[]

Excel sorusu :(

Selamlar

Şöyle bir tablom var diyelim: i.imgur.com ama sütunlar arasında başka sütunlar da var. neyse.

bunu PİVOT ve MACRO kullanmadan (heheh zor soru olsun dedim) "ay bazında" toplam olarak kişi kişi grafiğe dökmek istiyorum.

Liste aşağı doğru güncellenebilen bi liste.

Nasıl yaparız?

Teşekkürler şimdiden.

 
eğerli formülle çok kolayca yapabilirsin. ya da düşeyara.


  • kakao  (27.04.15 15:50:12 ~ 15:50:39) 
aslında eksik sormuşum, bi hücrede başlangıç ve bitiş tarihleri ile kişi bazlı seçim yapacağım. onla ilgili grafik çıkartacağım. IF, VLOOKUP falan işime yaramıyor yani tek başına.


  • she was my baby  (27.04.15 16:00:46) 
Pivot kullanmamanın sebebi nedir?

Veri filtreleme serbest mi?
  • himmet dayi  (27.04.15 16:07:42) 
sadece seçimlerle kullanılmasını istiyorum. o yüzden pivot kullanmak istemiyorum. makro bilgim de şuan için yetersiz. halbuki daha kolay yapılabilirdi.

filtreleme de olmasa iyi olur. :)
  • she was my baby  (27.04.15 16:29:43) 
nasıl bi tablo yapmak istediğini anlamadım ben o kişiler tamam da tarih ve o ayılar ne anlatıyo örnek üzerinden anlatırsan macroyla yapabilirim belki.


  • acukali ekmek  (27.04.15 16:42:09) 
A sutunu: işlem tarihi
B sütunu: tutar
C,D,E,F sütunları: ekip kişileri.

ben istiyorum ki, 2 tarih belirleyim başlangıç ve bitiş diye. sonra bu tarihler arasındaki tutarı, ay bazında toplayarak, kişi kişi grafiğe dökeyim.

örneğin A kişisinin grafiğini seçmek istediğimde: ocak ayında o kişinin toplam tutarı, şubat ayında toplam tutarı vs vs diye.. ay bazında toplu olacak yani. umarım anlatabilmişimdir :)
  • she was my baby  (27.04.15 17:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.