[]

yavru kedi ve yaramazlık sorusu

selamlar,

4 aylık kedim var yalnız çok yaramaz. oyun oynatıyorum yorulsun diye ama yetmiyor. sonra kendi kendine evde koşturuyor. bi de bir şeylerden korkuyor zaman zaman. benden bile korktuğu oluyor.

yanıma alıp sakinleştirmeye çalıştığımda bazen sakinleşiyor, bazen ısırıyor. ısırdığı zaman ben de ellerimi birbirine çarpıp ses çıkartıp ilgilenmeyi kesiyorum.

acaba çok mu şımarttım, napmak lazım güzel yetiştirmek için?
teşekkürler

not: 3 haftadır beraberiz, yeni yeni böyle şeyler başladı.

edit: bu hafta hiç ilgilenmemeyi düşünüyorum. kendi geldiği zaman severim vs. iyi mi olur?

 
bizimkisi de kum torbası mübarek ne sevmeye geliyor ne öpmeye durulur o yavrular hep öyle :)


  • c p  (04.05.15 00:02:16) 
e çok normal, 4 aylıkken kıpır kıpır olur. oyuncak, hafif, minik kedi topu alın ona, onun peşine koştursun. avlanma güdüsünü tatmin etmesi lazım.

bol bol ilgi gösterin. ilgi göstermezseniz şımarır esas. tabi ki yanlış bir şey yapınca elinizi çırpın, "hayır!" deyin. "hayır" derken adını kullanmayın ki adını olumsuz durumlarda duyduğu bir kelime olarak, olumsuz olarak kodlamasın. ödüllendirirken, "aferin" derken filan adını kullanırsınız. konuştukça konuşuyorum, konu dağılıyor. geveze oldum ben.

biz bir de kedi psikolojisiyle ilgili kitaplar okuduk sizin gibi tecrübesizken, çok faydası oluyor, tavsiye ederim.
  • whimsical  (04.05.15 00:04:56) 
benim de 9 aylık erkek kedim var. dediğin o aylarda normal, yaşına kadar oluyormuş. çocuk daha sonuçta :) sen sevme ve oyun rutinini bozma hocam. emin ol durulacak. bizimki eski günlere göre duruldu. tabiki oyuna devam ediyoruz. her gün rutin oyun ve koşma vakitlerine devam. oyuncak edin hocam; bizimki pipet,alışveriş fişi ve ilaç prospektüslerini seviyor. top yapıp atıyoruz oynuyor. atıyoruz getiriyor falan. oyuncaklarını dişliyor.
kolay gelsin :)

  • eksitadinda  (04.05.15 00:06:10) 
ver coşkuyu.. cinsel açıdan olgunlaşınca kendi kendine durulur zaten.


  • kargn  (04.05.15 00:08:58) 
5 yaşındaki kedim günde 2 kez patinaj çeke çeke koşar evde. dişi ve kısır. oyun oynamak onların doğasında var.
yavruyken çok daha abartılı oluyor, kornişlerden az kedi toplamadım :)

oyun oynatmaya devam, elle oynatma, mutlaka oyuncağı olsun. bunun yanında kovalamaca ve saklambaç da oynayabilirsiniz, öğretirsen çok güzel oynar :)
  • lily briscoe  (04.05.15 00:23:50) 
aslında en iyi çözüm 2. kedi olur. birlikte at gibi koştururlar. birlikte uyurlar. hatta sarılıp yatarlar. <3

aklına gireyim dedim. :)
  • whimsical  (04.05.15 00:36:14) 
Yavruyken aşırı hareketli oluyor kedilerin büyük çoğunluğu. Sonradan yukarıdaki pek çok kişinin de dediği gibi nispeten duruluyorlar ama yine de hareketlilik, afacanlık, hınzırlık devam ediyor. Sonuçta kediler hiç büyümeyen çocuklar. Bir de ben bu hareketliliklerini keyif ve sağlığa bağlıyorum ve seviniyorum coştuklarını gördükçe.


  • Thredith  (04.05.15 00:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.