[]

bana bi akıl (almanya içerir)

yarın stuttgart'ta fuar var. gitmek zorundayım. erfurt'tan stuttgart'a en erken trenle gitmeye kalksan 11:30'u buluyor varış. gözümü karartıp trene giricem dedim (uçak yakın çevrede yok) afedersin kodumun deutsche bahn'ı yine grevde. ulan çıldırtacak bu memleket beni ya ?!

gidemiyorum amk stuttgart'a ICE çalışmıyor?! sabahtan orda olmam gerekiyordu ki rahat rahat gezeyim şirketlerimi yok olmuyor. şimdi RB ile 30 tane daha aktarma yapsan öğleden sonrayı bulacak oraya varmam ki hiç faydası yok. grev de pazar gününe kadarmış.

şimdi bana bi akıl verin ne yapmalı. otobüs erken saatte yok. 11de alayı. dönüş otobüsü de yok amk o kısma daha gelmedim.

mitfahr aradım taradım 1 kişi var giden o da 2 gündür siteye giriş yapmıyor. ne yapmalı ekşi ahalisi bana bi akıl verin???

araba kiraliyim desem emin değilim ehliyetimin geçerli olup olmadığından. 1.5 seneden fazladır burdayım sanırım öğrenci olarak geliyosan 6 ay geçerliliği var sadece

 
blablacar.com u deneyin bence. hatta yârin sabah Stuttgart'a giden birileri varmis.
www.blablacar.com.tr
www.blablacar.com.tr
  • for the record  (04.05.15 12:48:46) 
blabla'dan biriyle kontağa geçtim ama dediğim gibi yanıt vermiyor. erfurt başkent diye erfurt dedim aslında erfurta trenle 1 saat mesafede yaşıyorum yani 04:40'a yetişemiyorum 09:30 da çok geç oluyor.


  • KidLazer  (04.05.15 12:50:56) 
ülkeye giriş yaptıktan sonra vize türünüz gözetmeksizin 6 ay geçerli. 1.5 senedir hiç giriş çıkış yapmadıysanız ehliyet geçersiz.

RE ile 5 saat 20 dk sürüyor ama tek aktarma(würzburg) gözüküyor.

reiseauskunft.bahn.de
  • c1b2k3  (04.05.15 13:08:32) 
araç kiraladım AVIS'ten. ehliyeti verip sordum hacı bak bana kiralayabiliyomusunuz baştan söyle diye. olur dedi. ancak arkadaştan öğrendiğim kadarıyla polis çevirmesine girersem ehliyetsiz araç kullanımına giriyormuş o yüzden bana şans dileyin:) dinine yandığımın memleketinde 1 gün araba kiralama trenle ulaşımdan daha ucuz


  • KidLazer  (04.05.15 19:54:42) 
polis pasaport tarihinize bakar. 6 aydan fazlaysa giriş geçmiş olsun. dediği gibi ehliyet yokla aynı şey.

ama şöyle bir şey de var. daha radardan bi kere ceza haricinde hiç polis çevirmesine falan girmedim. zaten aksi bir durum yoksa çevirme de zor.


iyi şanslar :)
  • c1b2k3  (04.05.15 20:21:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.