[]

Film izleme makinası?

Net anlatıcam:

1. Film izlemek istiyorum, Dvd, vcd, divx, artık Allah hangi formatı verdiyse.
2. Laptopum yok. Sırf film izlemek için de laptop alasım yok.
3. Önümde 3 seçenek mevcut. Bunlar;
a. Televizyona takılacak bir dvd player
b. Taşınabilir dvd player
c. Netbook
4. Derdim, kulaklığımı takıp, konsantre bir biçimde filmimi izlemek. Bu nedenle açıkçası tv ve bilgisayardan izlemek işime gelmiyor. Şöyle kucağıma alıyım; dünyayla ilişkim kesilsin.
5. Ekran boyutu çok önemli değil. Ancak notebookta/taşınabilir player'daki tecrübelerinizi dinlemeye de açığım.
6. Netbooklarda dvd okuyucu yok, aslında bu hiç işime gelmiyor. Ama belki bilmediğim bir güzelliği vardır. Netbook olursa arada internete bağlanıp duyuru'ya da bağlanabilmek gibi bir güzelliğim olur tabii, değer mi tartışılır.
7. Aç bilgisayarını, al uzun kablolu bir kulaklık, çevir monitörü, gibi öneriler de açığım.
8. Teşekkür ederim.

 
yazılanlar ışığında bence netbook en ekonomik ve fonksiyonel tercih olacaktır. TV çıkışı olanını (varsa) bulabilirseniz her şey süper olur gibi. Ben uzun vadeli ve iyi performanslı olacağı için notbook önerirdim aslında ama "alasım yok" demişsiniz.


  • mhm  (04.09.09 01:52:39) 
sadece evde izleyeceksen taşınabilir dvd player ı geç. bilgisayara ihtiyacın yoksa notebook u da geç. tv zaten olmaz "derdim, kulaklığımı takıp, konsantre bir biçimde filmimi izlemek" dediğin için. bence en güzeli kaliteli bir kulaklık alıp bilgisayarda izlemek. uzun kablolusu olur, kablosuzu olur, 5.1 destekli olanı olur, bir sürü kulaklık var. sadece evde film izlemekse amaç, o kadar masrafa değmez.


  • henry gale  (04.09.09 01:55:46) 
uzun kablolu kulaklık yerine www.dealextreme.com bunu kullanabilirsin, sana tam bir hareket özgürlüğü sağlar. ses kalitesi çok iyi. allah hangi formatı verdiyse izlemek istiyorsan bilgisayar en iyi seçim olacaktır. ayrıca legal bir seçenek değil ama "ve de biz böyle şeylerde yapmıyoruz zaten" internetten divx indirmek uzun vade de ekonomik olabilir(sadece bir bakış açısı sunuyorum).


  • sekox  (04.09.09 02:02:20) 
Bende monitörden izlemeyi sevmiyorum televizyon gibisi yok o yüzden tavsiyem popcorn hour.

www.popcornhour.com.tr
  • layer26  (04.09.09 02:39:11) 
hemen size film - dizi izlemek için kullandığım sistemden bahsedeyim. evde 1 desktop bilgisayarım var üzerinde ubuntu yüklü sürekli download ediyor. elimde bir netbook var msi wind serisinden casper minibook. ebayden alınmış 9hücreli bir pilim var(74tl ye wireless kapalıyken yaklaşık 10saat ömür var) ev içinde bir adet ap 1 adet lcd televizyon ve ses sistemi mevcut. şimdi bunları anlatmamdaki neden ne ev içinde kablosuz olarak duran netbookum download yapan bilgisayarıma kablosuz olarak ağdan bağlı ve içindeki dosyalara ulaşım mevcut. netbook lcd tv ye ve ses sistemine bağlı rahat rahat izlenebilmekte. ayrıca üzerindeki 9hücreli pil sayesinde uzun yolculuklarda keyifli bir izleme imkanı sunmakta. internete girebilmesi de cabası.


  • winniethepooh  (04.09.09 19:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.