[]

evlenecek kişiye beyaz eşya tavsiyesi

hiç bi bilgim yok nerdeyse hangi marka hangi özellikli buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi alınmalı. Hangisinin servis hizmetleri daha iyidir. Makinelerin teknik özelliklerinde nelere dikkat edilmeli. Önemli buldugunuz noktaları bi kelime ile de olsa belirtseniz kendime bi özet çıkartıp ona göre araştırma yapıcam.

Bir de metalik renk istiyorum temizlik konusunda bunun dezavantajı var mı?


 
kesinlikle bosch.

paran yetmiyorsa arçelik.

vestelden falan uzak dur.

bulaşık makinesi için çok programlı olmasına gerek yok. zaten kullandığın 1-2 program var. boşuna fazla para ödeme.

hepsi için elektrik tüketimine dikkat et. A++ olsun. faturalar bel büküyor.

benimkiler metalik renk temizlikte bir sorun olmuyor. zaten parmak izi kalmayacak şekilde yapıyorlar.


edit: şimdi burada bosch'u beğenmeyenler olmuş. olabilir. ama biraz gerçekçi olalım. adam evlenecek. ortalama bir bütçeye sahip olduğunu varsayıyorum. tamam bosch kusursuz bir marka değil ama ortalama geliri olan birisinin alabileceği en iyi marka.

miele önerilmiş mesela. evet çok iyi markadır. www.mielebeyazesya.com ama bir çamaşır makinesıne 4500 TL verebilene. bu durumda evlenirken 30000 tl civarı sadece beyaz eşyaya gömmesi lazım.

paran yoksa arçelik dedim. bosch alamayan adam gidip vestel almasın diye arçelik öneriyorum. yoksa kesinlikle ilk tercih değil.
  • corneillus  (01.05.15 11:16:13 ~ 11:37:16) 
almanyadaki bosch ürünleriyle Türkiyedekiler birbirinden farklı. Almanyadakiler daha nitelikli, bu yüzden bosch değil.
(bkz: miele)

  • dokuzeylul  (01.05.15 11:18:10) 
bosch'un ucuz modelleri gerçek bosch kalitesinde değil, buzdolabı gürültü yapıyor, bulaşık makinesi iki saatte yıkıyor, çamaşır makinesi az çamaşır koyduğunda çıldırıyor.

arçelik özellikler açısından iyi gibi görünse de gerçekten iyi değil, garanti süresi dolduğunda fırın, buzdolabı ve çamaşır makinesi bozuluyor.

vestel gereksiz yere pahalı gibi geliyor, yerli üretici olmasına rağmen yabancılardan pahalıya satıyorlar zaten, direkt antipatik geliyor bana bu yüzden yerli üreticiler.

servis hizmetleri bulunduğunuz yere göre değişiyor ama bosch genellikle diğerlerinden iyi, işini takip ediyor çağrı merkezi gibi bir oluşumla. servis talebin olumlu olarak bile sonuçlansa arayıp memnun kalıp kalmadığını soruyor falan.

ve bu bahsettiklerim sadece bir-iki örnek değil, son yıllarda sık sık karşılaştığım durumlar.
  • gkhncnzdgn  (01.05.15 11:22:54) 
ucuz alma, bulaşık makinesi için 2 den fazla programı olsun en azından.


  • selam  (01.05.15 11:26:19) 
TV, buzdolabı ve çamaşır makinası için LG kesinlikle. Bulaşık makinası olarak tüm markalar sıçışta. Bulaşık olayını tutturamıyorlar Bosch alma çok pahalı, Arçelik eskileri iyiydi ama yeniler bok gibi, LG veya Siemens alınabilir.


  • poseidon1  (01.05.15 11:44:40) 
buzdolabı bosch, bulaşık makinesi beko. çamaşır ve kurutma makinesi arçelik. hepsinin servisi filan gayet iyi, istanbul için konuşuyorum. geliyolar, garantiliyse değiştirip gidiyolar. değilse max. 100-150 tl masraf çıkıyor. min. 2 sene sonra mutlaka bi arıza veriyorlar. gerçi buzdolabi ve çamaşır makinesi 2 yılı geçti ama henüz bi sıkıntı yok.

