[]

ev aletleri çok enerji sarf eder mi?

şimdi durum şu.

almanyadayım. eski evimden taşındım. 30m2 bi yerdi. 1 oda 1 banyo 1 ardiye ve mutfaktan oluşuyor. evde aktif olarak elektrikli alet olarak sayabileceğim tek kapılı küçük tip (şu mutfak masasının altına sığanlardan) buzdolabı ve banyoda sürekli prize takılı bir radyo var(sürekli saati gösteriyor olayı bu). bunlar dışında sürekli prizde takılan iphone şarj aleti var başka da hiçbirşey yok çamaşır makinesi için su gideri yoktu o derece. ha bir de elektrikli çiftli ocak var ancak onu da çalıştırınca enerji harcıyor sonuçta.

neyse ben bu eve 315 euro para ödüyordum. 200ü kira 15i park yeri için geri kalan 100 ise elektrik su ısınma ve ev bakımı için.

evde taşınalı 5 ay oldu bu özel firmadan mektup aldım. eve yürürken oh bea depozitoyu sonunda verecekler diye düşünürken mektubun içinde yazanla dumur oldum resmen. toplamda 1880 euro ödeme var ve sene boyunca yukarda bahsettiğim 100 euroyu düşünce (1200 euro toplamda) 680 euro daha ödemem gerekiyor. o_O

bunu firmaya yazdım çüş amk diyerek. gelen cevap ya işte sürekli prize takılı tv şarj aleti buzdolabı var ondan elektrik yüksektir diyor. ulan ev 30m2 buzdolabından başka bişe çalışmıyor sürekli sayı olarak söyleyince 4 odada toplam 4 lamba var 3ü enerji tasaruflu zaten?!

evde toplamda 2 tane radyatör var 1i oturma odasında büyük diğeri banyoda küçük. bi ısınma gideri var 560 euro ekstra?! yahu 7/24 yaksak yine bu kadar gelmez ki yazın 1 kışın 1 ay olmak üzere ev bomboştu ülkelerimize geri döndüğümüz için. ayrıca büyük radyatördeki ısı ölçeri okumak için bi bayan gelmişti 'bu ölçer bozuk değiştirilmesini firmaya bildireceğim' demişti buna rağmen ben mail atıp bilgi verdim bak bozuk dedi değiştirin diye. kimse gelmedi. bugünkü cevap mailinde ise bizde böyle bi kayıt bulunmuyor diyor. bende mail duruyor ama gittiğine dair.

öte yandan 2014 kasımda 51 euro ekstra ödetmişlerdi bana bu ne dedim o 2013 yılına ait hizmet gideri diyor. ulan kontratım 01.01.2014te başlıyor zaten?!

inan anlamış değilim yetkili abiler bi el atsın yardımcı olsun nasıl oluyor bu iş. binadan taşınan eski komşuma sordum ben 30 euro ödedim dedi. ısrarla hesaplamanın doğru olduğunu söylüyorlar.

 
benim kuzen almanya da yaşıyor da o da elektrik pahalı diyordu. seninkinden hallice evleri var 2 kişi yaşıyorlar evde pek durmuyorlar hatta 180 yuro falan fatura geliyor.


  • cekilmis gayfe  (30.04.15 13:32:25) 
Almanya'yı bilemem ama ben de seninkine benzer bir ev için; buzdolabı, haftada 4-5 çamaşır makinesi çalışması, haftada 2 saat ütü, günde 3-5 saat bilgisayar ve 1 kere cep telefonu şarjı, ekstra lambalarla falan 20-30 lira elektrik veriyorum Ankara'da. Yani mantıken baya pahalı gibi ama Almanya'daki elektrik fiyatlarını veya senin tuttuğun evin şartlarını bilemeyeceğiz tabiki.


  • osurdum  (30.04.15 13:37:02) 
giderler pahalı da her ay bu 100 euronun içinde senden elektrik ve ısınma parasını fix alıyor ekstra yakarsan ödetiyor yıl sonunda bunu anlıyorum . ama yahu nası bu kadar geliyor aklım hayalim almadı. istanbulda 120m2 evi var ailemin bu kadar çılgın rakamlar 4 kişi yaşamamıza rağmen vermiyoruz. ısrarla bi yanlışlık olduğuna inanıyorum açıkcası. yani eğer herkese böyle meblağlar kitliyolarsa o zaman o 100euronun içindeki elektrik giderini daha yüksek tutmaları lazım.


  • KidLazer  (30.04.15 16:02:35) 
nebenkosten geçirmek çok yaygın bir olay maalesef, firmayı bi araştırp soruşturun türkün çok olduğu yerdeyseniz hukuk bürolarının soru-cevaplarına da bi göz atın bazen işe yarar öneriler çıkıyor. bi de hausmeister yok mu dairede? ona bi sorsanız?
bir de size bir uyarı; orası almanya o adamlar mail attıydım'ı dinlemez herşeyi kağıtta yazıp göndereceksiniz. size boşuna her ay zibilyon tane evrak gelmiyor. unutun elektronik yolları.

  • niye ama  (30.04.15 16:09:35) 
Hausverwaltung Just diye bir firma. bulunduğum şehirde 30 yıldır Marek Schramm ile ortak çalışıyormuş. 500e yakın ev sahibiymiş şehir ve civarında. eski evim de 5 bloktan oluşuyordu üniye yakın olduğundan öğrenci evi diye geçiyodu ancak yeni olmasına rağmen ultra skimsonik binalardı. düşün yani apartman merdivenleri çelik konstrüksiyon.

dolayısıyla bloklar firmaya ait olduğundan hep firmanın çalıştığı hausmeisterler geliyodu ki onların da ne ismi ne cismi var.
son dediğine katılmıyorum. evet haklısın zirilyon tane evrak geliyor yazılı ancak evde ne zaman arıza olsa hausmeister ile ilgili desteği hep mail olarak alıyorduk. ayrıca mail resmi geçerliliği olan bir yöntem dolayısıyla ben bilmem çekemezler oyle kolay kolay. eğer mail attığıma inanmıyorlarsa savcılığa başvurup mailin hangi IP'den hangi IP'ye gittiğini tesbit edebilirler.
  • KidLazer  (02.05.15 23:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.