[]

Bu sorunuma çözüm bulan olmazsa intihar edeceğim.

Arkadaşlar durum ciddi. Dalga geçecek olan varsa gitsin başka yerde oynasın lütfen.

Bu yorgana çarşaf takmanın püf noktası var mı? Gerçekten hayattan soğuyorum. Saatlerimi, günlerimi, haftalarımı bunu düşünerek geçiriyorum. Şu an yatağın üzerinde takılmayı bekleyen 1 adet çarşaf ve 1 adet yorgan var. Uykum var, erken yatacağım. Takmaktan o kadar korkuyorum ki bir daha uyumamayı tercih ederim... Çok acı çekiyorum. Lütfen yardım edin...


 
1. Nevresim kılıfını tersine çeviriyoruz, ters yüz ediyoruz yani,
2. Ters halinden içeri ellerimizi sokuyoruz, nevresimin dibindeki iki köşeye getiriyoruz elleri
3. Yorganın iki ucunu bu nevresimin içindeki ellerimizle tutuyoruz,
4. Sonra nevresini yorganla beraber sirkeliyoruz, ters nevresim düze dönerek yorgana geçmiş oluyor,

Kokay gelsin, umarım anlatabildim,
  • a perfect lie  (01.05.15 22:53:04) 
o takılan şeyin adı nevresim, çarşaf değil. benim kullandığım ve çok basit bulduğum yöntem şu:

nevresimi ters çevirirsin, yani içi dış tarafa gelir. sonra o ters çevirdiğin nevresimin kısa iki köşesine ellerini geçirirsin ve yorganın kısa iki köşesini tutarsın. daha sonra da yavaş yavaş nevresimi ters çevire çevire yorgana geçirirsin.
  • devilred  (01.05.15 22:53:29) 
ya çarşaf takmıycan ya da şöyle: çarşafı ters çevir (tamamen değil), sonra düz kısmına yani içine iki elini sok ve sağ sol uçlarını bul, oralardan tutup yorganı yakala, sonra biraz geçirince de yavaşça düzünü çevir yine. biraz yerleşince havada silkele, diğer tarafındaki uçlarını da düzelt en son.


  • dafaiss  (01.05.15 22:54:02) 
tamam tamam nevresim tamam be.

ben de yaklaşık 234234 kişinin dediği yöntemle yapıyorum. yine de çok zor oluyor. acaba dedim başka bir yöntemi var mı.....
  • ack3000  (01.05.15 22:59:02) 
inhabitat.com

Böyle birşey bulmuştum kolay gerçekten
  • squawdeo  (01.05.15 23:05:19) 
biz yurtta şöyle yapardık, nevresimi ters çevirip yere ser, yorganı üstüne ser, kapalı taraftan ikisini birden rulo yap, açık ağza gelince uçları içine geçirip ruloyu ters çevir ve katladığın yöne doğru aç.

pratikte aynı yöntem ama daha az uğraşıyoduk sanki, bilemedim, şimdi düşününce saçma geldi.

edit: yere değil yukarıdaki gibi yatağa sermek daha mantıklı tabi.
  • afrocubanbebop  (01.05.15 23:06:18 ~ 23:08:43) 
O isi o kadar hizli, o kadar pratik yapiyorum ki kahrolursun. Yorgani topluca nevresimin icine sokupustteki iki kosesinden nevresimimn iki koseine sabitleyerek yatagin ustune cikip hizla silkeliyorum. Ne kadar cabuk yaptigimi gormen lazim, ciddiyim. Askerde de benden hizli yapan yoktu:)


  • stavro  (01.05.15 23:21:59 ~ 23:22:31) 
5 DAKİKADA OLDU. zaten o kadim yöntemi kullanıyordum, aradığım başka bir şeydi. çünkü yatak çift kişilik, o ters çevirip sallandırmak yemiyordu.

@squawdeo @afrocubanbebop ve @kahin ahtapot paul, hayatımı değiştirdiniz arkadaşlar. çok teşekkür ediyorum....
  • ack3000  (02.05.15 00:42:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.