[]

süper cahil bir soru (modem-virüs)

geçtiğimiz haftasonu bir anda hem eşimin, hem de benim bilgisayarıma bir pop-up'lar silsilesi dadandı.
(eşim windows kullanıyor, ben mac). facebook, sözlük, her zaman girdiğimiz güvendiğimiz sitelerden başka bir yere girmememize rağmen aynı anda ikimizin de bilgisayarında aynı sorun oluştu. hangi sitede, hangi linke (hatta link olmayan yerlere) tıklarsak tıklayalım, yeni bir pencerede sürekli değişen youradexchange.com'dan yönlendirilen türlü reklamlar açılıyor. ikimiz de kendi bilgisayarlarımızda tarama yaptık, bir sürü farklı program indirdik filan ama çare olmadı. sadece pop-up blocker ile geçici olarak sorunu görmezden gelebiliyoruz.

az önce cep telefonum ile normalde kullandığım mobil internet bağlantısı yerine evimizin wi-fi bağlantısı ile bağlandığımda aynı reklamların cep telefonumda da açıldığını gördüm.

bu işin sorumlusu modemimiz olabilir mi? modem virüsü diye bir şey mi var? ne yapmamız lazım?

 
burdan çözmesi zor sen şuradan yürü: www.google.com.tr


  • pretty cool  (29.04.15 17:41:50) 
Selam Bu durum bütün bilgisayarlar kapalıyken ve sadece telefon wifi kullanırken de geçerli mi ?
Windows düşmanı biri olarak suçu o tarafa atmak istiyorum ama elimde herhangi bri bulgu yok.

  • hayyam ara  (29.04.15 17:45:30) 
malwarebites
adwcleaner
hitmanpro

bu üçüyle taratıp temizledikten sonra kurtuldum. hitmanpro en ayrıntılı temizleyen sanırım. ne önerdilerse uyguladım, bir şey kalmadı.

tabi - pcde geçerli bu. telefonlar için çözüm bulamadım.
  • pokerface  (29.04.15 17:46:13 ~ 17:47:09) 
hayyam ara - evet, yani modemden şüphelenme sebebim bundan dolayı zaten. neyle bağlanırsak bağlanalım aynı sorun var.


  • moonwell  (29.04.15 17:53:53) 
Tum cihazlarin ayni ag uzerinden bağlandığı icin sorun yaşıyorsunuz, sorun modem de degil, modeme bağlanan cihazlarda


  • mirty  (29.04.15 18:21:58) 
Modem uzurinde dns ayari yapilmis olabilme ihtimali geliyor aklima. Eger oyleyse bilgilerinzde coktan calinmistir. Modem uzerinden dns ayarlari yapilan bolumu kontrol edin.


  • 2006  (29.04.15 18:22:18) 
sorun neymiş merak ettim. varmı gelişme.


  • 2006  (01.05.15 02:41:50) 
çözümü buldum. virüs google hesabınızdan yayılıyormuş, ağ ile ilgisi yok. google hesabınızı kapatın her yerden, sonra da chrome'u ya da tarayıcınızı sıfırlayın. malwarebyte ve hitmanpro ile tarama yapın. şu anda bende hiçbir sorun kalmadı.


  • pokerface  (02.05.15 11:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.