[]

Bu diyet listesi hakkında yorumlarınız

Spor saatime göre düzenlenmiş olup haftanın 5 günü ağırlık ve cardio içermektedir. Virgüller ya da anlamına gelmektedir.

Sabah = 5 Yumurta,Shake (Bir ölçü protein tozu) + Peanut Fıstık Ezmesi (tam tahıllı veya kepek ekmegiyle) + Muz,Kuru uzum, Canın tatlı istediginde bitter cikolata veya istedigin herhangi bir tatlı cikolata vs

12 gibi = Yulaf,Nesfit,Musli ,Elma


14 gibi = Makarna Tavuk , Bulgur Tavuk , Bulgur Ton + Yogurt (Suzme olsa daha iyi olur)----- Porsiyonu 2ye ayırıp 17 gibi yiyebilirsin


Sabah - 17 arası Toplamda 120 Gr badem, Ay cekirdegi, Ceviz (bitter cikolata yediginde yarıya düşürebilirsin)


17 gibi = Tavuklu Salata vs


19.30 Spor


Spor Çıkışı = Muz,Kuru uzum + Bir Shake protein

Spordan iki saat sonra = Pirinc + Tavuk,Hindi,Balık

uyumadan once yogurt veya sut iceblirsin uyurken kaslarını besler bir sıkıntı yaratmaz


dedi bir bilirkişi. Sizin yorumlarınız nelerdir?

 
Bu kadar proteine 100 kilo filan değilsen yakında böbrekleri ele alırsın gibime geliyor.


  • neferkitty  (28.04.15 14:47:54) 
yağsız vücut ağırlığında kg başına 1.5 gr brotein alırsan konvansiyonel yolda gidiyorsun demektir bro.


  • kargn  (28.04.15 14:50:13) 
Yatmadan önce kaslarını beslesin diye bir şey yemen gerekmiyor. Katabolizm bu değil.


  • arnold schwarzeneger  (28.04.15 14:55:14) 
yoğurdun kas beslediğini ilk defa duydum. laktik asit barındırmıyor muymuş yoğurt? ilginç.


  • safepassage  (28.04.15 15:17:32) 
@neferkitty 97 kiloyum (188 boy)

@kargn anlamadım :/

@arnold schwarzeneger @safepassage yatmadan önce bişey yemesem de olur ama yoğurdun değil de sütün sıkıntılı olduğunu biliyorum
  • mcmanus  (28.04.15 15:42:55) 
tamam. ben kendi ortaya attığım şeyi izah edeyim.
sıkı vücut geliştirme diyetlerinde anlayış, vücuttaki tahmini yağ dokusunun ağırlığını atınca kalan (daha safi bir) ağırlığa göre protein alman üzerine kurulu.
kg başına 1-1,5-2 öneriyorlar. mesela 15 kg fazlan olduğunu düşünürsen (giden yağ dokudan gidecek hesabıyla) 80x1,5=120 gr protein al falan derler, (rakamlar çok değişken)

bahsettiğin 5 yumurtada mesela tahmini 30 gr protein var. tozdaki ölçüyü bilmiyorum ama 20 gr diyelim.
yulaf aldın, bir porsiyon 40 gr, %10 protein, 4 gr ondan (nesfit fazla gibi buna)
ne bilem, tavuk yedin, %20 mi, emin değilim ama 200 gr yesen 40 gr protein ondan..

120 gr bademde 25 gr protein.

topla bunları, 120 civarında olsun.. gibi.

ben bu ayar bir diyet hesapladım, 3500 kaloriydi. süt devasa şeker kaynaklı kalori. yoğurdun sütten farkı yok. protein alayım diye bir dünya carb alıyorsun bünyeye. zaten kilo eğer yeni spora başlıyorsan aşırı kiloya giriyor zannedersem (hesaplamaya üşendim affet)
bu da günlük fazladan kalori alman ihtimali demek.

uzadıkça uzadı, bir zaman sonra yağdan kurtulmak istediğinde ne olacak? buna uygun bir hesabı oturup yapsan iyi olur.
  • kargn  (28.04.15 15:58:23) 
Yatarken bir şey yemek zorunda değilsin de illa bir şey yiyeceksen beyaz peynir ye, yoğurdun bir anlamı yok. Daha doğrusu yoğurdun bi protein değeri yok proteinden çok karbonhidrat barındırıyor. O nedenle tüketmen gereksiz. Onun dışında süt kazein tipi protein barındırır fakat süt yetişkinler için makbul bir içecek değildir, tüketimi sindirim problemine yol açıyor. Bu anlamda süt yerine peynir tüketmek sütün olası problemlerini yaşatmadığı gibi muhteviyatında barındırdığı süt proteini/kazein nedeniyle de daha uzun bir sindirim gerçekleştirir.


  • angelus  (28.04.15 15:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.