[]

kedinin asi masraflari

uc asi varmis galiba biri losemi biri karma biri kuduz icin. öncelikli sorum pire ve bit icin bi asi bi onlem yok mu. sonralikli sorum bu uc asilar toplamda kac dozaj yani kac kere yapılacak bir yil icerisinde ve her dozajin fiyati ne sekildedir. aslinda en cok merak ettiğim bu asilarin toplam fiyati ve pire bit vs parazitler icin de kalici bi onlem var mi,




 
Lösemi yaptırma test yaptırmadan. Kedi bir yaşından büyükse zaten yaptırma cunku artık bağışıklik kazanmış oluyorlar.

Karma aşıdaki panlökopeni önemli. O da tek dozda yeterli bağışıklık sağlıyor. 2-3 doz yapıyorlar sanırım ilk asilamada. Aşı programını veteriner çıkartır. Tanesi 45 liradan 300 liraya kadar yaptırdığınız yere göre değişir.

Aşı olarak ne yapacaklarını mutlaka öğrenin. Adjuvansiz olanları tercih edin, gerekirse basın parayı. Asla boyun, sırt gibi yerlere aşı yaptırmayın. Kol-bacak gibi gerekirse kesilip atılabilecek yerlere yapılmasında ısrar edin.

en.m.wikipedia.org

Karma aşının böbrek hastalıklarına yol açabildiğini unutmayın. Her sene sürekli yaptırmayın.
  • Lim5  (01.05.15 13:06:24) 
İç parazit için preziquantel veya albendazol tablet kullanacaksınız üç dört ayda bir.

Dış parazit bit pire için kediyi dışarı salmayin, korumak için tiksindiren ilaçlar var frontline vb. ama kedi kendini yalarken ilacı da yalıyor. Özellikle permetrin içeren spreyleri, damlalari kullanmayın. Köpekler için olanlarin dozu daha yüksek, onları da kullanmayın. Veterinerin kullandığına dikkat edin. Geçen sene duyuruda birinin zavallı kedisi veteriner okumadan permetrinli köpek ilacı verdiği için titreye titreye ölmüştü.
  • Lim5  (01.05.15 13:17:07) 
KEdi bebekse (1 yaşından küçük) bir ay aralıkla toplam 2 kez tekrarlanıyor bu 3 aşı. sonra senede bir aşı yenileniyor. Karne verirler zaten, ona tarihle yazarlar, kaşelerler. Bu aşılar genelde 40 lira tanesi. Ben 40a yaptırıorum yani, sürekli gittiğimiz veteriner.
dış paraziti kediyi dışarıya çıkarmana göre sen ayarlıyorsun, benimkiler yazın 2 ayda bir kışın 3 ayda bir dış parazit damlası oluyorlar. Pire ve kene için bu. Dışarı çıkmıyor dış parazite gerek yok diye düşünebilirsin fakat beton binaların arasında bile pire kediye geliyor. sonra kedi kırmızı kırmızı ısırık oluyor, hastalanabiliyor.

iç paraziti genelde iki ayda bir, izim veteriner 45 günde bir mesaj atar çağırır misal.

en önemlisi iç parazit, bir hafta bile geçirmemeye çalışıyorum ben. 35 lira gibi bir fiyatı vardı en son.

Ama misal, memlekete gittiğimizde iş dış paraziti yeniliyorum çünkü orada bahçe var. orada aşı yaptırdığımızda da mesela kuduz aşısı çok ucuzdu vs.

Kalıcı önlem yok :)

Hap yuttaran da var iç parazit için.

Pire tozu, kediler tüylerini yaladıkları için zararlı dior veteriner.

Bir de son zamanlarda iç parazitin damlası ki çok ağır bir damla, tüylere yapışıyor beyaz beyaz ve kediler için pire tasması vs. reklamları da gördüm ama ucuz olmayacaktır bunlar.
  • aithra  (01.05.15 13:18:48) 
o zaman bakamayacağım ya maalesef. köşeye o kadar ayırabilecek param olsa alacaktım yanıma ama öğrenciyim kendim için bile o kadar masraf çıkmıyor ne yazık ki.

belki mezun olup adam gibi gelir sahibi olunca diyelim..
  • çaykovski  (01.05.15 14:35:54) 
malesef maliyetli işler bunlar. bunun hastalığı da var.
kendin olsan birşey olmaz ama kedin hastayken doktora götüremezsen kötü koyar adama.
aldığın kediyi sokağa da bırakamazsın.
düşünmek lazım bunları.
  • titiraprap  (01.05.15 14:40:21) 
@titiraprap

aynen öyle. ben çok kedi baktım aslında. bakımından iyi anlarım ama benim kedilerim değildiler ve müstakil evlerde dışarda yaşayıp eve girip çıkan tekir kedilerdi. aşı maşı görmemiş kedilerdi yani. o yüzden şimdi alırsam apartmanda bakacağım, masraflarını karşılayabilir miyim, yetebilir miyim diye bir sorayım ona göre düşüneyim edinip edinmemeyi dedim.
  • çaykovski  (01.05.15 14:46:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.