[]

Fıkra gibi - Trafik polisinin derdi ne?

Merhaba Arkadaşlar,
Dün başımıza değişik bir olay geldi. Yorumunuz nedir? Siz olsanız ne yapardınız çok merak ediyorum.
Durum şu; bir arkadaşımız geldi şehir dışından, arabayla çıktık dışarı, alkol aldık, ve eve geri dönerken çevirmeye takıldık. Şöför arkadaş promil sınırının hemen üzerindeydi ama yine de ehliyeti alınıp 600 tl ceza ödeyecekti. Bu ana kadar her şey normal. Fakat belgelerin hazırlanması için bizim şöför arkadaş polislerin yanına gitti. Acayip üzüldük biz de duruma yanlarına gittik misafir gelen arkadaşımla (bu arada arkadaşım gayet çekici bir kadın) Polisle bizim şöför muhabbet ediyorlardı derken polise ısrar ettik biraz bir ihtimal promil sınırına çok yakın, görmezden gelirler belki diye düşünüp, fakat polis hiçbir şey yapılamayacağını söyleyip evrakları hazırladı. Tam araçtan ayrılıyorduk ki, bizim polis memuru şöför arkadaşın ehliyetini tokalaşırken misafir gelmiş olan arkadaşa verdi.
Biz ilk defa ehliyeti aldırma durumuyla karşılaştığımız için, anlamadık. Ehliyetin geçersize düşüp, 6 ay sonra yenisinin alınabileceğini bile düşündük. Çok da üzerinde durmadık. Tamamen polisin bize kıyak yapmış olabileceğini düşündük (Kasıtlı olarak ehliyeti vermesinin başka ne gibi bir sebebi olabilirdi ki??)
Her neyse bir iki saat sonra (saat gece yarısı 4), ehliyeti arkadaşın eline sıkıştıran polis telaşla kendi özel numarasından şöför arkadaşı aradı. Ehliyet sizde mi biz aradık taradık bulamadık.. vs diye. Arkadaşımda ehliyetini vermek istemediği için bende yok, vermediniz dedi. En sonunda polis, bir arkadaşınız vardı arabadan en son o ayrıldı onda olabilir belki diye konuyu açtı. Bütün gün evrak doldurmaktan kafasının bi dünya olduğunu o anda ne olduğunu hatırlamadığını, ısrarla karışıklık olduğunu söyledi. Biz ehliyetin bizde olduğunu itiraf ettik daha sonra, neden hatırlamıyorum, cezayıda bir şekilde silme umudu ile sanırım. Derken polis telefonda eğer ehliyet kaybolursa kendinede şöföre de soruşturma açılacağını söyledi. O saatte kimseye soramadık, prosedürlere de hakim değildik, bugün de ehliyeti şöför arkadaşım polis ile buluşup kendisine verdi.
Peki ya bizde ehliyet yok deseydik ne olurdu?
Siz olsanız ne yapardınız?
Ve en son olarak polis ne yapmaya çalışıyor? Amacı ne ehliyeti gizlice arkadaşa vererek, gerizekalı mı bu adam?

Not: İmla, anlatım hataları için kusura bakmayın.

 
olay icin degilde,

promil sinirda ve ya ustunde ciktiginizda "kan testi" isteyin. Cunku o aletlerin kalibrasyonu yapilmamis olabiliyor.
  • 1917  (03.05.15 23:02:37) 
ehliyeti geri vermeseydiniz. polis göte gelirdi.. net. sonuçta işlem yapıyor ehliyet almıyor. siz elinizdeki ehliyetle ki kendisi sistemde cezalı gözükecek çevirmeye girseydiniz ortalık karışacak gözaltına alınacaktınız ve sonunda memurun hatası anlaşılacak ve soruşturma açılacaktı hakkında...


  • mr fusion  (03.05.15 23:25:25) 
Kadınla ilgili bir şeyler düşündü galiba, gerzek olduğu için planı sadece ehliyeti güzel kadın misafire vermeye kadar kurabildi. Keşke ehliyet yok bizde deseydiniz. Ne bok yerse yesin mini çakal.


  • orhan tv  (03.05.15 23:44:03) 
ehliyeti kaptırdıktan sonra, elinizde o plastik parçası ha olmuş, ha olmamış pek fark etmiyor. trafik sorguda sistemden de kontrol ediyorlar. ama bir ihtimal, rutin ve yoğun vakitlerdeki çevirmelerde, ehliyet-ruhsat kontrol edildiği durumlarda (ki çok seyrek denk geldim buna), sadece bakıp geri veriyorlar. o zaman elinizde olması işe yarardı. yine de gereksiz bir risk olurdu.

evet, kan testi sizi kurtarabilirmiş.

ama her ihtimalde, Real friends don't let friends drink and drive!

alkollü araç kullanmayın. kendinize de bize de zarar vermeyin.
  • kehanet  (03.05.15 23:46:36) 
polis dalgınlıkla vermiş olabilir veya hoş bayanı görünce bir iyilik yapayım demiştir ama amirleri ehliyet nerede diye kükreyince geri almak için aramıştır.

ehliyet yok deseydiniz size de polise de çok şey olmazdı(polis bir uyarı cezası alırdı) ilk başta ama arkadaşınız çevirmeye bir daha yakalanırsa o zaman gününü görürdü.

sizin abe almayın ehliyeti tavrınız hoş değil içtiysen çıkmayacaksın trafiğe bu kadar basit.

edit: kan testi isteyin deniyor ama galiba son yasa ile kan testi isteme hakkı kaldırıldı(yasa iptal edilmiş olabilir). Ayrıca doktora gidip kanı verene kadar geçen süre hesaplanıyor kan testinde çok zaman geçti yırttım pek olası değil.
  • kuzey li  (03.05.15 23:59:33 ~ 04.05.15 00:04:21) 
Dallama kafasında ehliyeti bayanın getireceğini kurmuştur kesin, keşke bizde yok deseydiniz uğraşsaydı kıl kuyruk.


  • six packsiz  (04.05.15 00:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.