[]

bakimli olmak zorunda miyim? yalnizlik falan

Tabi ki degilim, provokatif olsun diye basligi boyle sectim.

dayatilan kaliplara hayat boyu hemen hic girmemeye cabaladim. Kadin bakimli olmali kadin cicek gibi olmali, agzina kotu laf almamali falan bana gore safsata. tabi tahmin edilecegi uzere ozel hayatim da cok tatmin edici gecmedi bu sebeplerle. Cunku kafama gore insanla karsilasma olasiligim cok dusuk, bunun zor olacagini biliyordum ve yas ilerledikce iyice zorlasiyor. ama kendimi de biliyorum, prensiplerinden/inanclarindan kolay vazgececek biri degilim. E napcam ben kendime gore birini bulamayip bi noktada ehh yeter diyip ins bebisim yha kizlarindan mi olucam sirf hayati paylasabilecek birini bulmak ugruna(ki boyle buldugum biri de beni tatmin etmeyecek biliyorum), yoksa bekleyip bekleyip yalniz bi hayat mi yasicam? karsi cinsle iliskiyi sordum spesifik olarak ama bu az cok arkadasliklarda da boyle.


 
bunun sonu anlaşabileceğin insanlar bulmak.yani en azından kendi deneyimim bana bunu gösterdi.başka hayatlarda farklı deneyimler de olabilir elbet


  • rakicandir  (27.04.15 20:20:28) 
birini bulana kadar evet. Sonra salabilirsin kendini.


  • oğlum çok zor lan  (27.04.15 20:23:01) 
tipik türk kadını - hepsi değil - evlendikten sonra balina gibi yaşamıyor mu? köprüyü geçene kadar takılın işte herkes gibi :))


  • masa penisi  (27.04.15 20:24:28) 
hiç bakımlı olmayan bir arkadaşım var ve senelerdir erkek arkadaşı var, nişanlılar, birlikte yaşıyorlar. Çocuk filan düşünselerdi çoktan evlenmiş olurlardı.Kafa/yaşam tarzı, harcama alışkanlıkları, oturup konuşabilme... böyle şeylerde uyumları var ve gayet mutlular.

full makyajlı filan bir kadın değilim ben de ama belli bir bakım oranım var bunu da dayatıldığı için değil sevdiğim için yapıyorum. Ben de şimdiye kadar hiç bakımla ilgili bir beklenti, eleştiri vs. öyle bir şey duymadım ilişki içinde olduğum bir adamdan. Hatta bir yandan doktora yapıp bir yandan çalışırken erkek arkadaşım senin bu haline şükür, zaten heder oluyorsun diyordu.

neyse yani kısacası bakım çok genel bir kavram neyi ne kadar kast ettiğini bilemiyorum ama ilişkide tek faktör buymuş gibi düşünmemek lazım, her erkek aynı değil.
  • niye ama  (27.04.15 20:26:04) 
Tabii ki yalnız bir hayat yaşamayacaksın. Kalıpların dışına çıktığın için etkilenebilecek birçok kişi olacaktır.

Önemli olanın kalıp içi veya kalıp dışı olduğunu düşünmüyorum, önemli olanın kimsen o olduğuna sahip çıkmakla ilgili olduğuna inanıyorum. Sadece kadınlık, erkeklik için de değil; titiz bir insan pasaklı olursa rahat olamaz, kendini ortaya çıkaramaz. Aynı şekilde pasaklı bir insan titiz bir yerde elini kolunu nereye koyacağını bilemez. Bu en genel hali gibi. İnsanlar senin olduğun kişiden etkilenir, sen sen olduğun ve farklı bir kişi olmadığın için, içindeki neyse dışındaki de o olduğu için etkilenir. Erkeklerin de kadınların da hepsi aynı değil ki, bir milyon çeşit. Eğer Rio sahilinde kutup ayısı aramıyorsan, her zaman güzel bir olasılık var.

