesil çatışması bunlar, duygusal zeka devreye girsin ne olacak.
  • mermize  (04.05.15 19:13:25) 
Abartmışsın bence. Madem kırılmasın diye tamam dedin bırak alsın, değiştirirsin giymezsin nolcak?


  • sweeney  (04.05.15 19:27:34) 
ya bu bohca dediginiz seyin icine don gomlek gecelik falan konmuyo mu? en fazla ne kadar tutacak. birakin istedigi gibi hazirlasin, bi cekmeceye durtersiniz olur biter. bu geceligi giyeceksin falan demis, kizi gibi gormus kendince yakinlik kuruyor iste. "tmm annecim baaaaşüstüne ;)" deyip geç, sonra istersen yine giyme. "benim sutyenim benim kararim!" triplerine girmeye ne gerek var? 65 yasinda kadin, kizi da yokmus heves ediyor iste. azicik empati kurun yoksa isiniz zor valla.

herkes de diyo ki eşiniz annesiyle konuşsun, aileniz kayınvalidenizde konuşsun. lan manyak mısınız? altı üstü bi tane bohça. sanki kadın evinin mobilyalarını ben seçicem demiş, bu kadar abartacak ne var? evlilik hazırlıklarında her şeyi siz kendiniz yapıyorsunuz, o da oğlunun mürvetine bi şekilde müdahil olmak istemiş işte. bana gayet zararsız geldi.
  • littlejack  (04.05.15 19:28:02) 
eğer maddi olarak kendisi karşılayacaksa masraflarını sana ya da eşine istemediğiniz mali bir yük getirmeyecekse bırakın istediğini alsın. kötü bir tarafı yok bunun. heves etmiştir muhtemelen. anneler de yıllarca çocuklarının evlendikleri zamanın hayalini kuruyorlar. hiç beğenmediğiniz bir şeyse giymezseniz durur en fazla. benim uyuz olduğum herşeyini kendileri yapan çiftlere adet diye yok şunun alınması lazım bunun alınması lazım diyenler. adetse bunu alacak kişiler de ailelerdir adette. yani böyle bir durum yoksa abartılacak bir şey yok bence.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (04.05.15 20:03:07) 
alsın ya, niye almasın diye tutturuyosun ki? ben de giymiyorum kayınvalide hanımın aldıklarını ama alırken de ses etmedim heves ediyorlar. eşim de annemin aldıklarını giymiyor. gelenek işte aileler mutlu oluyor.


  • sayns  (04.05.15 20:46:23) 
hepiniz çok haklısınız ileride devam eder diye çok stress yapıyorum sanırım. neyse öyle yada böyle dediği oldu tamı tamına 700TL evet 700TL harcanarak bohça hazırlanmış. allah bilir içinde kullanacağım anca 3-5 şey vardır. yazık oldu o kadar paraya :/


  • polypropylene  (05.05.15 09:19:52) 
sevgilini biraz manipüle et araya o girsin, o çözsün işleri..çünkü, sen ödün verdikçe dahasını isteyecek ve durmayacak..

Hayır sonra başına gelme ihtimali olan şeyi söyleyeyim: Çocuk olursa, çocuğa bakarım deyip sizin eve yerleşecek..Sonrası mahkemede biter zaten..ya cinayet ya boşanma..

İkna ve manipülasyon şart..Araya kızını koyarsan çünkü, hiçbir şey yapamaz..

Kolay gelsin..Sabır diliyorum..Güçlü sinirler diliyorum..
Tebrik ediyorum ayrıca..Mutlu,mesut olursunuz umarım..
  • kacmayikurtulmaksananyazarinsonsozleri  (05.05.15 09:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.