[]

Amsterdam'da bir heykel varmış hani..

..yazarın anlatımıyla;
"Heykel taştandır, ancak bütün eklemleri birbirinden ayrılmıştır. Mesela boyun
azıcık yana eğri, dirseği kolunun yanına doğru, diz ve bilekleri de böyle! Öyle ki Meydan'ın ortasında duran bu heykele uzaktan baktığınızda, hafif bir yel eserse bu heykel yıkılıp-dökülür diye içiniz oynar. Oysa heykel taştan yontulmuştur. Heykeltraş, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki insanı simgelemek istemiştir."

Bu heykelin görselini buldurur musunuz?

Teşekkürler.

 
amsterdam değil lakin rotterdam'da şöyle bir heykel buldum:
1.bp.blogspot.com
upload.wikimedia.org

adı "De verwoeste stad" pek ingilizce bir şey yok, kaynaklar hep Almanca ya da Flemenkçe ama bir yerde şöyle bahsetmiş:
Transitioning to the new architecture, we have to mention the WWII memorial, unlike any we have seen. A man stands in anguish with a hole through his midsection, symbolizing how Rotterdam was cut through the heart by the destruction. We found this statue several times over the weekend, taking time the last day to sit and reflect on the strong will of the citizens to rebuild their city. And rebuild they did!
  • Tulga  (27.04.15 23:23:20 ~ 23:24:40) 
kim böyle anlatmışsa söyleyin, kendisini okumayalım. heykel Tulga'nın bulduğu... ismi "yıkılmış şehir". yazılanlara bakılırsa ikinci dünya savaşı'ndan sonraki insanı değil, şehrin bombalanışını anlatıyor.


  • e haliyle  (28.04.15 00:23:29) 
ben yeni döndüm Amsterdam dan sokaklarında görmedim öyle bir heykel


  • mirty  (28.04.15 00:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.