[]

Sabancı Üniversitesi yüksek lisans mülakatı

Merhaba.
Sabancı Üniversitesi sosyal bilimlerde bir alana yüksek lisansa başvurdum. Mülakata çağırdılar. Daha önce böyle bir mülakata katılmadım. Yani yurtdışındaki bir üniversiteden biriyle telefonda görüştüm ingilizcemden emin olmaları için ama o tam mülakat sayılmazdı.
tecrübesi olan var mı? neyle karşılaşıcam hiçbir fikrim yok.


 
sabancı'da yüksek lisans yapan/yapmış bir sürü memnun olmayan arkadaşım var burs dağılımlarının adaletsizliği vs. gibi sebepler yüzünden. sorunun cevabı değil ama iyi araştırın gidin.


  • yedekhesap  (01.05.15 15:59:40 ~ 15:59:53) 
bölümden bölüme değişir elbette ama kendi tecrübelerimi anlatıyım. ben endüstri mühendisliğinden girmiştim. klasik bir oda var, sırayla sizi içeri alıyorlar. şansına göre hemen de girebilirsin benim gibi 3 saat de bekleyebilirsin.

içeri bir girdim, tüm fakülteyi toplamışlar. boğaziçi'nde sadece 3 hoca vardı. neyse sonra transkriptin üzerinden mülakata başladılar. bu dersin düşük. niye bu kadar withdrawın var gibi spesifik sorular yönelttiler. sonra bir ara şu konuyu hatırlıyor musun dediler, orada tahtada problem çözdürdüler. tüm bölüm hocaları içeride olduğu için her taraftan soru yağmuruna tutuldum. en sonunda niye sabancı dediler. başka yere başvurdun mu muhabbetinden sonra da teşekkür edip yollandım.

yani çok kısa bir şekilde kendini tanıtıyorsun, ondan sonra biraz geçmişini inceleyip, alanın hakkında sorular soruyorlar. her şeyi bilmeni beklemezler, ama şöyle bir notlarına göz gezdirirsen iyi olur. bu dediğim olası sorulara şimdiden cevap bulmaya bak. çoğunda gerçeği söylemen yeterli olur ama mesela ben 1 dönem uzatmıştım, niye uzattın dediler mi suçu erasmus'a atıyordum. oysa erasmus'ta 4 ders vermiştim. aslında sırf kendimi sıkmamak için uzatmıştım.

bazen hangi alanda çalışmak istersin diye sorarlar, illa cevap vermen gerekmiyor. hali hazırda ilgili olduğun bir konu varsa söylersin, yoksa derslere girince bakıcam diye de cevap verebilirsin. nasıl olsa teze 2. yıl başlanıyor.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (01.05.15 18:12:46 ~ 18:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.