[]

koduğumun rezervuarı su kaçırıyor

ya beni delirtecek bu. zaten içi de açılmıyor kale duvarı gibi kapatmışlar. Kenarında "Kale" yazıyor markası sanırım o. Garanti dahilinde olması lazım ama nereye başvuracağım?

Ya da kendim tamir etmeye kalksam nasıl yapabilirim? Bazen sürekli su kaçırıyor fıssst fısst diye dolma seslerini duyuyorum uyutmuyor insanı.

Tamir videosu falan var mıdır bunun?

 
kendin kesinlikle tamir edemezsin iyice içine sıçarsın. bundan emin ol.
garantisi varsa bir yetkili satıcısıyla konuş, garantisi yoksa herhangi bir tesisatçı çağır.

  • etna  (29.04.15 09:23:05) 
sifona bastığınız düğmeyi çevirebiliyor musunuz? bazıları vidalı oluyor onu açarak kapağı kaldırın. büyük ihtimal flaşör contası gitmiştir. sökün o parçayı götürün hırdavatçıya aynısından verir size.


  • angelofdeath  (29.04.15 09:23:21) 
düğmesine yarım basıp çekiyorsan ondan olabilir. uzun uzun tam bas. ya da çek.


  • inheritance  (29.04.15 09:23:46) 
Şunun garantisini vereyim: Kesinlikle tamir edemezsin. Zira tamir ettiğini zannediyorsun, ertesi gün tekrar su kaçırmaya başlıyor. Ben de her erkek gibi kendim tamir edebilirim zannettim 1 ay uğraştım ama her seferinde hüsrana uğradım ve en sonunda tesisatçı çağırdım. Olmuyor yani, boşuna kendini strese sokma.


  • angelus  (29.04.15 10:26:35) 
elin biraz tamir işi yapmaya yatkınsa @ mimikikili +1 (kendi başına yapamazsın diyenler ya uğraşmamıştır ya da becerememişlerdir)

problem 2 nedenden kaynaklanıyordur, ya rezervuardan klozete çıkan borudaki conta eskimiştir, yada basma zamazingosu bozulmuştur çıkış borusu tam kapanmıyordur. en kesin çözüm yeni bir iç takım almak. öncelikle kendi rezervuarınızı açıp hangi sistem olduğuna bakın. gidip benzerini alın.

buna ek olarak, aslında uğraşacağınız rezervuar temiz ancak klozetle bağlantılı olduğundan adamın içi yine de almayabiliyor. onun için bir çift eldiven alın ki rahat çalışasınız, ayrıca yanınıza yere akacak sular için eski bir havlu ve boş bir kap da alın.

kolay gelsin
  • yemrem  (29.04.15 11:08:24) 
contasında sıkıntı olabilir ya da şamandırada. doğru olan içini açıp içindeki iç takıma benzer bir takım almaktır. mümkünse kaliteli olsun kale ise kaleden alın falan. onu takmak da çocuk oyuncağı tamamen mekanik bir olay. beceremezseniz tesisatçı 20 tl ye takar. 50 de isteyebilir yakın birini bulun.


  • ozdek  (29.04.15 11:58:00) 
arkadaşlar herkese teşekkürler, elim de tamire yatkındır ama rezervuar duvara gömmeli tipte. Tam basıyorum ama bazen yine de kaçırıyor. Farklı bir basma tekniği var herhalde daha çözemedim.

Kapağını açtığımda karşımda iki düğmenin bağlı olduğu pğlastik vida gibi şeyler var. Onlar döndürülüyor olabilir onu deneyeceğim, aklıma gelmemişti.

Ama o vidamsı şeylerin arkasında komple sarı kapalı bi duvar (plastikten) var. Nasıl sökülecek hiç bir fikrim yok. En iyisi firmasına ulaşayım.. Çok sağolun.
  • safepassage  (30.04.15 08:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.