[]

sanal gerçeklik

bu oculus rift ya da google cardboard deneyen var mı? Nasıl hissettiriyor barkeken? Ne biliyim böyle görüş alanı kısıtlı dürbün gibi mi yoksa geniş bi şekilde mi görüyoruz etrafı? Gerçekçilik seviyesi nasıl?




 
çok kısa süre deneme olarak kullandım. gerçekçi tabi ama henüz yeni bir teknoloji bu. göz açısında görebiliyorsun tam olarak dürbün gibi bir düzlemde değil.


  • dahili meddah  (28.04.15 13:38:55) 
Oculus Rift'i en son modellemeleriyle vs. hem öncesi hem sonrası test etmiş biriyim.
Kaliteli bir uygulamayla, insanı ters düz edecek birşey..
Hele bir korku uygulaması denedim, "allah" dedirtti..

En kötü grafikli roller coaster uygulaması bile ayakta dururken dengemi kaybetmemi sağlamıştı.

Tamamen 360 derece görüş açınız var. Hele yeni eklentilerle alçaklık yükseklik algılama da geliyor.
Yüksek görüntü kalitesiyle olduğunuz yerde kafayı sağa sola çevirirken farklı bir yeryemiş hissini aynen yaşıyorsunuz.
  • quaker  (28.04.15 13:43:45 ~ 13:44:24) 
Şimdi bi google cardboard sipariş verdim böyle oculus gibi kafaya takmalı. Onu test eden var mı? Yüksek çöezünürlüklü telefon + güzel ses ile nasıl oluyor?


  • oddyseus  (28.04.15 13:45:20) 
normal görür gibi görüyorsun bir fark yok tabi çevre animasyon o ayrı yani gerçek görüntülerle denemedim

mesela roller coaster'da aşağıya doğru inerken yediğin G kuvvetini hissediyorsun direkt.
  • croswell  (28.04.15 14:10:48) 
gercekci degil ancak mekan degisimi, derinlik ve hareket kavrami, tilt actionlar, gayet hissediliyor, refleksler görüntüye tepki veriyor, bir yerin altindan gecerken kaykiliyor ya da ters yöne yatip düsmemeye calisiyorsun. ama...

yürümeli korku vs gibi oyunlar o efekti yaratmiyor, cünkü hareketi hissetmiyorsun. rollercoaster flying vs cok daha icinde hissettiriyorken, o dedigim kontrolörlü oyunlarda tek saga sola bakmakla yetiniyorsun, sende ayni etkiyi yaratmiyor. (elbette korkutmaya vs cok ideal, ben ama hareketi hissettirememesini söylüyorum.)

bu dediklerim oculus riftin su son cikandan önceki versiyonu icin.

google cardboard sacma, beni pek sevdiremedi.

ikisi de mide bulandirabiliyor ve bolca göz yoruyor.

samsung gear v omni vs gibi baska seyler kullanmadim.

edit:direkt baltali ilahlik yapmisim ama cardboardi sevmeme nedenim gözü daha yormasiydi.

not etmekte fayda var, aktif gözlük olmadigi sürece ben 3d bir sey seyredemeyen seyrederken aglayan biriyim, yasariyor yani. oculus da deniz tutmasi yapabiliyor bazi insanlarda. (pewdiepie) seni pek rahatsiz da etmeyebilir.
  • wiillii  (28.04.15 14:49:04 ~ 15:43:07) 
ben yurtdışında bi gaming fuarında denemiştim. baya sağlam bir şey. böyle uzayda savaşıyodum. aşağı bakınca kendi vücudunu görüyosun. arkaya bakınca uzay aracının motorunu görüyosun falan çok enterasan bi olay. benim başım dönmüştü ama 5 dk oynayınca. alışmak lazım her halde.


  • cilgin fantezilerin adami  (29.04.15 04:50:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.