[]

Sadece biraz değer vermesini bekledim

Kesinlikle bu anlatacaklarımın sevgililik aşk vb. şeylerle alakası yok. Sakın yanlış anlaşılmasın.(ben erkek karşı taraf kadın)

Bir arkadaşım var. Kendisini çok sevdim kendime çok yakın hissettim. Dostum olsun sırdaşım olsun istedim. Çünkü yaşam tarzı yaşadıkları bana çok yakın geldi. İlk zamanlar gerçekten samimi gibiydik, parkta el ele tutuşup çocuklar gibi eğlendik, ilk defa böyle bir dostum oluyordu sanırım.

Sonra bir gün söylediği bir laftan dolayı çocuk gibi küstüm ona. Etrafımda bir çok arkadaşım vardı onlar bunu söylese hiç umrumda olmazdı ama o söyleyince alındım nedense. Fakat baktım ki beni umursamıyor dayanamadım gittim konuştum söylediğin o lafa kırıldım dedim. Haklısın kusura bakma dedi. Barıştık.

Fakat çok samimi değildik sanki artık yada zaten hiç olmamıştık. Bir kaç kere arkadaş ortamında ona bir soru sorarken beni takmadığını hissettim hatta bir şey sorduğumda kafasını çevirdi resmen. Daha sonra laf arasında bunu da sordum ona. Dikkat etmedim ya kusura bakma dedi yine. Peki dedim. Mesaj attım 6 saat sonra cevap verdi. işim vardı dedi. Peki dedim. Günler sonra yine mesaj attım bu sefer cevap bile atmadı.Başka biri beni böyle takmasa çok ciddiyim hiç takmazdım oradan ayrılırdım. Ama konu o olunca çok hassastım.

Daha sonra bir gün morali bozuktu. Neyin var dedim Bir şey yok dedi. Halbuki anlatmalıydı, keşke anlatsaydı. Hem biz yakın arkadaş veya dost değil miydik, değilmişiz.

Yine bir gün bana ne kadar şirinsin dedi. O gün benim bayramımdır işte. Evet arkadaşımdı o benim.

Başka bir gün yorgun olduğu bir anda şaka maksatlı biraz dalga geçtim. Alındı çok kızdı küfür etti. O an işte dünyam yıkıldı. Yine küstüm ona çocuk gibi. Geldi bir süre sonra özür dilerim dedi bağırdığım için. Bir şey demedim o da zaten cevabımı beklemedi gitti.

Bu sefer daha uzun süre küstüm. Aslında tek istediğim benimle biraz ilgilenmesiydi belki de. Ama hiç umursamadı beni. Sonra araya durumu bilen bir arkadaşımı soktum dedim ki ben ona çok kırıldım filan dedim. Gidip konuşmuş ben ondan özür diledim zaten ama o nedense benimle konuşmuyor ama benim açımdan bir sorun yok yapabileceğim bir şeyde yok aramızda küslük olmasa daha iyi olur gibilerinden bir şey söylemiş. Anladım ki beni umursamıyor sıradan bir arkadaşıyım onun sadece. Ama ben dediğim gibi gerçekten onu bir dost olarak görmüştüm yakın hissetmiştim kendimi. Ama o öyle düşünmüyormuş anladım.

Sonra tatile Ankara'ya gitti 1 ay kadar yoktu. Bu arada hiç mesaj atmadım o da atmadı aramadım o da aramadı. Ama Aynı arkadaş grubumuzdan bir kaç kişiyle görüşmüş gideceğini bir ben bilmiyormuşum. Ne zaman geleceğini de söylemiş onlara.

Halbuki Ben onun dostu olmalıydım. Morali bozukken beni aramalıydı gecenin köründe. Sevinince bana sarılmalıydı. Ama onu bunları başkalarıyla yapıyor onu anladım.

