[]

Vize ve Banka Hesabı

İleride alınacak vize veya vizeler için (mesela 3-5 ay sonra) hangi banka hesabını şimdiden kullanmak doğru olur?

1- 2007 yılından beri kullandığım bir Garanti Bankası hesabım mevcut (kredi kartı kullanımı da buradan ve elime geçen paralar da en azından son 6 aydır devamlı giriş çıkış yapılmış durumda), buraya parayı kendim elden yatırıp, kredi kartı ödemelerini falan yapıyorum.

2- Yeni bir işe başladım bir ay önce ve maaş hesabım Ziraat Bankası'ndan. Şimdi işveren tarafından maaş falan buraya direkt yatırıldığı göründüğünden her şeyi bu hesaba geçirip, devamlı buradan devam etmek gerekir mi? Yani daha mı avantajlıdır?

Altı ay sonra veya bir yıl sonra başka yerde çalışma ihtimaline binaen, her ay başı kendim maaşı çekip, Garanti'ye yatırsam mı?

Yani olayı anladınız, ne yapmalı?

 
enparaya ya da ceptetebe geçin. hem hesap işletim hem de eft masrafı vs ödemeyin. bütün ödemeleri de bu kanaldan yapın. maaşı alın bunlara yatırın faiz vs kazanmaya başlayın.
3-5 aylık birikim oluştuğunda da vize için vermeye hazır olacaktır. zaten toplamda 100 sayfa hesap ekstresi vermiş biri olarak sadece son sayfaya baktıklarını söyleyebilirim. hesaptaki son para onları ilgilendiriyor. gerisi teferruat.

  • ozdek  (04.05.15 12:00:34) 
Benim de senelerdir kullandığım banka ayrı, maaşımın yattığı banka ayrı.
maaş yatar yatmaz cepten eft yapıyorum kendi bankama.
istiyorum ki herşeyim tek bir yerde olsun.
  • innerbliss  (04.05.15 12:10:29) 
Tüm hesap dökümanlarınızı götürün. Ben 3 tane falan götürdüm. Sürekli yatıyor olması iyi bir şey. Bir de dedikleri gibi son kısım yani bakiye kısmı çok önemli. Hepsini götürün velhasıl.


  • pshasha  (04.05.15 12:13:54) 
enpara'nın amma reklamı oldu şu ortamda ya.

yahu ne farkeder, devam et işte ziraat bankasından.
  • esenboga  (04.05.15 12:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.