[]

kendini isinde yeterli hissetmeyen biri napsin?

Gunaydin arkadaslar size bise danisayim, sorayim. Ben simdi öğretmenlik yapıyorum 2 senedir. ya ama kendimi yeterli hissedemiyorum. Kendi kendime calistigim yani kimseye bise anlatmadigim yerde mesela bi problem yok. Ama is anlatmaya geldiğinde daha donanimli olmam gerekiyor, o isi kivirabilecek sekilde olmam gerekiyor, kafamin o sekilde o ise yatkin olarak çalışması gerekiyor. En azindan çevreden oyle bekleniyosun. Fakat değilim. Ve bu da beni kasiyor. "Al iste donanimsiz" dicekler benim icin diye dusunuyorum. Su da var kendine cok guvenen bi tip de degilim ki bu durumu gormezden gelip, kendimi sisireyim.

Sonra diyorum bu is bana göre degil mi acaba? Baska böyle merak ettigim seylerle mi ilgilensem? bilmiyorum. Ama bi duygu var ve bu beni cok donanimsiz hissettiriyor kendime olan guvenimi kiriyor.


 
Bu yeterli hissedip hissetmeme işi biraz tecrübeyle ilgili bence. Bu üçüncü işim hata yapa yapa, rezil ola ola öğrendim üçünü de, zamanla kendime güvenim geldi.


  • envanterbilanco  (30.04.15 10:19:19) 
Ogretmenlik yapıyorum iste. Matematik ogretmenligi yapıyorum. Matematigi seviyorum. Ama pratik zekali değilim doğruyu demek gerekirse. Bunu burda demekten sıkıntı duymuyorum. Bi bise oldugunda gözler hemen sana dönüyor. Donmese bile ben yine de "aa ben mat ciyim ben yapmam lazim" diyorum. Ve kasiliyorum. boyle kasila kasila mi gidecek hep. Ya da eeaaaman ben cok iyiyim diyip kendimi mi kandircam? Tecrube evet önemli kesinlikle. boyle seyler hissediyorum zaman zaman ve gelip burda da sizle paylasmak istedim. Grafik kursuna falan gittim mesela gidip reklamci mi olayim diyorum. Hava da mi ucuyorum bilmiyorum.


  • evc  (30.04.15 10:28:26) 
ilkokul ortaokul hocasiysaniz, pratik zeka isteyen bir is yapmiyorsunuz zaten. kesir ondalık sayılar falan iste. lise matematik hocasiysaniz ise, yine pratik zeka isteyen bir durum yok. zamanla hocalar gore gore soru tarzlarini ezberliyor ya da "bu soruyu soran adam ne dusunmemizi istemistir"e dayananan test teknigini iyice deneyimlemis oluyorlar. ben meb mufredatini anlatan hicbir matematik hocasinin cok zeki oldugunu/ olması gerektigini dusunmuyorum, senin de cok parlak zekali olmana gerek yok. hic kasma. isinde iyi olan matematikcilerin hepsi ezberlemis olayi. adam 10 senedir turev anlatiyor, 10 senedir ayni tarz sorulari cozuyor. tabi yapar. senin de zamanla olur hiccccc kasma.


  • littlejack  (30.04.15 10:47:56) 
iyi anlatamıyor muyum acaba diye endişelenebilirsiniz ama bu zamanla olacak bir şey. benim öğretmen arkadaşım ilk yıllarında evde kendine kendine konuyu anlatmadan derse gidemiyordu. ya öğrenciler yapamayacağım bilmediğim bir soru sorarsa diye korkuyordu. şimdi sorulan soruyu yapamazsa "ben bunu daha sonra inceleyip sana anlatayım" diyor.

özgüven eksikliğinden dolayı öğrenciyi tersleyerek kendini korumaya çalışan öğretmenlerden olmayın yeter.
  • inspired by a true story  (30.04.15 11:00:15) 
ya boş ver arkadaş. ne mallar yıllarca ne işler yaptı. öğretmen çocuğuyum özellikle babamın, annemin arkadaşlarından biliyorum. Şimdikiler çok daha beter. Seviyorsan devam et bence. Benim mesleğimde bile, adam ingilizce bilmeden 15 senedir klavuz kaptanlık yapıyor yüzü bile kızarmıyor. (sabit 30-40 cümle kalıbını ezberlemiş sadece)


  • cptxxx  (30.04.15 11:09:12) 
Cok utanc verici seyler ya. Iste olmak istemedigim sey: yetkin olmamak ve bunu bilincli ya da bilinçsiz sivamak.


  • evc  (30.04.15 11:15:22) 
herkes de iki senede profesyonel olmuyor ki, bence matematiği ve öğretmenliği seviyorsan kendini yetersiz hissettiğin konulara biraz eğilerek kısa sürede üstesinden gelirsin. eğitim de sürekli gelişen bir konu, matematik eğitimiyle alakalı kursları seminerleri takip et. hangi seviyede ders verdiğinden bağımsız olarak dünyada matematikle ilgili olan bitenleri takip et, dersle ilgili olmasa da matematik bilgin geliştikçe kendine güvenin gelir. bir de emin ol hangi işe başlarsan başla, kendinden emin olmadığın ne yapacağını bilemediğin dönemler oluyor. öğretmenlikte karşındakiler sürekli değiştiği için adapte olmak daha zor bana göre.


  • freya  (30.04.15 11:27:16) 
Ben bu duyuruya hayranım ve burda yazanlara tabii ki. algimi degistiriyorsunuz. Varolun hep.


  • evc  (30.04.15 11:42:25) 
Impostor Sendromu
www.radikal.com.tr

  • michael_knight  (30.04.15 13:02:59 ~ 13:03:15) 
@beetlejuice tabi ki anlatmissiniz ve guzel bi ornek vermissiniz. ve usenmeyip uzun yazmissiniz sagolun.


  • evc  (30.04.15 13:22:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.