Arkadaşlık için daha da büyük olasılıklar var. Kimse arkadaşını bakımlı-bakımsız olmadığı için seçmez ki. Hatta "harbi" insanları daha çok severler. Böyle insanlara ihtiyaç duyarlar.

Yine de kılları almak önemli bence.
  • aychovsky  (27.04.15 20:26:35 ~ 20:27:02) 
kendin olmaktan vazgeçme illa kendin gibi birini bulursun ortamında böyle kişiler yoksa ortamını değiştirmeye çalış


  • limoncello  (27.04.15 20:29:33) 
Bakım derken ne kast ettin ki
Lazere agdaya gidilecek
Ee saçlar iyi kötü taranıp kestirilecek (günlük fön demiyorum)
Hafta da 4 kere yıkanılacak
Fiziken de saçmalamazsan en başta senin için karlı olur, kilo zaten bi hastalık

Ee, bunun aşağısı zaten oksijen israfı


Canımmss mı olduk

Aman diym bunlardanaşağısı da olmasın

Bunların bi tık üstü de güzel işte ideal hatun :)
Gerçi olmadı biz bunu bi erkeğe soralım, ben yetkisiz kaldım
  • cecilia  (27.04.15 20:35:57 ~ 20:38:28) 
Ya cecilia haklisin, tembellik yaptim tam aciklamadim. Sadece bakim degil tabi bu, bi prototipten bahsediyorum. Cnmslar falan ordan:)


  • prisoner  (27.04.15 20:52:25) 
aslında bakımlı, temiz ve sağlıklı olmak da mutlu eden bir şey; seni mutlu eder yani bir nevi.


  • aithra  (27.04.15 20:57:16) 
ins bebisim yha


  • empty bottle  (27.04.15 21:07:56) 
Ben kadınların bakımlı olmaya zorunlu olmadığını savunan erkeklerdenim. Yani hijyen, epilasyon vs. umursadığım şeyler değil. Fiziği düzgün, kafası çalışan, fikir sahibi, beynini kullanan bir kadınsan varsın kaşlarını bacaklarını almayıver, varsın dişlerini fırçalamayıver, varsın haftada bir iki kez yıkan. Benim için hiç sorun değil.

Not: fazla kiloya tahammülüm yok ama.
  • yirmisantim  (27.04.15 21:07:59) 
yaş kaç, ona göre yorumlayalım ?


  • kayipkentindelisi  (27.04.15 21:20:22) 
"Çok güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olduğum için yalnızım" diyip ekmek arası ekmek yiyeceksin tabii ki. Milyonlarca hemcinsin yanılıyor olamaz.


  • arnold schwarzeneger  (28.04.15 08:54:59) 
olmaz, hem kendi dogrularim var, onlardanb odun vermiyorum, o sebeple yalnizim diyorsun , hem de nasil olacak bu isler diyorsun, sorunun icinde cevabi veriyorsun ama aslinda lutfen o hayallerimdeki bana katlanacak kisi ortaya ciksin diye bagiriyorsun, bu isin belli bir yastan sonra fizikle mizikle olmadigini hepimiz iyi biliyoruz,
ego nu ve beklentileri asagi cekersen asagilarda bekleyen ayni durumda milyonlarca insan var, beraber rahat edecegin bir canli bulursun buyuk ihtimalle, fakat buldugum biri de beni tatmin etmeyecek biliyorum, olmayacak hissediyorum tarzi onden kendini zkici varsayimlarda bulunursan, karsina gelene yazik edersin,
sorunun cevabina gelirsek, bakimli olmak zorunda miyim? hayir, yalnizlik falan? e normal.
  • tresrichesheures  (28.04.15 09:11:00) 
Kafana göre insan elbet var. Çevrende kendilerini alışkanlıklra kaptırmış insnnlar olsa da, İstanbul gibi bir yerdeysen zor değil karşına çıkmaları.

Çoğu kadın erkek sosyalist ve bazı anarşistlerin durumu da biraz böyle. O tür ortamlara girebilirsin mesela.
  • Cursed Chico  (28.04.15 10:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.