[]

Seçimler ve koalisyon?

akp-40 chp-29 mhp-16 hdp-12 şeklinde sonuçlandığını düşünelim seçimlerin.Akp tek başına iktidar olamıyor.Peki bu durumda chp ve mhp mi yoksa chp ve hdp mi koalisyon kurar?

Diğer bir yandan akp'ye karşı bu kadar muhalefet yapan hdp sırf çözüm süreci için gidip akp ile koalisyon kurar mı?

Tut ki chp ile hdp koalisyon kurdu sonra?Bakanları bu koalisyon mu belirleyecek ? peki ya başbakan?

 
siyaset bu her şey beklenir.

başbakan kurucu parti olacaktır. ben böyle bir durumda AKP-MHP olacağını düşünüyorum.
  • dokuzonbeş  (30.04.15 13:30:25) 
Hayal ettiğimiz senaryo:

Hdp barajı geçer. Akp 276'yı bulamaz. Hiç kimse Akp ile koalisyonu kabul etmez. Mecburen hükümet kurma görevi Chp ye verir. Chp-Mhp ile koalisyon kurar. Kulağa ne hoş geliyor değil mi?
Hiç boşa hayal kurmayalım.

Maalesef acı gerçek şu ki

Hdp barajı geçemezse Akp tek başına iktidar olur.

Hdp barajı geçerse Akp 276'yı bulamaz. Mhp'nin kapısını çalar. Mhp tereddütsüz kabul eder ve koalisyon kurulur. Şu an Hdp'nin barajı geçmesini en çok Bahçeli istiyordur.
  • corneillus  (30.04.15 13:42:11) 
Koalisyon dönemlerini hatırlamıyorum yaştan dolayı da okuduğum ve gördüğüm hiçbiri uzun sürmemiş. Hepsi geirletmiş. ARtık şartlar çok farklı. Öyle olmaaz belki de.

Ekonomi dibe batmışken dolar fırlamışken akp yine tek başına iktidar olsun, sonra ülke iyice dibe vursun. Seçmenleri görsün naptıklarını, neye sebep olduklarını, acı çeksinler diyeceğim de hem umursayacaklarını sanmam, hem de diğer insanların da acı çekmesine gerek yok.

Ama öyle bir şeyo lmalı ki artık bir çöp bile çalamamalı hiçbir vekil, bakan. Bunun için de üsttekine benzer bir senaryo lazım, sonrasında da chp sdp vs gelirse, sağ seçmenin gözü üstünde olacak. Kendiseçmelerinin de ve o tür bir şey yapabileceklerini sanmam.
  • Cursed Chico  (30.04.15 13:51:14) 
akp ile mhp ya da hdp koalisyonu olabilir gibime geliyor.
kaldı ki hdp açıktan bu mesajı veriyor da

  • rakicandir  (30.04.15 14:07:33) 
şöyle bişey konuşulmuştu: (git: 930327)

akp tek başına iktidar olamazsa ve diğer partiler de onunla koalisyon yapmaya yanaşmazsa cumhurbaşkanının bir başka partiye hükümeti kurma yetkisi vermesi beklenir normalde. ama tayyip'in gidip de chp'ye filan hükümeti kur diyeceğini düşünmüyorum. bu durumda seçim tekrarı gibi bi durum varmış. öyle olursa ne değişir, halk böyle olmadı ben akp'ye veriyim de aynen devam etsin bari der mi bilmem.

bana kalırsa akp bi şekilde hdp'nin barajı geçmesine izin vermeyecek. diyelim ki geçti, büyük ihtimalle mhp ile koalisyon yapacaktır. hdp ile yaparsa da şaşırmam. mhp'nin akp ile koalisyon hükümeti kurmaya yanaşmayacağını hiç düşünmüyorum.
  • tepedeki psychedelic adam  (30.04.15 14:07:46) 
davutoğlu hükümeti kuracak çoğunluğu sağlayamaz ise cumhurbaşkanı tutup da kılıçdaroğluna vermez hükümeti kurma yetkisini, allem ederler kallem ederler kurdururlar hükümeti davutoğluna. o yüzden akp-mhp daha yakın bir ihtimal.

benim beklentim ise akpnin 276 milletvekiline rahatlıkla ulaşıp tek başına iktidar olacağı.
  • dafuq  (30.04.15 15:09:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.