[]

sineğimsi değişik bir yaratık

efendiler,
bir haftadır evimde sineğimsi değişik yaratıklar türedi. boyları çok küçük olmakla birlikte uçabiliyorlar. sürekli üstüme konuyorlar. ve dahası monitörün camına yapışıyorlar. kovdukça 3-4 saniye sonra geri dönüyorlar. bu yaratıklar yaklaşık olarak 3 mm boylarında(yanılıyor da olabilirim ama çok küçük) siyah renkli birkaç tane bacağı olan, sürekli yiyeceklerin üstüne konan içine giren tiksinç şeyler. internettten sinek türlerine baktım fakat eşgalini belirttiğim yaratığa benzemiyorlar ve sürekli çoğalıyorlar galiba. bunun cinsi nedir bilsem gerekli bir şekilde geberteceğim fakat ne olduğunu bulamıyorum. tarifimden yola çıkarak bunun ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz ? en azından robot resim göstererek suçluyu teşhis edebilirim. nasıl mücadele edeceğim hakkında bilgi de verirseniz çok çok çok ama çok sevinirim.


ağzınıza yüreğinize sağlık (bunu kullanacağım günü bekliyordum)

 
(bkz: meyve sineği)


  • ermanen  (04.09.09 06:19:05) 
tarifinizden anlaşıldığı kadarıyla, karadeniz tarafında "miya" denilen sineğimsiyle karşı karşıyasınız. kanatları yuvarlakımsı ve gövdesine oranla büyük görünümde olur. umimi tuvaletlerde bolca bulunur. zararsızdır. sıradan bir sinek ilacı bu zavallıcıklar üzerinde de etkilidir. (tabii ne olduğunu doğru anlayabildimse)


  • lazor  (04.09.09 06:30:32) 
resmine baktım da pek benzemiyor. birde bu sineğimsi sadece meyvelere değil her türlü besinin içine giriyor(peynir , çay , kola , ekmek cart curt). gerçi wikipediada Drosophila cinsi; görünüşlerinde, davranışlarında ve üreme ortamlarında farklılık gösteren yaklaşık 1500 tür içerir yazıyor ama yinede aklıma yatmadı. peki bunları ortadan kaldırmak için ne yapılabilir. piyasadaki spreylerden sıksam ölürler mi ? başka bir çözüm öneriniz var mı ?

edit: bide şunu söylemeyi unuttum. üstüme konunca kaşındırıyor
edit2: kanadı falan görünmüyor bunun.ayrıca tuvalette de sinek var ama başka bir tür galiba. kalça tarafı baş tarafına oranla daha büyük. yoksa bunların beyinleri kalçalarında mı ?
  • Ayiyogi  (04.09.09 06:31:53 ~ 06:35:47) 
evet dedigin gibi bir suru turu var, meyve sinegi diye aratinca tam sonuca ulasamiyorsun. caresi evi temiz tutmak ve etrafta yiyecek birakmamak, curumus veya bozulmus yiyecekleri atman gerekiyor. ayrica mucuk sinegi de olabilir.


  • ermanen  (04.09.09 07:08:28) 
ev kirli ama çürümüş bozulmuş yiyecek yok. açıkta yiyecekte yok neden oluyor acaba evde rutubet falanda yok fazla arka odalarda var o kadar. herhangi bir sprey alsam ölür mü bunlar ? yoksa farklı bir müdahale mi gerekiyor ? profesyonel bir el mi değmeli sizce ?


  • Ayiyogi  (04.09.09 07:26:59) 
basit bir raid sineksavarla soykırım uygulanabilir...


  • lazor  (04.09.09 07:33:06) 
Sinek ilaci kalici cozum degil ki, puskurt puskurt nereye kadar. Evi guzelce ilaclatin madem ve temiz tutun. Olmadi tel taktirin pencerelere kapilara..


  • ermanen  (04.09.09 07:40:51) 
bundan sonra havalar soğuyup haşerat terk-i diyar eyleyeceğinden, ilaçlatmak gibi masraflı ve zahmetli işlerle uğraşmanıza gerek yok. her akşam 2 fısss fısssss tamamdır... en azından 8-9 ay sonrasına kadar :)


  • lazor  (04.09.09 09:12:33) 
iyi araştırın nereden çıktıklarını, kabus yaşayabilirsiniz (bkz: tecrübe )
illaki çürük çarık şeyler olması gerekmez, güzelim kurufasulyenin kavanozundan da çıkmış olabilirler mesela.

  • whoosie  (04.09.09 09:45:56) 
açıkta olan yiyecekleri kaldırın(özellikle meyve), zaten 2-3 güne ölüyorlar sonra bi temiz makine tuttun mu eve ohh miss dünya şahane

not : tecrübeyle sabit
  • Bigvocate  (04.09.09 12:22:01) 
tatarcık olabilir mi acaba? hareket kabiliyeti yavaş mı sineğimsilerin ?


  • sannora  (04.09.09 12:24:38) 
yuvalarını yokedin. benim tecrübede bu en alt rafta unutulmuş bir soğan torbasıydı. tanrım.. ortalık cehennem gibiydi dostum. o kanlı günü unutmayacapğım..
lanet olası sinekler.

  • turkish tekila  (04.09.09 13:21:11) 
sabah hemen bi raid aldım ve sineklerin bolca bulunduğu yere sıktım. yarım saat sonra baktım ki ölmüş bunlar fakat yinede sağ olanlar vardı. bunlarada ikinci müdahaleyi yaptım ve beklemedeyim. yardımlarınız için teşekkürler

edit: evet hareket kabiliyetleri yavaş. fakat resmine baktım goguldan tatarcık değil.
  • Ayiyogi  (04.09.09 14:46:09 ~ 14:48:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.