1 ay boyunca gelmesini bekledim. Gelince ilk işim bunları ona söylemekti. Geldi söyleyemedim. Aynı arkadaş grubuyla çalışmamız vardı o gün. Sabah geldi 1 ay sonra ilk defa gördüm onu gülerek geldi. Dayanamadım daha fazla küsmeye kendimi onurumu gururumu her şeyimi hiçe saydım. Bende güldüm. Sarıldım ona. hoş geldin dedim. Hiç bir şey olmamış gibi.

Kısaca sohbet ettik çıkışta konuşacaktım bütün bunları hislerimi duygularımı anlatacaktım ona. Ve bir daha asla görüşmeyecektim. ASLA. Çıktık otobüs durağına doğru gittik ben o ve 3 kişi daha ikisi sonra ayrıldı ama biri gitmedi. Sonra anladım ki dostum ve o diğer çocuk birlikte gideceklermiş. Anladım ki ben fazlalığım orada. Anladım ki onlar iki dost birlikte bir şeyler yapacaklar. Bana vermediği değeri ona veriyor.

Tabi tercih meselesi hem zaten benim gibi birini napsın yakışıklı değilim zengin değilim konuşmasını bilmem etkileyici değilim. Kocaman bir hiçim.

Ben ayrıldım oradan ama ruhumda benden ayrıldı.

Ben sadece dostum arkadaşım olsun istedim. Şimdi arasın zor durumdayım desin koşa koşa giderim hala. Neden o derseniz bilmiyorum. İçimden öyle geldi. Nedense onu seçtim.

Kesinlikle bu anlattıklarımın sevgililik aşk vb. şeylerle alakası yok. Sakın yanlış anlaşılmasın.

Perşembe günü yine çalışmamız var. Yine göreceğim onu yani. Bu sefer çıkışta konuşacağım onunla ve diyeceğim ki ;

Özür dilerim eğer seni kırdıysam bugüne kadar. Amacım sadece senin dostun olabilmekti. Seni kendime yakın gördüm samimi olabileceğimizi düşündüm ama sakın yanlış anlama bu söylediklerimin sevgililik ile alakası yok. Gerçekten samimi bir arkadaşın olmak istedim ben.

Evet ben kocaman bir aptalım sana iki kere küstüm çocukça. Ama bunların tek sebebi benim için diğerlerinden farklı olmandı. Başkalarının söyledikleri zerre kadar umrumda değilken senin yaptığın en ufak şey gülümsediğin ufak bir an benim için çok önemli. O yüzden biraz alınganlık gösteriyorum.

Sana mesaj attım cevap vermedin hatta bazen yokmuşum gibi davrandın.

Senden tek isteğim birazcık bana değer vermendi.

Ama sende haklısın seni benle arkadaşlık yapmaya zorlayamam. Zaten biliyorum tercih edilebilecek bir insan olmadığımı.

O yüzden sadece bunları bilmeni istiyorum. Ve emin ol bir daha beni görmeyeceksin.

Hoşçakal

Hoşçakalın :(

(Durum böyle biliyorum uzun oldu biraz ama okursanız ve fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim. Böyle bir konuşma yapmak istiyorum onunla ne dersiniz ? )

(Yukarıda bahsettiğim arkadaş grubu ile aram zaten limoni eski duyurularımdan bakabilirsiniz. Bu konuşmayı yaptıktan sonra ayrılacağım zaten )

 
Okumadim ama bu kadar uzun yazdigina gore kesin haklisin.


  • reanarchy  (04.05.15 00:11:32) 
şu uzun samimi konuşmalar sadece hollywood filmlerinde işe yarar.

senide ezik ilgi ihtiyacı olan bir loser olarak gösterecektir.
  • efrasiyab87  (04.05.15 00:15:19) 
Okumadım çünkü girişten buram buram arabesk kokuyor, insanları bu kadar hayatınızın merkezine oturtup da sonra dünyası çökmüş moda girecek bir ruh haline bürünmeyin allah aşkına, bu nedir aga?

20 senelik eşinden mi boşandın , küstüyseniz küstünüz eyvallah bitti gitti önüne bak.

