[]

Kedim ölüm döşeğinde napmam gerek

Merhaba, çok üzgünüm. Kedim 14 yaşında ve yakalandığı anemiyi yaşı sebebiyle atlatamadı 3 gün öncesine kadar toparlanabilir bir izlenim çizerken son üç gündür yemek yemiyor su içmiyor, bu gün sabah 9 itibariyle de yattığı yerden artık kalkamıyor, yere adeta yapıştı, paralize oldu, gözleri kapalı, sadece nefes alıyor, arada bir hareket etmeye çalışıyor edemiyor, enjektör ile besliyordum işte 3 gün öncesinden beridir reddediyor onu da artık yediremiyorum, bu gün enjektör ile su içireyim dedim onu bile içemedi. ağzını açıp kapatamıyor da.. tek yaptığı nefes almak arada patilerini oynatmaya calısmak ve uykusunda gibi arada vücudunun belirli bölgelerine anlık titremeler kasılmalar gelip geçmesi.
hayvan şuan laminat parkenin üzerinde yan vaziyette yatıyor, yanında dün gece üzerinde yatsın diye koyduğum battaniye var, onun üzerinden kalkmış ve oraya yığılmış, ben ona kıyamıyorum, alıp battaniyeye koyayım diyorum ama belki de orada rahat ettiği için öyle indi kaldı. karar veremiyorum, son anlarını rahat etsin istiyorum ancak süre uzadıkça işkence oluyormuş gibi düşünüyorum ve şuan da içim kan ağlıyor.

yarın da yaşamaya devam ederse, veterinere uyutmaya mı götürmeliyim görünen o ki yarına çıkamayacak ama aldığı her nefes sanki ona ızdırap.

şuan onu olduğu gibi bırakmalı mıyım, yoksa o yumuşak battaniyeye almalı mıyım, zaten bir deri bir kemik kaldı, kemiklerine sert zemin batıyordur ama onun farkında olduğunu da sanmıyorum ama ya farkındaysa.

neyse biraz da içimi dökmek için yazdım, çok kötüyüm.

 
çok üzüldüm. umarım kurtulur, düzelir :(


  • satanist kesen psikopat kedi  (03.05.15 19:30:46) 
ölüyor galiba şuan son nefeslerini alıyor zorla alıyor cok az alıyor :(


  • sahipsiz  (03.05.15 19:32:51) 
Uyutma ya uyutmanın acısız olduğu ne malum ben asla yapmazdım:(


  • sweeney  (03.05.15 19:33:27) 
uyutmalısınız. uyutmak kimbilir ne kadar can acıtıyordur diye düşünmeyin, şu an daha çok acı çekiyor olabilir. üstelik uyutmada kullanılan narkozlar canlıyı ölmeden önce bayıltıyor.

kedin eminim dolu dolu güzel bir ömür yaşamıştır; ona verebileceğin en güzel hediye; bu güzel bir ömürün aynısını bir yavruya daha bağışlaman olacaktır. barınaklar yavru kedi kaynıyor.

geçmiş olsun.

edit: günlerce hastalıktan kıvranan insan dahil çeşitli canlıların çektiği acılara birinci elden şahit olan biri olarak, gününün gelmesini beklemek; hele ki elde imkan varsa, saçmalıktır. "kimse ölüp de geri gelmedi" lafı ise sadece boş bir laf, acı öbür tarafta değil burada çekiliyor.
  • yollarbenibekler  (03.05.15 19:42:36 ~ 20:33:59) 
:(
çok üzüldüm

  • rakicandir  (03.05.15 19:49:11) 
Uyutmayın, hiç bir canlı doğal ortamında uyutulmaz, günü gelir ve ölür. Acısını kimse bilemez, kimse ölüp de geri gelmedi, o yüzden orası muallak. Siz onun yanında olun okşayıp sevin son anlarında ona ihanet etmeyin.


  • feel the blanks  (03.05.15 20:22:20) 
bence uyutun yok yere acı çekmesin yavrucak. başın sağolsun.


  • cekilmis gayfe  (03.05.15 20:30:31) 
cevap veren arkadaşlar herkese teşekkür ederim.
kedim az önce yaşama veda etti.
14 yıllık dostumu kaybettim, çok üzgünüm.
vadesi dolan gidiyor.
  • sahipsiz  (03.05.15 20:33:31) 
teşekkür ederim


  • sahipsiz  (03.05.15 20:39:38) 
başın sağ olsun. 14 yıl birbirinize arkadaşlık edip bir birinizin hayatına renk katmışsınız. ne sanslı bir kediymiş ki senin gibi bir sahibi olmuş...


  • kuzey li  (03.05.15 20:42:57) 
üzgünüm. olabildiğince az acı çekmiştir umarım. 14 sene geçirmişsiniz birlikte ne güzel, anılarında yaşamaya devam edecek o. hatırladıkça hiç ölmemiş gibi gelecek. evde büyük bir eksiklik olacak mutlaka tabi, ama ona da alışıyor insan. her şeye alışıyorsun.

çabucak toparlanman dileğiyle.
  • whimsical  (03.05.15 21:11:48) 
Basın sağ olsun, çok üzüldüm...


  • yahveyire  (03.05.15 22:05:01) 
uzun ve güzel bir ömrü olmuş. başın sağ olsun. çok üzüldüm :( benim kedim daha 1 yaşında ama o günler gelecek diye çok korkuyorum.


  • Lim5  (03.05.15 22:10:19) 
sağolun arkadaşlar, kedimi gömdüm, cok güzel sarıp sarmalayıp..


  • sahipsiz  (04.05.15 01:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.