[]

google reklamları ve bir siteye reklam almak..

şu olayı güzelce anlatan bir makale,yazı vs var mı? yada bir duyurucu anlatsa da güzel olur..işleyen bir sitemiz var diyelim..gidip google'dan hesap aldık kodları koyduk..google tık başına para veriyor değil mi? peki bu neye göre değişiyor? ayrıca birde iletişim sayfası koyduk oradan firmalar vs bizimle iletişime geçiyorlar değil mi? yoksa bizim mi site reyting'ini bir yere bildirmemiz gerekiyor? sonra onlar yine reklam kodlarını gönderiyorlar bizde yayınlıyoruz.. böyle mi acaba ?

bir de bir sitenin sadece google'dan örneğin 2000tl kazanması için ayda kaç ziyaretçinin gelmesi lazım? ortalama değerler var mı böyle?


 
tık başına değil göstermeye de para veriyor, bunun bir sürü kriteri var, reklamın çok görünür bir yerde olması, reklamların belirgin olması. (arkaplan rengi ile reklam rengi aynı olmucak vs) çok fazla kriteri var. ziyaretçi sitenizde kaç saniye duruyor. çok duruyorsa çok para veriyor google.


  • masa penisi  (03.05.15 18:12:18) 
sana şöyle özetleyelim
site yaptın ya belirli bir alanı reklam için boş bırakıyorsun
oraya google kendi algoritmasına göre her gelene reklam sunuyor
bana iç çamaşırı sana kilo reklamı vs
sitende gezenler oraya tıklarsa kazanırsın.
bu kadar işte mantık
  • Frederick Co  (03.05.15 18:21:04) 
Googledan hesap aldığında sana js kodlarını ve sana özel id'ni verecek. Sen bunu sitende reklam göstermek istediğin yere koyacaksın, reklamlar için standart boyutlar var, ona uygun kodu koyuyorsun sayfana. Bundan sonra tıklama başına para alırsın ancak ip bazlı ve bir kaç şey de dahil olmak üzere dolandırıcılık kontrolü var, aynı ipden biri devamlı reklamlarına tıklarsa hepsine para vermeyi bırak şüpheli yerine geçersin. Bu arada adsense hesabı açmak ve kod almak o kadar basit değil. İlk önce websitenin adresini veriyorsun onlar sana deneme kodu veriyor ve siteni bir süre inceliyorlar, uygun bulurlarsa para kazanma şeyi başlıyor. Bazı kriterleri var, bunlar çok bilindik konular duyuru açmak yerine google a yazsan her yerde çıkar.

Gösterim başına reklam verenler de var ama sitenin ziyaretine bağlı verecekleri ücret, sen onlara reyting bildirmiyorsun onların sana vereceği kodu ekliyorsun yine onlar kendileri ölçerler. Bu tür işlerden para bekleme hele hele 2000tl için ohoo, bu işlerden anlamayan biri için boşa bel bağlama hiç.
  • mindwars  (03.05.15 18:49:47) 
google adsense tık başına para verir.

genele hitap eden bir siten varsa tık başı alacağın para 6-7 kuruştur.

fakat misal veriyorum ekonomi siten varsa o sitede çıkan reklamlarda forex, bankaların verdiği reklamlar olacağı için tık başı 5 tl bile alsan şaşırmazsın.

uzun lafın kısası tık başı miktar hitap ettiğin kesimin harcama gücüyle doğru orantılıdır.

2.000 tl kazanmak için genele hitap eden sitenin en kötü günlük 15 bin ziyaretçi çekmesi gerekir.

site ziyaretçi sayısına reyting değil hit denir. bunu da hiçbir yere bildirmen gerekmez. bir reklamcı senle iletişime geçiyorsa o zaman zaten istatistik bilgilerini verirsin.

statcounter.com ve google analytics bu iş için en iyi sayaçlardır.

ayrıca sektör çok zordur. bundan 5 yıl önce kolaydı fakat rekabet her alanda arttı.
  • psychiatry  (03.05.15 19:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.