[]

Balkan Gezisi - Rota ?

routebuilder.org

Aşağı yukarı şöyle bir rota oluşturduk kafamızda,ağustos eylül ayları gibi,balkan flexipass alıp gezelim diyoruz,yeşil pasaport mevcut.

Sırasıyla şu rotayı takip edeceğiz; İStanbul çıkışlı, Plovdiv-Sofya-Burgas-Varna/Constanta-Bükreş-Braşov/Belgrad-Novi Sad/Budapeşte/Bratislava/Viyana/Prag/Zagreb-Split/Mostar-Saraybosna-Karadağ/Bar/Priştine/Üsküp/Selanik/Halkidiki

Sizce nasıl ? Kesin şuraya da git dediğiniz ya da aman oraya gitme bir şey yok dediğiniz bir yerler var mı? Ha bi de, interrail türkiye grubunda çoğu kişi balkanlarda trenlerin pek kullanılmadığı söylüyor,balkan flexipass alanlar memnun değilmiş,otobüs kullanmışlar çoğunlukla,bu duruma ne diyorsunuz,doğru mudur ? Teşekkürler.

 
karadag'in baskenti kadar gereksiz bir sehir yok balkanlarda, vkit kaybi olur.


  • jedilance  (02.05.15 23:50:40) 
Bratislava'da da kayda deger bir sey yok.


  • stavro  (03.05.15 00:05:25) 
balkan flexipass kapsamına girmeyen yerler var rotanızda, prag, viyana, budapeşte, bratislava gözüme çarpanlar, bazılarından da emin olamadım, bi kontrol edin bence. otobüs kullanımı da mantıklı olabilir, yeşil pasaportunuz varsa schengen almanıza gerek kalmıcak, o zaman otobüs kullanabilirsiniz bazı yerler arasında. fikir vermesi açısından örnekleyebilirim, prag'da hostelde tanıştığım bi kız, ertesi gün budapeşte için otobüs bileti aldı 20 euro'ya. uygun yani, ama şehir sayısı çok olduğu için dezavantaj olabilir sizin için.

edit: düzelteyim, budapeşte'ye değil brno'yaydı o 20 euro olan bilet. pardons.
  • cansins beybi kolonya  (03.05.15 00:27:26 ~ 00:31:27) 
Evet,yaklaşık 4-5 ülkede balkan flexipass'lar işe yaramıyor,o yönü kötü biraz ama dediğiniz gibi otobüs fiyatları hesaplıysa tercih edilebilir,duruma göre tren,otostop vs. denemeyi düşünüyoruz ama her üç gençten dördü yurtdışı hayali kurup sadece biri gerçekleştirdiği için net bir şey diyemiyorum ben de :)


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (03.05.15 00:29:54) 
sizin için uygun olabilir bence, balkanlar ucuz genel olarak. ama şehir sayısını düşürmenizi öneririm, her şehre en fazla 2 gün ayırınca inanın gezdiğinizden bi şey anlamıyosunuz. 12-13 şehir 1 ay için idealdir. araç konusunda da otobüs öneririm, balkanlarda trenler yavaş diye duymuştum, ab bölgesinde bile ciddi vakit kaybı yaratırken balkanları düşünemiyorum bile. eğer şehir sayısını azaltırsanız sorun olmayacaktır bence. bu arada herhangi bir interrail biletini alındığı ülkeden çıkarken kullanamayacağınızı biliyor musunuz bilmiyorum, burdan bulgaristan'a otobüsle geçmeniz lazım. çok kişi şok geçirdi o yüzden, önceden uyarayım dedim :)


  • cansins beybi kolonya  (03.05.15 00:37:19) 
Interrail turu seyler cok da avantajli olmayabiliyor her zaman, bunu da dikkate al. Her zama tren en iyi secenek olmayabiliyor.


  • stavro  (03.05.15 00:52:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.