[]

fotoğrafçılıktan anlayanlar bakabilir mi?

canon 1200D için hafıza kartı alacağım birazdan. class 10 ve class 4 var. kingston 16 gb class 10 alsam işimi görür mü?

nakit olursa class 10'u 20 liraya veriyor class 4 olani da 17 diyor.

ufak tefek video falan da cekecegim bu makineyle hafiza kartini biraz da onun icin aliyorum

 
class 10 alın. hatta class 10'un da sınıfları var. 45mb/s okuma/yazması olsun biraz daha pahalıdır muhtemelen.

edit: en az şundan olsun: fotografium.com
  • argent dawn  (04.05.15 10:03:10 ~ 10:05:03) 
Video cekeceksen cekmeyi düşündüğün uzunkuga ve kaliteye gore 16gb yetmeyebilir. Ama en az class 10 gereklim fotografta neyse de videoda class4 isini gormez performansi yetmez.


  • reanarchy  (04.05.15 10:07:39) 
class 6 dan yukarısı yeterlidir. Class 10 un içerisinden daha da yüksek yazma hızlı bir model seçmek gereksiz bir para çıkışıdır.
Class 4 de hata alırsınız, kullanamazsınız

  • Frederick Co  (04.05.15 10:30:26 ~ 10:31:17) 
@frederick co

kameranın yazma/okuma hızı kadar olanı almak en mantıklısıdır. 45mb/s yazabilen bir kameraya 95mblık kart takmak biraz saçmadır ama 5d mark3 7d mark2 veya 1dx gibi orta/yüksek seri çekim hızları olan kameralar için (özellikle de raw çekiliyorsa) yüksek hızlı kart şarttır. mark 3'te 45mblık sd karttan 95mb'lık cf karta geçince hızlı objeleri çekerken seri çekimde yaşadığım rahatlığı anlatmama gerek yok burada.

sorunun cevabına tekrar gelince muhtemlen 30mb'ın üstüne çıkmıyordur bu kamera. biraz araştırınca bunu gördüm. o yüzden 45mb/s yazma hızı olan kartlar gereksiz olacaktır. 30mb/s civarında olsun video çekerken de rahat edersiniz.
  • argent dawn  (04.05.15 10:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.