[]

Kadınlar protein tozu kullansın mı kullanan var mı?

Aktif olarak haftada 4 gün kendime göre ağır kas çalışıyorum. Spor yaptığım günler 1 porsiyon protein tozu almam faydalı olur mu? Amacım biraz daha yağ yakmak.




 
Kilonu 0,8'le çarp, beslenme yoluyla en az bu oranda protein alamıyorsan kullan. Yoksa gerek yok. Onun dışında yağ yakmanın proteinle bir ilgisi yok fakat yağ yakarken kas kaybını minimumda tutmak için protein miktarını yüksek tutmanda fayda var.


  • angelus  (30.04.15 14:57:15) 
yağ yakmaya faydası olur mu tartışılır ancak sabahları bir ölçek alabilirsin.

ve ek olarak, 4 yumurtadan alacağın protein miktarı da 1 ölçek protein tozuna eşittir.
  • eindaclub  (30.04.15 15:17:29) 
kullanırsanız eğer, bol sıvı tüketin kullandığınız günlerde. yoksa kabızlık yaşayabilirsiniz.


  • sen olmayan cocuk benim  (30.04.15 15:28:42) 
1 medium yumurtada ortalama 6 gram protein var yaklaşık 24 grama tekabul ediyor

nutritiondata.self.com

1 porsiyon protein tozu 30 gram

eğer sadece beyazını alayım dersen o da 4 yumurtada yaklaşık 20 grama filan tekabul ediyor

1 günde ortalama alman gereken protein 50 kilo 40 gram.

bol yumurta beyazı+ et ya da baklagil ile destekleyeceksen doğal yolla da alırsın.

ya da direkt uğraşmadan 1 ölçek protein tozu da alabilirsin, protein tozunun zararı fazla olması durumunda çıkıyor, 1 ölçekten hiçbir şey olmaz. (içinde kansorejen içeren merdiven altı tozlardan değilse)

Yağ yakma ile direkt ilgisi yok, eksik protein olursa kas yıkımın artıyor ya sağlıklı beslenerek alacaksın ya da bu şekilde. Spor yapmayan ve sağlıksız beslenen kişide de kas yıkımı olur.
  • neferkitty  (30.04.15 15:33:43 ~ 15:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.