[]

Apple bozulan ürünlerinde sıfır ürünle değişim yapmıyor.

Apple ürününüz bozuldu, diyorlar ki size yenisi ile değişim yapıyoruz. Afedersiniz ama nah yapıyolar. Mesela kullandığınız iphone'nun home butonu bozuldu, götürüyorsunuz servise değişim yapacağız diyorlar. Jelatiniyle yeni bir ürün gelmiş, tertemiz kasası var, seviniyorsunuz sıfır iphone geldi diye. her şey buraya kadar güzel. Fakat olayın iç yüzü öyle değil. Home butonu sağlam olan ama başka bir kısmı bozuk olanı iphone'u tamir edip, dış kasayı tamamen yenileyip size sıfır diye veriyorlar. Bunu nasıl öğrendim? Ipod touch 5'in hoparlörü bozuldu, götürdüm Ankara'da Servis Bilgisayara, 2 haftaya yakın bir sürede yeni bir Ipod touch geldi, baktım her şey sıfır, pırıl pırıl parlıyor. Yaklaşık birkaç ay sonra home butonu bozuldu, garantisi bittiği için tekrar götüremedim. Apple tamiri ve yazılımı yapan bir arkadaşım home butonunun yan sanayi olduğunu söyledi. Ve apple'ın sıfır ürünle değişim yapmadığını. O yüzden ürününü garantiye götürecekler iki kez düşünsün.




 
Refurbished ürün denen ürünlerle değiştiriliyordur, yan sanayi olması inandırıcı olmamakla birlikte refurbished ürün nedir diye merak ederseniz sözlüğe bakabilirsiniz.

Türkiyede iphoneları refurbished ürünlerle değiştirmek kasabilir, imei sorunu olabilir ama ipod gibi şeyleri refurbished ile değiştireceklerdir.
  • atom karincanin torunu  (03.05.15 15:11:32) 
atom karincanin torunuekşi,

tamamen yan sanayi. kendileriyle telefonla görüştüm ama verecek bir cevap bulamadılar.
  • mehmetoloji  (03.05.15 15:14:41) 
bilgim yok, ama ben de pek katılmıyorum, arkadaşın esnafa bağlamış gibi duruyor.


  • dokuzeylul  (03.05.15 15:23:58) 
bu işin fıtratında var bu, bak demek ki kimse farkına varmamış adamlar bu reklamla yürümüşler bunca zaman. neymiş sıfır ürün veriyomuş, hangi enayi böyle bişey yapar ki? hepsi refurbished ürün veriyorlar, sıfır ürün olayı hikaye.


  • masa penisi  (03.05.15 15:25:40) 
Ekleme yapayım, Bana sıfır cihaz diye verdikleri Ipod'un home butonu birkaç ay sonra bozuldu. Sıfır bir ürünün bir tuşu hayvani gibi kullansan da birkaç ayda bozulmaz, heleki bu ürün Apple'ın ise.


  • mehmetoloji  (03.05.15 15:32:18) 
Sıfır bir ürünün tuşu birkaç ayda bozulmaz diye düşünme, ben Playstation oynarken kolun analoğunu hep kırıyordum, orijinal Sony kol yani, oluyor böyle şeyler.


  • i was made for you  (03.05.15 15:36:19) 
i was made for you,

analogla bu aynı şey değil. devamlı kullanılan oyun kumandası, diğerinde tek tuş olan cihaz, bu yüzden apple kalitesine fazlasıyla önem veriyor. tabii garantiye giden ürünlerde öyle değil.
  • mehmetoloji  (03.05.15 15:43:25) 
Valla apple'ı sevmem ama adamlar sıfır ürünle değiştirdiklerini ne zaman iddia ettiler ki? Sizin ürününüzün çöpe gittiğini falan mı zannediyordunuz? Sıfırlanıp bu şekilde değişime cihaz olarak kullanıyorlar veya amerika gibi satışın serbest olduğu ülkelerde daha uygun fiyata tekrar satıyorlar.


  • atom karincanin torunu  (03.05.15 15:44:25) 
eğer cidden cihazın sıfırını veriyorsa, bir 2 yıl daha garanti kapsamından olması gerekmiyor mu?

bundan yaklaşık 13-14 sene önce bir elektrikli su deposu bulunan bir şohben almıştık. 5 yıl garantisi var idi. 5. yıl bozuldu yenisini verdiler. ayrıca ürün sıfır olduğu için onun da 5 yıl garantisi olduğunu söylemişlerdi.
  • belkider  (03.05.15 16:34:27) 
belkider,

Eğer öyle bir şey olsaydı home butonum bozulduğunda tekrar değişim yaparlardı. Tekrar götürdüğümde garantisinin bitmiş olduğunu söylediler.
  • mehmetoloji  (03.05.15 16:39:34) 
@mehmet kardeşim tamamen sıfır verseler yaparlardı zaten. demek istediğim de bu. ayrıca bahsettiğim olay bizzat başıma geldi durduk yere niye yalan söyleyeyim ki?


  • belkider  (07.05.15 21:38:22) 
@belkider Sizin şofbenciler safmış.

Değiştirilen Ürünün Garanti Süresi
Madde 16 — Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır.

www.alomaliye.com
  • Lim5  (07.05.15 21:45:50) 
@rif olayın üstünde 10 sene geçti bilmiyorum bizzat belki de kendi firma kuralları vardı. bu konuda bir fikrim yok.


  • belkider  (07.05.15 21:48:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.