[]

kedi niye bokunu gömüyo da (mesela) köpek gömmüyo?

sb




 
at da gömmüyo ona bakarsak. konunun köpekle ilgisi yok.


www.evrimagaci.org
  • uuth  (30.04.15 22:19:24 ~ 22:19:46) 
köpekleri bilemicem, pek gömdüklerini görmedim ama kedi pis kuma da pislemiyor, titiz biraz.


  • aithra  (30.04.15 22:21:00) 
@uuth, iyi de burnu bok kokusundan hayvanı bulacak kadar keskin olan avcı toprağın iki parmak altındaki bokun kokusunu mu alamıyo?


  • muratchelik  (30.04.15 22:22:17) 
Çünkü Kediler gömer köpekler gömmez.


  • ground  (30.04.15 22:22:33) 
Sokak köpekleri gömüyorlar diye biliyorum, belki yanılıyorum.


  • buhurumeryem  (01.05.15 15:34:28) 
Kediler bölgede dominant olmadığını düşünüyorsa kokusunu saklamak için gömüyormuş, okuduğum kitpta yazıyor.Ev kedileri genelde kendisini evde dominant kedi olarak hissetmediği için gömüyor, böylece kokusu ile alan savaşının içine kendisini çekmez ve kamufle olur.Sokak kedisi de bölgede başka dominant kedi varsa yine kendisini kamufle etmek için gömüyor yoksa kokusu dominant kediyi kendisine doğru çekecek ve bölgeden kovulma tehlikesi ile karşılaşabilir. Ancak bazı ev kedileri dışkını olduğu gibi bırakır o da kendisini evde dominant olarak gördüğü içindir. Yani özet: GİZLENMEK için.


  • neferkitty  (01.05.15 15:37:36 ~ 15:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.