[]

kedi kısırlaştırma

erkek kedim bugün kısırlaştırıldı. eve geldikten yürümeye dolanmaya başladı. iki testisinin bir tanesine kesik atılıp iki testis oradan çıkarılmış, öyle dedi veteriner.

o kesiğin olduğu yerden tırnak ucu kadar kırmızı bir et parçası görünüyor. bu normal mi? (pazar antibiyotik iğne vurulması için gideceğiz.)

fotoğrafını çekebilirsem onu da koyacağım.

 
Kedi de olsa okurken içim garip oldu, ne istiyorsunuz testislerden!!!
8 yıllık kedimi kısırlaştırmadım, halden anlarım.
Tabi hasta oldu şuan, kısırlaştırma sağlığı için gerekli.
soruya gelirsek, tabi ki normal zamanla kapanacak yara pat diye kapanır mı.
yine de fotoğraf at sen.
  • six packsiz  (01.05.15 15:54:59) 
Acaba dikiş mi attı ki?
Benim kedinin içten dikiş atılmıştı et, ip filan hiçbir şey görmedim açıkcası oranın enfekte olmaması için bir veterinere sorun bence.

  • neferkitty  (01.05.15 15:55:41) 
tinypic.com

daha net çekemedim. yatıyor.

(duyuruyu yazarken ayrı, kediyi gördükçe ayrı içim kalktı/kalkıyor)
  • yedekhesap  (01.05.15 15:57:03) 
@neferkitty

bildiğim kadarıyla dikiş vs. yok. sadece pazar ve salı günleri antibiyotik iğne yapılacak. hatta bana şurup vs. verebilirim istersen sen ver dedi ama dedim sizde bakmış olursunuz, siz yapın.
  • yedekhesap  (01.05.15 15:57:59) 
Benim erkek kedim de ayni yontemle kisirlasti, dikissiz falan. Boyle bisi gormedim. Kotu bisi degildir bence ama icin rahat etsin istiyorsan veterineri ara sor nolcak.


  • rayde  (01.05.15 16:02:13) 
bu arada sanırım idrar kaçırıyor. az önce yatağımda uyuyordu. 3-4 damla idrar var.
önceki kedimde böyle birşey olmamıştı. :(

veterineri arıyorum.
  • yedekhesap  (01.05.15 16:03:54) 
idrar kaçırması normalmiş. kırmızımtrak gelebilir, bir sıvı sıktık dedi.
ayrıca kırmızı et parçası gibi birşey de normalmiş.

ay ne çekti yavrum ya :(
  • yedekhesap  (01.05.15 16:06:10) 
Ya erkek kedide bile kediden kediye değişiyor galiba, benim kedi ne antibiyotik kullandı ne şurup. sıvı filan da takılmamıştı , dikiş et filan gözükmüyordu testislerinin etrafı mavimsi bir ilaçla kaplıydı kendisi yalaya yalaya temizledi. Ameliyat tekniklerine göre fark ediyor olabilir belki de o yüzden önceki kediniz gibi olmamıştır. Oraya antibiyotikli bir krem sürseniz bu sefer kedi yalar, siz o kısmı takip edin daha kızarma şişme akıntı filan olursa enfeksiyon kaptığı anlamına gelir o zaman da veterinere ilaç sormak için ulaşın tekrar.


  • neferkitty  (01.05.15 16:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.