[]

almanya-öğrencilik-vatandaşlık

Bir kaç sorum olacak bu konularla ilgili:

1) Almanya'da yüksek lisans ve doktora yapmaya niyetlenen bir Türk vatandaşı, öğrenci vizesi aldığında eşini de götürebilir mi Almanya'ya?

2) Orada tüm bu lisansüstü eğitim süresini 8 yıla yaymayı başarırsa (3 yıl master + 5 yıl doktora gibi) vatandaşlık başvurusu yapabilir mi?

3) Almanya'da 3. dereceden akrabaların varlığının bu süreçte herhangi bir şeyi kolaylaştırıcı bir etkisi olabilir mi?

Teşekkürler...

 
1- götürmesi biraz sıkıntı gelir gösteremezse kolay kolay oturum vermiyorlar, ziyaretçi muamelesi yapıyorlar/turist vizesi vermeye eğilimliler...bu süreçleri yaşayan ve eşi orada doktora yaparken iki çocuğunu da burada doğuran bir kuzenim var.
2-önce kalıcı oturum alsın 8 yıla yaymadan sonra vatandaşlık düşünsün. doktorayı 8 senede yapmandan akademik title ile başvuru yapman daha geçer akçe- ben genetikiyim bizde bile 8 seneye hiç normal bakmıyorlar.
3- verpflichtungserklärung verebilirler de o oturumda pek işe yaramaz belki ilk başta adres vermekte orada kalacam demekte işe yarayabilir. işyerleri varsa belki işçi olarak başvuruda işe yarar ki pazarcıklı filan değilseniz onları halletmeniz de baya zor :)).
  • niye ama  (30.04.15 22:06:12) 
1. götüremez cünkü almanya ya esini götürmesi icin almanyada calisiyor olmasi ve geliri yeterli seviyede olmasi gerekli.

2. Lisansüstü egitim süresini 8 yila yaymasi biraz zor cünkü okullarda egitim dönemi limiti var. eger o süre asilirsa okuldan atiliyor. Sanirim master egitimi icin 5 yili asamaz.

3. ücüncü dereceden akraba ya da herhangi biri teminat (Verpflichtungserklärung) verebilir, Bu belge ile vize alma süreci kolaylasir, maddi durum ispati isteyen belgeler daha az istenir.

Ideal senaryoda almanyada master tamamlanir ve is bulunur, sonra oturum alinir ve sonra esini de yanina almak icin basvurur. Ciddi prosedürü olan bir sürectir. Sonra kalici oturum alinir ve almanca en az B2 seviyesine gelinir. 8 yil sonunda vatandaslik basvurusu yapilir.
  • emrahday  (30.04.15 22:08:31 ~ 22:12:45) 
1- esini getirmek icin hem seni hem esini gecinderecek gelirin olmasi, kalacak yeterli buyuklukte bir daire kiralamis olman ve aile birlesimiyle gelecegi icin temel seviyede almanca bilmesi gerekiyor.
2- alman vatandasligina basvuru icin once suresiz oturum alman gerek. bunun icin de 60 ay emeklilik sigortasi yatirman lazim, sartlarin en zorlayani bu, bu sureye egitim suresi onceden dahilmis ama kaldirmislar. sigortali calisman gerekiyor once 5 sene yani.
3-akrabalar birinci derece olmadigi surece faydasi olmaz oturum acisindan.
  • eick  (30.04.15 22:15:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.