[]

kilo verme ve metabolizmanın yavaşlaması

arkadaşlar 2 haftadır diyet uyguluyorum ve 3.5 - 4 kilo civarı verdim. genelde sabahları haşlanmış yumurta domates salatalık peynir ya da yumurta yerine kepekli tost şeklinde kahvaltı yapıyorum. ara öğünlerde yeşil çay içiyorum. akşamları da 6 civarı çok ağır olmayan yemeklerden 1 tabak şeklinde yiyorum . 6 dan sonra hiç bir şey yemiyorum. içersem 1 çay bardağı türk kahvesi içiyorum. spor olarak da haftada 4-5 gün 45 dk tempolu yürüyüş yapıyorum. beslenmem bu şekilde ama metabolizmam çok yavaşladı 2-3 günde 1 şeklinde sabahları tuvalete çıkmaya başladım. bu normal mi yoksa bir şeyleri mi yanlış yapıyorum?




 
kardeşim ne yiyosunda sıçacaksın?
şöyle saçma diyetlere başvurmayın pat diye bayılırsınız yol ortasında.

  • six packsiz  (30.04.15 22:38:35) 
Antremanını artır. Karnın acıksın.


  • alperz  (30.04.15 22:38:37) 
az kalori alıp yetersiz ve dengesiz beslenirsen kas yıkımı olur ve metabolizman yavaşlar.

Yeterli proteini aldığından emin olman lazım, sağlıklı yağları(zeytinyağı, tereyağı) kısma. Protein alımını hesapla, senin sorunun hatalı beslenme.
  • neferkitty  (30.04.15 22:38:40 ~ 22:39:07) 
spor yapmanız gerekir. yaptığınız diyette yer alan yiyeceklerdeki enerji miktarı çok düşük. vücut enerji alamayınca, strese girip, daha az enerji harcamanın yollarının buluyor ve metabolizma hızını düşürerek tepki veriyor. haliyle zayıflayamıyorsunuz. devam ederseniz metabolizma hızını öyle bir düşürecek ki, kilo almaya bile başlayabilirsiniz. yeme alışkanlığını çok değiştirmeyerek düzenli sporla bu durumu aşabilirsiniz.
özetle spor yaparak, güzel beslenerek kilo verebilirsiniz.

  • tahtelbahir  (30.04.15 22:39:59 ~ 22:42:19) 
diyet diye bir şey yoktur. vücudunun ihtiyacı olmayan şeyleri mideye indirmemek vardır.

kalbinin sesini dinle ve sana faydası olmayan şeylerden uzak dur.

gerekli şeyleri zamanında ve yeteri kadar ye.

yani yine en başa dönüyoruz; her şeyin başı irade...
  • ucurulmamak umidiyle  (30.04.15 22:40:14) 
Bu altıdan yediden sonra yemek yenmez olayını kim çıkardı bilmiyorum fakat buna uymakla büyük hata ediyorsunuz. Zira her zaman vücudunuzu dinlemek zorundasınız, karnınız acıkmışsa bu yemek ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Son öğünle yattığınız saatin arasında 2 saatlik bir süre varsa isterseniz gece 11'de yemek yiyin, problem yok. Yani öğleden sonra dörtte yemek yemekle gece 11'de yemek yemenin arasında metabolik olarak fark yok. Siz bir kere saat altıya kadar zaten eksik besleniyorsunuz, altıdan sonra da yemek yemeyi kesip vücudunuzu iyice aç susuz bırakıyorsunuz. Peki vücut bu durumda ne yapacak? Yağ yakma gibi gereksiz işlemleri durdurup sadece hayati fonksiyonların devam etmesi için gerekli prosedürleri uygulayacak. Bunu da bazal metabolizmayı yavaşlatıp enerjiden tasarruf ederek yapacak. Sizler yemek yediğiniz için kilo almıyorsunuz; yanlış yemekler yediğiniz için kilo alıyorsunuz. Akşam karbonhidrat alımını durdurun yeter, onun dışında en az bazal metabolizmanız kadar kalori almaya çalışın. Bu hiç spor yapmayan erkeklerde 1500/1600 kadınlarda 1200/1300 kalori civarı oluyor. En az bu kadar kaloriyi almazsanız yağ yakamazsınız. Bu çok net bir kural. Ayrıca o ilk haftalarda kaybettiğiniz ağırlık da tamamen su, yağ yakmadınız yani. Onu da ayrıca belirtmek isterim. Kilo vermek için yemek yemek şart. Bizler yeri geliyor 3 bin kalori alarak da yağ yakıyoruz, bu örnek belki kafanızda bu olayı bir yere oturtur.


  • angelus  (30.04.15 23:15:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.