[]

yurtdisinda para ve tlf internet sorusu

bir hafta kadar italyada kalacagim. tl hesabim ve ona bagli visa kartim var. (garanti bankasi) harcamalarimi visa kartimla bu tl hesabindan yapabilir miyim? yoksa yanimda nakit euro mu tasiyayim? max kac euro ile trden cikis yapabilirim?
zaten uc bes gunluk tatilim var. onu da orada banka arayarak harcamayayim diyorum. sizce nasil yapmali?
bir de tlf ve internet sorum olacak. hattim turkcell hazirkart. yurtdisi tarifelerinden birine ni basvurayim? en kolay ve en ucuz nasil hallederim tlf konusmalarimi ve internet baglantisini?
tesekkurler.

 
sorun olmuycaksa nakit tasi. tl hesabindan kur ve banka kesintileriyle baya zararli cikarsin. italyada kredi kraryi kullanimi nasil bilmiyorum ama o da isini gorebilir.


  • oharro  (03.05.15 22:04:05) 
net oran veremeyeceğim ama visa ve mastercard'ın kur kesintileri de hiç o kadar fazla değil. orada herhangi bir bankamatikten çekim yapabilirsiniz. zaten 3-5 tl'yi aramıyorsunuz pek, exchange ofis ihtiyacı olursa esas zarar olur. nakit taşımak haricindeki diğer alternatifler: TEB kartınız varsa paribas grup'un italya'daki bankasının (adı her neyse) bankamatiklerinden komisyonsuz para çekimi yapabilir veya burada garanti'yi arayarak mevcut kartınıza euro limiti tanımlatabilirsiniz, aynı karttaki euro harcamalarınız bu ekstreden olur, dönüşte ekstreyi euro olarak yatırır yada tl'den çevirirsiniz. para çekiminden komisyon almayan başka bankalar bulacağınıza da eminim.


  • kaichi  (04.05.15 00:40:16) 
italyada kredi kartı durumu nasıl bilmiyorum ama mesela almanyada kredi kartı kabul eden süpermarket bile zor bulunuyor. oharro'nun da dediği gibi kur farkı da var işin içinde. bende babamın vakıfbank visa kartı var, burda euro olarak yapılan harcamaları dolara çevirip de düşüyor hesaba, çifte kur kaybı. gerçi vakıfbank, zaten başka ne beklersin. ama yine de en iyisi nakit.

telefon ve internet işinde de daha önce türk operatörlerin yurtdışı tarifelerine bakıp oha demiştim. italya konusunda bilgisi olan biri daha doğru cevap verecektir ama mesela kontörlü bir italyan hattı almak daha avantajlı bile olabilir 1 hafta için. benim almanyada kullandığım hat ayda 8 euroya 300 mb internet, 300 dk konuşma ve 300 sms içeren bir paket ve alırken de bu 8 euro dışında bir şey ödemiyorsun. belki italyanların da böyle bir şeyi vardır. 1 haftayı 8 euroyla kurtarırsın.
  • letheavendangered  (04.05.15 01:00:06) 
ykb tl hesabin varsa parani oraya koy. italyadaki herhangi bir unicredit atm sinden ykb bankamatik kartinla komisyonsuz para cekebilirsin.


  • no christ requires  (05.05.15 16:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.