Bana biri böyle mesaj filan atsa vallahi okumadan silerim. Kendi psikolojik sorunlarınızı çözmeye odaklanın bence.
  • neferkitty  (04.05.15 00:18:03 ~ 00:21:42) 
Senden tek isteğim birazcık bana değer vermendi.

Zaten biliyorum tercih edilebilecek bir insan olmadığımı.

Ve emin ol bir daha beni görmeyeceksin.

ha birde öz güvenin/öz saygın yok, kendini adamdan saymıyorsun, sen kendine değer vermezken kız neden seni sallasın.
  • efrasiyab87  (04.05.15 00:18:07) 
Aşk meşk yok demişsin ama bütün yazı "BEN AŞIK OLDUM AMA PLATONİK KIZ BENİ SALLAMIYOR" diye bağırıyor. Kız da muhtemelen bu durumdan rahatsız oldu, senin "dostça" nitelendirdiğin bu aşırı tavırlar, küsmeler falan kıza senin niyetinin farklı olduğunu düşündürdü ve o da bundan rahatsız olup mesafe koydu. Bence böyle bir konuşma yapıp kendini küçük duruma düşürme, konuşmak istemiyorsan konuşma bir daha ama cidden o konuşma çok gereksiz olur.


  • johnnyb  (04.05.15 00:21:33) 
okudum cidden sonuna kadar okudum. bana bir arkadaşım bunu dese ne diyor bu değişik derim.


  • kuzey li  (04.05.15 00:22:58) 
Hiçbişey değişmeyecek içimde kalmasın dersen yap


  • indescribable  (04.05.15 00:23:07) 
özet:
aşık oldum ama farkında diilim

  • lutah  (04.05.15 00:23:57) 
Öncelikle okudum pişmanım ve hayatımda bu kadar saçma birşey duymadım.
Nasıl bu kadar özgüvensiz ezik gibi davranabiliyorsun. Al sana birkaç tavsiye

1- Sakın böyle bir konuşma yapma. Şu yazdığın şeyler bile ilgi istediğinin bir belirtisi
2- Kız seni hiç siklememiş. Sen de sikleme hayatına devam et.
3- Yakışıklı olmayabilirsin paran olmayabilir bunlar belki senin hatan değil bunlarla yaşamayı öğren ve kendini geliştirmek için ne gerekiyorsa yap
  • mutsuzadam  (04.05.15 00:27:55 ~ 00:29:43) 
amanın, karşındakini nasıl yüceltip kendini de nasıl değersizleştirmişsin böyle!

bir şey diyeyim mi, sen bal gibi de seviyorsun yoksa niye bu kadar takıntı yapasın bu olan biteni. bildiğin aşık olmuşsun ("senin yaptığın en ufak şey gülümsediğin ufak bir an benim için çok önemli"), farkında değilsin ya da reddediyorsun bu durumu çünkü özgüvenin, karşılık alacağına dair inancın yok.

bu yazdığın konuşmayı yaparsan da bil ki çok ezik ve mantıksız görünür ve onu tamamen kaybedersin.

birine değer verdiğini söylemek istiyorsan direkt söyle, net ol. bunu yaparken de onu yüceltip kendini aşağılama.

bu ne ya? sen kendini sevmezken başkası nasıl sevebilir ki?

hepimizin kusurları var, kendini sev.

sev kendini.
  • whimsical  (04.05.15 00:28:07) 
ikinci küsmeden sonrasını okumadım.


  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (04.05.15 00:29:16) 
abicim yaş kaç böyle çocuk gibi çocuk gibi küsmeler trip atmalar, başkası üstünden derdini anlatmalar, biraz özgüvensizlik var gibi geldi ee sen böyle olursan o da seni takmaz tabii. Git ne düşünüp hissediyorsan dosdoğru yüzüne söyle sonra gerisini ona bırak. Duygusal bir boşluğun var ve bunu birileriyle doldurmaya çalışıyorsun bu karşındaki kişiye çok ağırlık veren bir şey. O yüzden böyle davranıyordur karşındaki.
Bu arada sevmediğine emin misin yani duygusal bir şeyler var bence, bu arada en sonunu da okudum bence hiç yüzüne söyleme direkt veda mektubu bırak.

