[]

Bilim Kurgu/ Politik Kurgu

özellikle gerçekte tecrübe edilmemiş şartlarda devleti ele alan romanlar arıyorum. aslında tam olarak philip dick tarzı. alternatif tarih ya da gelecekte geçen, devlet şiddeti, politikası, baskısı vb. durumların olduğu kurgular. var mıdır önerisi olan?




 
tam olarak söylediğini karşılamasa da the expanse serisi var, değişen şartlar ile politik ortamın değiştiği bir güneş sistemimiz var, 3 büyük politik güç var, dünya, mars ve küçük uydular + asteroid kuşağındaki insanlar.

spoiler vermeyeyim, oku.

bir de vakıf serisi var.

shatter me ile başlayan bir seri var, tavsiye ederim ama okuması biraz yorucu gelmişti ilk başta.

oldman's war var, tecrübe edilmemiş şartlar sayılabilir, hatta serinin ilerleyen aşamalarında daha bir değişik ortam oluşuyor, güzel bir seri.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma geldikçe yazarım unutmazsam.
  • roboute guilliman  (30.04.15 21:15:41) 
lost fleet serisi var bir de, aşırı militaristik ama olsun, aynı yazarın red shirts diye de bir kitabı var ama başlamadım henüz.


  • roboute guilliman  (30.04.15 21:16:58) 
Okudun mu bilmiyorum ama şu kitaplara bir bak.
Mülksüzler - Ursula Le Guin
Cesur Yeni Dünya - Huxley
  • burka  (30.04.15 21:27:06) 
  • nuka cola  (30.04.15 21:38:16 ~ 21:38:25) 
(bkz: DUNE)


  • empat  (30.04.15 23:04:08) 
(bkz: the giver)
kitaba bak, filmi boş ver.

  • Simrug  (30.04.15 23:18:26 ~ 23:20:22) 
"man-kzin wars" serisini okuyorum, o da çok güzel uyuyor bu tanıma. insanlık savaşları bitireceğiz ayağına global ölçekte yalanlarla tarihi değiştiriyor, toplumda herkes saldırganlık azalsın diye ilaç alıyor, insan ömrü uzadığı için üreme izne bağlı ve tam insan ırkı kıvama gelmiş, şiddeti ve savaşı unutmuşken dünya dışı varlıklarla ilk temas ve ilk çatışma yaşanıyor.

larry niven dışındaki yazarların hikayeleri var, bence güzeller, 10. kitapdayım ama bir yerden sonra yazarlar yeni konu bulmakta sıkıntı çekiyorlar, belli, gene de güzel, değişik bir kurgu.
  • roboute guilliman  (02.05.15 08:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.