[]

Tüketici hakları

Efendiler şimdi anacığım, indirimden 3 tane kot almış. Peşin fiyatı 34tl iken taksitli fiyatı 54tl lira, sanırım arada bu bilgi katakulliye gitmiş annem peşin fiyatı ile taksitli fiyatı aynı diye 3 aylık taksit yaptırarak ürünü almış.

Sonuç itibari ile eve gelince durumu fark etti ve direkt kotları aldığı yeri arayarak, ürünleri bu fiyattan almak istemediğini iletti, bu faturayı iptal edip peşin fiyatından nakit ödemek istedi ancak karşı taraf bunu kabul edemeyeceğini söylüyor. Tabi bu durum insanın sinrini bozuyor, önemli olan 3 kuruşluk fiyat farkı değil adamların sizi enayi yerine koyması ve küstahca cevap vermesi.

Ki ürünler hiç kullanılmadı bu duruma göre iade etmemiz durumunda direkt bize para iadesi yapmaları gerekmiyor mu (sanırım dükkanda indirimdeki ürünlerde iade kabul edilmez diye duvara yapıştırılmış kağıtlar var, bu durum da iade işi yalan mı olur?). Ne yaapılabilir bu adamların bu küstahlığının önüne geçebilmek için?

ah anam garip anam:)

 
Tuhaf, artık vade farkı pek kalmadı, olsa bile %60 vade farkı olamaz. Bu mağazaya bir de siz gitseniz veya birlikte giderek fiyatları kontrol ettikten ve fiyatların böyle olduğunu gördükten sonra yüzyüze derdinizi anlatsanız telefondaki kadar kolay "hayır" diyemezler sanırım.

Ancak aynı şeyi kendim yapar mıydım, sabırla inkna etmeye çalışır mıydım? Emin değilim, asabiyim ben biraz. Bu yüzden biraz araştırdım, sanırım 'sebep göstermeksizin iade' için uzaktan (internet ve telefon gibi) ve harcama belgesi olmaksızın yapılan alışverişlerde 10 gün süre var. Tüketici Yasası'nı iyice inceleyin yine de.
  • uyuklayankedi  (02.09.09 23:03:51) 
gidip iade edin. 15 gün içinde yanılmıyorsam geri verebiliyorsunuz. hadi 1 hafta olsun, ne fark eder.

geri verdikten sonra, isterseniz, istediğiniz şartla da geri alabilirsiniz.
  • tulkas  (02.09.09 23:47:00) 
ben de istedikleri kadar kağıt yapıştırsınlar tüketici haklarına göre iade almak zorundalar diye biliyorum.


  • natnan  (03.09.09 00:17:20) 
ben de üstüme "aldığım her şeyi keyfim isterse her koşulda iade edebilirim" diye yazı asıp gezicem öyle mağazaları. o yazıyı gösterirse ben de gösteririm kendi yazımı. yazıyla olsaydı...


  • kibritsuyu  (03.09.09 09:54:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.