  • limoncello  (04.05.15 00:35:10 ~ 00:36:27) 
evet ben de okudum sonuna kadar. yaşadıkların benim bir zamanlar yaşadıklarıma benziyor.

ben de o konuşmaları yaptım, hiç bir şey değişmedi. ilgisi gittiyse geri getirmen imkansız. belki sen üzülüyorsundur diye bir kaç hafta daha öyle davranır ama eskisi gibi olmaz...

demem o ki konuşma desek de konuşacaksın çünkü içinde tutman zor, çok değer veriyorsun..

ben sonradan ona aşık olduğumu kabul etmiştim, o an kabul etmesem de ama hayatımdan çıktı gitti artık. şu an başkasıyla nişanlı...
  • peace.on  (04.05.15 00:55:58) 
Kendini kandirmaktan en kısa zamanda vazgeç o kız ve aynı arkadaş grubundaki kimseyle de gorusme her yerden sil engelle onune bak


  • foradream  (04.05.15 00:56:47) 
okudum. o kızdan sana hayır gelmez. aşk sevgililik değil yanlış anlaşılmasın hikayelerini de geç.

ayrıca gereğinden fazla duygusalsın. bazı insanların yıldızı yüksek olur, o kız da seni etkilemiş. senin davranışlarından rahatsız olduğu için kendisini geri çekmiş. uzak dur zarar görürsün. konuşma falan da yapma, yol ver gitsin.
  • bacardicola  (04.05.15 01:00:46) 
yazik la kimin cocuguysa


  • sAINT  (04.05.15 01:27:21) 
sağlam aşıksın


  • acckr  (04.05.15 02:01:09) 
"Ama sende haklısın seni benle arkadaşlık yapmaya zorlayamam. Zaten biliyorum tercih edilebilecek bir insan olmadığımı."


niye?
  • losev bagiscisi  (04.05.15 04:10:41) 
kendimi kızın yerine koydum ve hareketlerinizi iticiden öte "creepy" buldum.

bir kere kız sizin tribinizi niye çeksin? arkadaşlar trip çekmek için mi var? bir şeye bozulsan bile önemli bir şey değilse kendi içinde halledersin yeter ki tadınız kaçmasın diye. bu küsmeler, salak salak tavırlarınız komik. başlarda sürekli "nye bni sklemedin, nye oyle ddn" tavırlarınız kıza öeehh dedirtmiş. açıkçası biriyle dost olsam sizin gibi ikide bir olay çıkartan bir drama queen yerine rahat, yanında nasıl istersem öyle davranabileceğim birini isterdim.

ağır olduysa kusura bakmayın ama bir kadın olarak gerçekten bunları hissettim okurken. ben de 15 arkadaşım olacağına 1 gerçek dostum olsun düşüncesinde biriyim ama gerçek dostluk bu değil. siz bildiğiniz sevgili tribi yapmışsınız. suçu sakın paranızın ya da tipinizin olmamasına falan atmayın, bu çok kolay bir kaçış olur. saçmasapan davranışlarınızla yüzleşin ve bu olayı arkanızda bırakın.
  • rivulet  (04.05.15 04:31:14 ~ 04:41:56) 
"ben erkek karşı taraf kadın" bunu dememeydin iyidi, kızlar yazar bu kadar uzun uzun böyle meseleleri :)

"Kesinlikle bu anlattıklarımın sevgililik aşk vb. şeylerle alakası yok. Sakın yanlış anlaşılmasın."
bunu da geç, kendinle yüzleş

(bkz: platoniğin aşırı umut veren sıradan davranışları)
  • spankenstein  (04.05.15 07:32:40) 
Valla kusura bakma da creepy bir platonik izlenimi veriyorsun. Kıza kızmakta hiçbir hakkın yok. Tamamen haklı olduğu bir konuda da gidip kıza laf edecek olursan, 'merhaba-merhaba'nız da gider. Ve o hiçbir şey kaybetmez çünkü seni arkadaş olarak görmeyi uzun zaman önce bırakmış bence.

