[]

kusmak zararlı mı?

bilerek kusmak zararlı mı? hani şöyle cok yiyince falan kendini kasıp ufak ufak, igrencim evet ama sanırım ben de yeme bozuklugu var. nerdeyse her gun cok yiyip kusuyorum sonra:(




 
zararlı tabii ki. yemek borun tahriş olur bir kere.


  • devilred  (30.04.15 03:05:47) 
bunu sık tekrarlarsan mide kapakcığın bozulabilirmiş.ölüme kadar yolu var diyorlar.


  • tosunpasa  (30.04.15 03:12:31) 
Anoreksiya değil mi o. Dandik sitelerde başlık açıp ihmal edilecek konu değil. Ölüme kadar yolu var. Bir doktora git. Sizin de beyninizde bir yumru var mı yeaa? Gibi bir soru olmuş bu


  • orhan tv  (30.04.15 03:20:15) 
ya aslında bu dönem dönem azmakla beraber uzun yıllardır sahip oldugum kötü bi alıskanlık :(

@orhan o kadar ciddi bişe oldugunu dusunmemiştim hiç. zayıflık takıntısı gibi bişey degil bu, aksine cok yiyip midenin rahatsız olması
  • art vandaley  (30.04.15 03:20:46 ~ 03:22:34) 
istemli kusmak anoreksiyanin temel nedenlerinden biri cunku vucut bir yerden sonra sen istemediginde de kusma ihtiyaci hissediyor ve ne kadar yemek yersen ye vucudunun ihtiyaci olan enerji ve besinleri alamiyor oluyorsun.


  • goo.gl  (30.04.15 05:21:49) 
jackasste rol alirsan para bile yaparsin olm ne zararlisi.


  • baldur2  (30.04.15 05:51:35) 
anoreksiya nervoza: halk tabiriyle yememe (aslında daha çok bulgusu var ama en basit haliyle bu)
bulimia nervoza: yemeklerden sonra kusma

öncelikle dişlerini mahvediyorsun. yemek boruna asitli mide içeriğini boşaltıyorsun. mideden ciddi elektrolit kaybediyorsun.

illa zayıflama takıntısı olması şart değil, komplike durumlar bunlar. yardım alman lazım
  • la noix  (30.04.15 08:11:54) 
safra kesende taş olabilir.


  • sheridans  (30.04.15 08:13:48) 
la noix haklı: mide asidi diş minesi ve diş etlerini tahrip eder. diş minesi tahribatı ve diş eti çekilmesi dönüşsüz hasarlardır.

çok yediğinize siz mi karar veriyorsunuz mesela? yemek yerken suçluluk mu hissediyorsunuz? kusmadığınız zamanlar olmuyor mu? bu zamanların diğerlerinden farkı ne?
  • e haliyle  (30.04.15 09:12:19) 
Bak blumia diye bi hastalik var yiyip yiyip kusma ataklariyla seyreden..tabiki kusmak zararli ve yukarda yazilanlarin hepsi dogru.bi psikiyatriye gorunebilirsin kendini engelleyemiyorsan yani aliskanlik haline getirme diyoruz ama getirmis olabilirsin istemeden..sakin devam ettirme doktora basvur devam ettirme istegin varsa..


  • 00 08  (30.04.15 09:37:23) 
mide kapakçığı yalan diye biliyordum ben ama :)

yutkunma sorunu oluşabilir, sindirim problemi yaşayabilirsin.

durup durup kusarsın sonra.

onun yerine yeme, buna ihtiyacım yok de, yeme.
  • aithra  (30.04.15 09:59:27) 
Evet zararli, ben de uzunca bir sure kustum ki fazla kilom da yoktur. Hosuma gidiyordu rahatlamis hissediyordum.
zamanla dislerim asiri hassaslasti, nefes alinca bile acir oldu. Simdi iyi bakmaya calisiyorum ama cok zarar verdim, hala da gecmis degil.kusma.

  • pinking of you  (30.04.15 17:12:26) 
zararlı.
Birkaç aya dişlerinde çürüklerle belirti verir uzun dönemde gırtlak kanserine götürür.
Pankreas, karaciğer ve hormonal dengeleri bozması, mide girişinin folloş olup reflüye sebep olması, özefagus kanseri ve bazen metabolik olarak alkaloza girmeni filan hiç saymıyorum.

Şişman kalsan daha uzun yaşarsın öyle söyleyeyim.
  • neferkitty  (30.04.15 17:15:14 ~ 17:15:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.