[]

Aleviler - Ermeni Soykırımı

İngiltere'de yaşıyorum. Buradaki Türkler arasında alevi oranı fazla. Cevremdeki alevi arkadaşların arasında Ermeni soykırımını Türkiye tanısın diyenler çoğunlukta. Bitanya alevi federasyonu da zaten ermeni soykırımı diyor zaten açıklamalarında vs. Türkiye'deki aleviler genel olarak ne düşünüyor bu ermeni meselesi hakkında, Türkiye soykırımı kabul etsin mi diyor?




 
Nope.

Ermeni diyasporasi cok etkili yurt disinda. Ondan sebep cevrendeki baskin dusunce ve dahi butun dunya
  • cecilia  (29.04.15 00:05:16) 
arap aleviyim adanalıyım.
adana katliamı diye geçer, burada kaçkaç olayı diye bilinir kaçarken ermenilerin bazı bölümü bize emanet etmiş bebeklerini kilikya ovasında büyük katliamlar olmuş fotoğraf atabilirim.

  • losev bagiscisi  (29.04.15 00:37:16 ~ 00:46:34) 
Popülist olmak hoşlarına gidiyor hocam. Siz öyle düşünmüyorsanız hiç takmayın.


  • bengi tonyukuk  (29.04.15 01:12:37) 
gang leader of wasseypur ile aynı fikirdeyim.
etnik bir topluluğun yaşadıkları yerden zorla göç ettirilmesinden bahsediyorsunuz ve bir de katliam olmadığını söylüyorsunuz üstelik inandırıcı olmayan sayılarla ispatlamaya çalışıyorsunuz. kulağıma bir alevi olarak değil bir insan olarak hiç mantıklı gelmiyor.

  • turuncu tonlarda  (29.04.15 01:27:19) 
tehcir sürecinde anadolu'yu terk etmek istemeyen/terk edemeyen bir kısım ermeniler alevi köylerine sığınmış burada aleviler tarafından kamufle edilmiş, hayatlarını sürdürmüşler. bu sebeple natürel asimilasyona uğramış, alevileşmiş ermeniler hayattadır. bu süreçle beraber özellikle ülkenin doğu kesimindeki aleviler tehcir/soykırım/tatsızlık sürecini iyi bilirler. ingiltere'deki alevi cemaatinin büyük bir kısmı maraş ve tokat yöresindendir. buna mukabil mevzunun aslını ortalamadan daha iyi bilme olasılıkları yüksektir.

türkiye'deki aleviler'in ne düşündüğü önemli değil. mevzunun aslında ne olduğu önemli. bu soruyu türkiye'de halihazırda yaşamakta olan, olaya objektif bakabilen ermenilere soracaksın.
  • il padrino  (29.04.15 03:06:42 ~ 03:12:21) 
adana ciheti alevileri (arap alevileri) ermeni kırımlarına şahit olmuşlardır. birkaç gencin çeteciliğinin cezasını bir sürü masum ödedi, derler. evlerini kaçanlara açtıkları nakledilir; doğrudur.

azınlıkken o kadar da rahat konuşulamayacağını unutmamamız lazım, fakat. vaktiyle bahsettiğim cihetten göçmüş belki kırgın bir eğitimcinin ifadesiyle: diğer azınlıklar da kendilerine korkarak taraflı davranabilirler.

dersim'i anlatmaya gerek yok, zaten...
  • e haliyle  (29.04.15 07:35:35) 
@e haliyle birkaç gencin çeteciliğinin mi? Çüş diyorum. Bildiğin çüş. O birkaç genç dediğin adamlar 500 bin türk katletti. Oldu olaca türkler kendi kendilerini katletti de. Gerçi onu da söylersiniz siz. Artık dalga geçiyorsunuz bizimle.

İngilteredeki alevileri bilmem ama benim tanıdığım aleviler inanılmaz bir tarih bilgisine sahiptirler. Aralarında kendini bilmez birkaç tanesinin dışında bu yalanı savunanı görmedim. Ailesi İsviçre'de yaşayan ve yürüyüşlere falan katıldığını bildiğim aleviler de var. Burada sadece ermeni kökenliler ve kürtçüler bu yalanı savunuyorlar genellikle. Yüz yüze tartışmalarda verelim mi doğuyu lafından sonra en enteli bile mal mal bakıyor yüzüme. Neyi savuduklarıyla alakalı en ufak bir fikirleri yok. Amaç türk düşmanlığı.
  • mornie  (29.04.15 11:03:18) 
katledilmesinler diye arap alevisi gibi yaşayan ermeniler vardır. adana dolaylarında arap aleviler ermenileri kendi aralarında saklamışlar, yaşamak istiyorsanız bizim adetlerimizle yaşayın denilerek zamanla alevileşmişlerdir. ama hiç lafı edilmez bu insanların. yazılı olmayan bir kuralmış gibi sessiz bu konu hakkında hiç konuşmayarak kendi aralarında yaşarlar. zaten kız alıp vermeyle zamanla tamamen asimile olmuşlardır.

ironik bi şekilde arap alevileri de bu ülkenin en atatürkçü insanlarıdır. chp ceketini aday gösterse seçtirebilir o bölgede. gezi olaylarındaki tavırlarından bulabilirsiniz. ülke bilmez, ölen insanların çoğunluğu arap alevisiydi. türkiye'yi deli gibi severler. laiklik yüzünden atatürk'e minnet duyar, inanılmaz bir saygı sevgi beslerler. falan filan...
  • chetinn  (29.04.15 11:15:56) 
hacı türkiyede hemen hemen kimse soykırım nedir bilmiyor. soykırımı bir milleti olduğu gibi toptan öldürmekten ibaret sanıyorlar. bu eksik bilgiye sahip vatandaşlarımız kendilerince haklı olarak soykırım olmadığını iddia ediyorlar.

uluslararası hukukta yapılanların soykırım olması için aşağıya yazacağım 5 fiilden en az birinin yapılması gerekiyor:

(1) Grup üyelerini öldürmek;

(2) Grup üyelerine ciddi fiziki veya zihinsel zarar vermek;

(3) Grup üyelerini bilerek tamamen ya da kısmen fiziksel yok oluşa götürecek yaşam şartlarına tabi tutmak;

(4) Gruptaki doğumları kasıtlı olarak engellemek

(5) Grubun çocuklarını zorla başka bir gruba transfer etmek

buna göre 1,2,4,5 kısmen uygulandı (4 için gelecek itirazlara istinaden peşinen söyleyeyim, bazı yerlerde sadece erkek ermeniler öldürüldüler (erzincan- eğin), kadınlar da kendi aralarında çoğalamayacağına göre kısmen doğumlar engellenmiş oldu)

3 ise tehcirle uygulandı.

kısaca benim kendi vicdanım soykırım olmadığını ama büyük katliamların yapıldığını söylerken uluslararası hukuka göre bu bir soykırımdır.
  • yemrem  (29.04.15 11:30:51) 
www.bbc.co.uk


meseleyle ciddi olarak ilgilenenler için objektif bir karşılaştırma haberi. her iki taraftan ve üçüncü taraftan da araştırma sonucu görüşler mevcut. türkçe.
  • il padrino  (29.04.15 14:41:02 ~ 14:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.