[]

Sesten Rahatsız Oluyoruz

Evime çok yakın bir yerde inşaat var ve sabahtan akşama kadar ses yapılıyor. Pencereler ses yalıtımına sahip olmasına rağmen evin içinde sesten duramıyoruz. Çok rahatsızız. 3 aylık bebeğimiz var. O da rahatsız oluyor uykudan uyanıyor mütemadiyen. Şikayet etme şansım var mı? Nereye şikayet edebilirim.

Bu kadar çok rahatsız etmeye hakları olmadığını düşünüyorum. Cidden şikayet edebileceğim bir yer var mı?


 
PAzar hariç, 8-24 saatleri arasında çalışma izinleri var :(

Bu saatler haricinde Polis'i arayın, gelip durduruyorlar.
  • evrenos gazi  (30.04.15 13:21:02) 
kadıköy belediyesi'ne twitter'dan ulaşınca, o inşaatın çalışma saatlerine ve kurallara uyup uymadığını denetliyorlar ve sana sonra bilgi veriyorlar. diğer belediyelerin de (twitter'dan değilse bile) böyle bir hizmeti olmalı.


  • kehanet  (30.04.15 13:22:57) 
Gaziantep'de yaşıyorum.


  • darthvenom  (30.04.15 13:23:28) 
Sabahtan akşama kadar çalışma saatleri adamların. Sessiz inşaat oluyor mu bilmiyorum, uzman bir arkadaş aydınlatır. Şehir içinde özellikle büyük şehirlerde bu tip seslere alışın.


  • osurdum  (30.04.15 13:24:57) 
155i arayın mesai saatinden sonra bu adamların gece çalışma izni var mı diyin. yoksa 6dan sonra durmak zorundalar.


  • argent dawn  (30.04.15 13:46:07) 
çalışma izinleri yoksa durdurmak zorundalar inşaatı.
eğer varsa yapacak bir şey yok ne yazık ki :(

  • teritori  (30.04.15 14:02:51) 
İstanbul'da dört bi yandan gelen inşaat sesine alıştık biz maalesef. Şikayetin faydası olacağını sanmam, pazar günü harîç.


  •   (30.04.15 14:13:33) 
Gaziantep için konuşuyorum mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışma varsa zabıtaya şikayet edebilirsin. geri kalan için maalesef yapacak bir şey yok.


  • dokuzonbeş  (30.04.15 14:38:44) 
bu şekilde gürültü ölçümünü Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında, eğer bakanlıktan yetki aldılarsa, ilçe belediyeleri yapabiliyor. kadıköy yapıyor (bizzat biliyorum), üsküdar yetki almış olmasına rağmen sallamıyor. yetkiyi teslim almayan ilçelerde ise çevre ve şehircilik bakanlığına şikayet edilip ölçüm istenebilir diye düşünüyorum (yanılıyor olabilirim). eğer yanlış bakmıyorsam bu yetki devri gaziantep büyükşehir belediyesine verilmiş. orayı deneyebilirsiniz. istanbul'dan yardımcı olmaya çalıştım, pratikte bunların hepsi geçersiz olabilir. çünkü türkiye.

linkus: gurultu.cevreorman.gov.tr
  • raikkonen  (30.04.15 15:28:40 ~ 15:35:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.