çamaşır makinesi için mutlaka 8 ve üzeri kg yıkayan a+++ ve az ses çıkaran al. bizimki neredeyse salona gelecek yani, ucuz almıştık, şu an bağımsızlığını ilan etti.

televizyonda kesinlikle samsung smart.
  • afrocubanbebop  (01.05.15 11:52:55) 
valla bosch' un sesli çalışan buzdolabını, çıldıran çamaşır makinasını filan merak ettim hangi modeller diye.

2011' de evlendim, tüm beyaz eşyalarımı bosch aldım, daha tek bir sıkıntı olmadığı gibi, renklerinde en ufak bir atma bile olmadı. büyük ihtimal ile daha uzun yıllar kullanacağız. evde paraya kıyıp pişman olmadığım tek şey buzdolabı, bulaşık makinası ve çamaşır makinası.

bak mesela klimasını tavsiye etmem. ısı geçişleri çok keskin. mesela 24 te ılık veriyor, 23 te kıçınız donuyor, arası yok.

bu arada en son televizyon alın. biz 6 ay önce aldık düğünden, 6 ay içinde üzerine 2 model, 2 +özellik çıktı.
  • galahad  (01.05.15 12:07:14 ~ 12:08:33) 
Buzdolabım Bosch 2 sene olmak üzere hiç bir sıkıntısı yok. Sessiz çalışıyor kesinlikle tavsiye ederim. Bulaşık makinesine gelince sakın ama sakın 3-5 programlı alma. 2 programlı yeter yeter yeter ve artar bile. Bulaşık makinesinde kısa programın süresine dikkat et alırken. Bende arçelik var ve 2 program var kısa 58 dakikada tertemiz yıkıyor. Çok beklemiş yağlı falan varsa o zaman 2. program kullanılıyor. Arçelik şöyle böyle diyenleri bir kenara bırak bence gayet sağlamlar. Çamaşır makinesi de arçelik evdeki o da sorunsuz ve sessiz çalışıyor. 8 kg ve üstü almanı tavsiye ederim. Bütün aldıkların a+ ve üstü olsun elektrik tüketimi açısından çok önemli. Bu arada hem bosch hem arçelikte ürünü aldıktan sonra 100 lira gibi bir para verip garantilerini 3 sene falan uzatabiliyorsun. Ben yaptırdım şimdi 5 sene garantili hepsi.


  • Dr_Stat  (01.05.15 12:39:29) 
Bizim bulaşık makinesi 20 senelik bosch, bir sorunu yok.

15 sene önce bosch buzdolabimiz vardı o iyi değildi ama 10 sene kullandık. Şimdi samsung kullanıyoruz. Metalik renk, memnunuz.

Fırın bosch al, bizim metalikti. Çok güzel pisirirdi ve kolay temizleniyordu. Şimdi ankastre termikel var, öyle yaptırmışlar. Hayatımda gördüğüm en kötü fırın.

Davlumbaz, ocak vs. için silverline ve siemens'e bakabilirsiniz.

Çamaşır makinesi LG, direct drive sesi çıkmayan makinelerden alın komşular da rahat etsin. Miele'ye paran yetiyorsa al tabi, anneannemin 30 küsür senelik vardı, çalışıyordu.

Son olarak almanya'da bosch, siemens değil beko tutuluyor niyeyse. Turkiye'dekinden daha çok beko gördüm mağazalarda.
  • Lim5  (01.05.15 13:30:33) 
kesinlikle samsung.


  • otopsicocugu  (01.05.15 13:35:53) 
buzdolabı: lg veya sharp.uygun fiyatlı arçelik-beko-grundig
çamaşır makinesi: almanya üretimi bosch veya uygun fiyatlı profilo(koreliler ve japonlar çamaşır makinesi yapmayı beceremiyor)
bulaşık makinesi: yüksek fiyatlı bosch veya profilo.bulaşık makinesi için genelde 3 programlı modeller yeterlidir.(benzer fiyatlı bosch ile profilo arasında fark yok hatta profilo daha avantajlı olabiliyor.)
tv: samsung-lg

şurdan model şeçimi konusunda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz forum.donanimhaber.com
  • yekzeq  (01.05.15 14:13:21 ~ 14:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.