Ve bir şey daha eklemem gerekiyor. Kendini değiştirmezsen hayatın boyunca ne sevgili ne de arkadaş yapabilirsin. Böyle bi insanla kimse arkadaş olmak istemez. Biliyorum hiç tanımadığın birine söylenmesi ağır şeyler ama sen sormuşsun ben de iyiliğin için söylüyorum. Insanları bu kadar takmayı bırak, rahat bir insan olmaya çalış. Ve arkadaşla sevgilinin ayrımını da yap lütfen. Arkadaşlık dediğimiz şeyden çok uzak senin bu kıza yaptıkların. Okuyunca sadece kıza üzüldüm ben.
  • equine  (04.05.15 08:54:00) 
"Çıktık otobüs durağına doğru gittik ben o ve 3 kişi daha ikisi sonra ayrıldı ama biri gitmedi. Sonra anladım ki dostum ve o diğer çocuk birlikte gideceklermiş. Anladım ki ben fazlalığım orada. Anladım ki onlar iki dost birlikte bir şeyler yapacaklar. Bana vermediği değeri ona veriyor."

Onlar iki dost bir şeyler yapacaklar ne ya ahahhdhajdahj. abi senin dostluk anlayışında bi sıkıntı var ben sana söyleyeyim. önce bi kendini potansiyel "friendzoned" olmaktan çıkarmalısın bence.
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (04.05.15 09:32:57) 
Okudum hepsini. Sen de onu görmezden gel, laf sok falan demiyorum yanındaki arkadaşıyla esprileş, gülüş buna bakma bile. Ne kaybettiğini hissettir ona. Tipim bozuk param yok falan demişsin, deme. Tiple parayla olmuyo her şey. Sana değişmeyen tek kuralı söyliyim müdür, kaçan kovalanır.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (04.05.15 14:50:47) 
başından sonuna kadar okudum.

kızların bazısı, erkeklerin şu küslük olayına gıcık oluyor.
erkeğin hassas olmasına gıcık oluyor, ilgili olmasına gıcık oluyor.

benim de sizin hikayenize benzer bir durum içerisindeyim.
gitgide kaybediyorum en sevdiğim kız arkadaşımı ve maalesef elimden bir şey gelmiyor.
kötü sonu bekliyorum çaresizce.
  • livaneli kadir  (04.05.15 15:01:25) 
triplerden trip beğen.
yazının yarısına kadar okuyabildim triplerden baygınlık geldi daha okurken.
uzunluğupndan değil bayıklığından okumadım.
bir de bu hatunu nasıl bayıyırosundur kim bilir.

şimdi öncelikle, kimse kimseyle zorla arkadaş olmuyor.
arkadaşlaklıklarda kırılma da olur küsme de tartışma da ama arkadaşlıkları güven bir arada tutar.
sürekli alınıyorsun sürekli küsüyorsun sürekli şikayet ediyorsun, haklı olsan bile seni kimse dinlemez ki? bir süre sonra kafa şişeren biri konumuna düşersin ki düşmüşsün.
insanlarla konuşmanın zamanı ve yeri avrdır, bazen söylemezsin bile konuşmaya gerek kalmaz çünkü arkadaşlıkla gelen güven vardır vs. vs.

bi de seni yakın görse zaten sana anlatır sana danışırdı ama görmemiş dmek ki bunun için de sen ona hesap soramazsın.
hastalıklı gösteriyor tüm bunlar seni.
sanki kendini değersiz görüyorsun, öz güvenin düşük ve karşındakini yüceltiyormuşsun gibi olmuş.
hep sana gelecek hep senle konuşacak... bence kız arkasına bakmadan kaçsa yeri hatta kaçmasa hata.
  • aithra  (06.05.15 10:10:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.