[]

Yavru kedilerle ilgili

Arkadaşımın balkonuna 5 tane kedi yavrusu ve anneleri teşrif ettiler. En fazla 3 haftalık olduklarını tahmin ediyoruz. Bir sıkıntıları yoktu ama bazılarının tek gözü kapanmış açılmıyor, sanki enfeksiyon kapmış gibi. Ne yapmak lazım? Bide bu kadar küçükken aşı maşı yaptırmak gerekir mi?




 
demlikte kalan soğumuş çayı pamuğa döküp kedilerin gözlerini silebilirsiniz. Yavrulara fazla dokunmayın da kokunuz sinmesin, anneleri reddetmesin sonra.
Bi de, normalde anne kedi yalayarak temizler gözlerini, kedilerin tükrüğündeki antibiyotik seviyesi bizden yüksek çünkü :)
Yalamıyorsa çaylı pamukla sil.
Not: çay çok demli olmasın sdhgf
  • aithra  (28.04.15 10:12:20) 
3 hafta.. göz geç açılıyor da olabilir. kapalı gözlünün capsi var mı?
sana zahmet bi atsan.
tobrased adlı göz antibiyotiğiyle müdahale edilebilir. çapaklanma varsa, açık gözlerde bulanıksa saydam olması gereken yerler...
anne emzirirken aşılamaya ihtiyaç duyulmaması memeli olmanın bir güzelliği. anne iyi beslenir, sütü bol olursa yavrular annenin sütteki antikorlarla korunur. süt veren her canlıda bu öyle. kurban olduğum rabbim..
  • kargn  (28.04.15 10:18:05) 
(bkz: gentagut)


  • insomni4c  (28.04.15 10:34:09) 
bebeklerin gözlerini kaynamış suyla ıslatılmış pamukla silin. (her bebek ve her göz için ayrı pamuk kullanının.) sonra sypragut ya da tobradex damla kullanabilirsiniz. açık olan gözlere de uygulamanız gerekir damlayı. ilk gün 3-4 saatte bir damlatmalısınız. sonra günde 3 uygulama yeter. birkaç güne temizlenir. 5 güne kadar devam ederseniz iyi olur. mümkünse anneye de aynı uygulamayı yapın.
geçmiş olsun pisiciklere.

  • madarch  (29.04.15 08:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.