[]

unutamadığınız sınav soruları var mı?

öss, öys, ygs, ales... hazırlanırken ya da bu gibi sınavlarda karşılaşıp unutamadığınız sorular var mı? sayısal sorular öncelikli olarak, çok merak ediyorum.

teşekkürler...


 
sene 2009 öss yabancı dil sınavında,
"Bir adam ormandaki parkurda hız bir şekilde koşuyor"
soru: adam neden koşuyor?

cevap: canını kurtarmak için koşuyormuş. asla unutamam o mal soruyu, ben spor yapıyo diye işaretlemiştim. belki bi hinliği vardır ama bana uyuz bi soru gibi geldi :d
  • masa penisi  (27.04.15 21:20:55) 
kitap hala var mi bilmiyorum ama esen fizik'te atislar konusunda uçan kuşun sictigi bokun alttan gecen insanin kafasina carpmasini konu alan bir soru vardi.


  • fallopian  (27.04.15 21:22:15) 
Bir ALES sınavında bir paragraf sorusu vardı. "Yaz olsun, kış olsun fark etmez. Su gördüm mü dayanamayıp atlıyorum" deyip karlı bir günde dağın başında bir göle dalan adamı anlatıyordu. "Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır" sorusu idi. Adamın suya atlama takıntısı pek komikti.

fallopian'ın dediği soruyu ben de hatırlıyorum.

Bir de bir fizik sorusu vardı. İntihar eden bir adam, önce bir elektrik teline çarpıyor, sonra oradan başka bir şey başına geliyor ve en son yere çakılıyordu. "Bu adam nasıl ölmüştür" gibi bir soruydu. Yere çakıldığı içindi, çünkü elektrik teline devre yapacak şekilde çarpmıyordu. Diğeri de tehlikeli görünen ama öldürücü olamayan bir şeydi.
  • aychovsky  (27.04.15 21:26:59 ~ 21:27:19) 
lisede (sene mö1999 lar) cevaplamadığım felsefe sorusundan 10 puan almışlığım var, onun unutamıyorum.
hoca nasılsa biliyorsun yazmamışsın sadece demişti :D

  • aithra  (27.04.15 21:43:26 ~ 21:48:22) 
2008 oks (liseye giriş) - balıklı soru


  • mattiadestro  (27.04.15 21:45:17) 
2007 öss mat 2 de geometri sorularına geçmeden önceki integral sorusunu boş bırakmıştım. 10 dakka kala boşlarıma bakarken c gibi geliyo c sallıyim ya diyip cesaret edememiştim.
sallasaymışım tutacakmış ve aynı okulda başka bölüm olan 2. tercihime girecektim. isabet olmuş ki 3. tercihimi okudum. zaten ilk 2 sene tüm derslerimiz ortaktı diğer senelerde o bölümden ders alabiliyorduk. ki hiç almadım. benim karakerim üçüncü tercihime daha yatkınmış. hayırlı olan olmuş.

  • gis  (27.04.15 22:01:58) 
unutamadığım değil de, beni zor durumda bırakan bir soru vardı.

ortaokul sınıflarından birinde, çocuklara test verdim konuyla ilgili, sorular görsellik üzerine kurulu. işte konuşma balonlu, çiçekli, böcekli, hayvanlı filan. soru basit bi soruydu, sorunun asıl kısmında çiçek sembolleri vardı, soruda da, işte hasan hangi çiçeği almalı filan diyordu, cevap seçeneklerinde sadece isim olarak vardı çiçekler. cevabı bildiğim halde, o çiçeğinin isminin ne olduğunu bilmediğim için yapamamıştım. komik bir andı.
  • wilhelmwasmuss  (27.04.15 22:06:45 ~ 22:07:21) 
ales 2013'te doğuya gidip batıya gelmeyen uçaklar vardı. doğunun geri bırakılmışlığına falan yorup geyik yapmıştım :D alesin mantık sorularında çok oluyo böyle komik sorular.


  • i ve been mistreated  (27.04.15 22:09:00) 
geçen dönem girdiğim bir sınavdan aktarıyorum soru aynen aşağıda yazdığım gibiydi.

"yukarıdaki serinin gözlem sayısı kaçtır?"

seriyi yazmamışlar lan soruda.
  • leni 09  (27.04.15 22:18:36) 
var:

sebebi belli olmayan baş ağrısının sebepleri nedir ?

;_;
  • shotgunwoman  (27.04.15 22:19:45) 
2004 öss'deki sayaç sorusu. nice yiğit zordur diye okumadan geçmişti soruyu ; aslında basit bir modüler aritmetik sorusuydu.

aynı sınavda bir geometri sorusu vardı , yapamayıp en sona bırakmıştım. her şeyi bitirdikten sonra 15 dakikada ancak çözmüştüm soruyu. ama ösym soruyu iptal etti ''o noktası''nın çemberin merkezi olduğu soruda yazmıyor diye.
  • montauq  (27.04.15 22:28:04) 
Koro dersi sınavında mide, dalak vs. organları çizmemizi istemişti hoca ve en yüksek puanlı soruydu. Evet koro yazılı sınav.
Bir de şu soru vardı ki hiç unutmuyorum: vivaldi - 4 mevsim hangi besteciye aittir?!!&?@
Bahsettiğin sınav türleri değil bunlar ama çok ilginç.
  • nocturness  (28.04.15 01:58:07) 
Esen fizik'te hırsız polis kovalamacasında bir paragraf soru. Paragrafın sonunda şöyle bağlanıyordu:

"Türk polisinden kaçış olmadığına göre,"

Gerisini okumadım. :D
  • yirmisantim  (28.04.15 02:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.