[]

Makarna salatası tarifi!

Bugün türk gecesi için makarna salatası gibi milli bir yemekle görevlendirildim. Ama nasıl yapacağıma dair ufacık bir fikrim yok. Elimdeki tek malzemenin ton balığı olduğunu söyleyince hah sen de makarna salatası yap diyiverdiler. Nasıl yapılır ki makarna salatası? Makarnalarım bile genelde tatsız tuzsuz olur benim çok gerildim. Yardım edin güzel tarifler söyleyin de rezil olmayayım. Liffen. :(

Danke.


 
ton baligiyla makarna salatasi ben hic yapmadim ama malzeme alirim diyorsan cok kolay bir tarif verebilirim.


kucuk makarnalari hasla. icine garnitur (bezelya, havuc, kereviz karisimi olanindan) ekle. kornisonlari minik minik dogra. istersen misir da ekleyebilirsin biraz. sonrasinda mayonez ve yogurdu karistirip bir sos hazirla (bunun ayarini tadina bakarak yapabilirsin). hepsini bir kaba al; biraz da tuz koy, harmanla. istersen sarimsak da ekleyebilirsin. bu kadar. gayet lezzetli oluyor.
  • fraise  (04.05.15 14:13:30 ~ 14:14:02) 
Makarnayı haşlayıp üstüne ton balığı, yeşil biber, kırmızı soğan, mısır, siyah zeytin koyabilirsiniz. Sosu için elinizde varsa nar ekşisi ve zeytinyağı öneririm.


  • fotrsapka  (04.05.15 14:16:12) 
Elimde makarna dahi yok şu anda. Sadece ton balığı var. Hangi tarif kolay ve yapılabilir olursa gidicem malzeme alıcam ona göre. ^^

Benim gördüğüm makarna salataları hep yoğurtluydu. Hem yoğurt hem ton balığı olur mu ki? Düşünemedim.
  • okuyamıyom ben ya  (04.05.15 14:24:30) 
ben simdi baktim; benim verdigim tarife ton baligi ekleyenler varmis, nasil olur bilemedim. bir de fotrsapka'nin dedigi gibi, salata tarzi yapanlar var. sen bak iste. ton baligi kullanma zorunlulugun yoksa baska tarifler de var.


  • fraise  (04.05.15 14:28:03) 
Yaptığın salatayı ikiye böl, birine ton balığı ekle birine de mayonezle yoğurt karışımını ekle


  • sweeney  (04.05.15 14:31:24) 
Makarna salatası bir Türk yemeği değildir, keza ton balığı da.
böyle der işin içinden çıkardım.
Lokma yap sen. Aynı yağ ve karbonhidrat değerlerinde olacak nasılsa. :p
Ki ne makarna salatasını ne de ton balığını seviyorum, bu cevap ondan böyle.
  • aithra  (04.05.15 14:33:03 ~ 14:33:32) 
aithra +1

kısır yap sen.
  • kakao  (04.05.15 14:36:32) 
sweneey valla çok zekice ben bunu akıl edememiştim! bakayım malzemeler totalde çok pahalıya patlamazsa böyle yaparım.

aithra: ahahaha biliyorum o yüzden milli bir yemek olduğunu belirttim ^^ türk yemeği diyince aklıma bir şey gelmedi şimdi ama makarna salatası bile yapamayan bir insana büyük görevler yüklenemez tahmin edersin ki :i
  • okuyamıyom ben ya  (04.05.15 14:43:56) 
Düdük makarnayı haşlayın. Dereotu kıyın kornişon turşu dilimleyin biraz mayonez ve yoüurtla karıştırın isteğe göre azıcık sarımsak tozu vs olabilir.


  • pshasha  (04.05.15 14:49:22) 
makarnayı haşla,
biraz soğusun, diğer tarafta yoğurt ve mayonez ikilisini karıştır,
makarnayı ekle, garnitür ekle.
salata hazır.

üzerine salça sos yapabilirsin.

bu kadar.
  • livaneli kadir  (04.05.15 14:55:45) 
dereotu mutlaka koyun. onun dışındakileri kafanıza göre ayarlayın.
salata, adı üzerinde birbirine uyan ve yakışan tadları birleştireceksiniz.
neler olabilir:
kornişon turşu
taze soğan
kurutulmuş domates
ceviz parçacıkları gibi ilaveler genellikle herkesin sevdiği yemeyeni pek çıkmayan ilavelerdir. rahatlıkla kullanabilirsiniz.
şimdi enginar zamanı biraz iç enginar da koyabilirsiniz. bakla da olur ama bakla alerjisi olan olabilir. bakla koymayın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.05.15 14:59:45) 
:D
illa yapacaksan makarnayı haşlayıp süz.
küçük bir kase yoğurdu bir kaşık mayonezle karıştır. + tuz + karabiber.
içine salam, garnitür sebzeler, turşu vs. koyabilirsin.
ton balıklısında ise bence sadece mayonez + turşu + haşlanmış mısır + ton balığı koy.
malzemeleri bir tasta azcık karıştırıp kendin de tadabilrisin önce.
  • aithra  (04.05.15 15:09:13 ~ 15:09:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.