[]

Leptap tavsiyesi. Lenovo vs Dell

Aramaya inandım fakat yine de aklımda olan soruyu sormaktan geri kalmak istemedim. Öncelikle bayadır bu bilgisayar parçaları işlerine uzağım.

Herkes Asus x550jk'yi tavsiye etmiş lakin şu aşağıdaki iki bilgisayar arasından hangisini seçmem daha doğru olur? yoksa bunlara bu kadar para mı verilir la git asus'u al mı diyeceksiniz?

www.istanbulbilisim.com.tr

www.ebrarbilgisayar.com

aradığım özellikler:

* photoshopta (afiş boyutu değil) çalışmaları yürütürken aynı anda chrome da 20 sekme açıkken zerre kasmasın istiyorum. yanında da bir iki vektör programı açacağım illustrator vs. öyle 500 dpi a0 çalışmalar değil bunlar. en fazla 300dpi a3 ve biraz daha büyüğü şeklinde olacak.
* fan ı bu işlemler sırasında haldır haldır bağırmasın.
* ekran görüntüsü canlılıgı iyi olsun. bir retina ya da xps olamaz tabiki de.
* oyunla hiç işim olmuyor.

 
Dell U işlemci..bu ultra low power demek genellikle az ses çıkarsın falan diye koyuyorlar..yüksek işlem gücünde sorun yaratabilir..U'dan kaçın..ayrıca bunun harici ekran kartı da yok..photoshop falan hak getire..

levono'da U serisi ama 840m ekran kartı var..iyi bu ekran kartı çoğu grafik işini yaparsınız..ama cidden zorlu işler geliyorsa ekran kartını 128 bit seçmeye çalışın bu 64 bit..

bir de bence U serisi almayın..yani U serisinde konfor devreye giriyor..az ses duyarsınız ama yüksek işlem güçlerinde sorun yaşarsınız..

bu ikisi arasında levono tabi..
  • dedim dedim de kime dedim  (27.04.15 12:55:18) 
Marka olarak lenovo.

Bu ikisi arasından da ben lenovo'yu seçerdim, zaten kendim de y510p aldım. :)
Fakat yine de seçtiğin laptop "bence" uzun vadeli bir yatırım değil. İşlemci ve ekran kartı açısından yetersiz.
  • yirmisantim  (27.04.15 13:16:59) 
şimdi şu yazdıklarının hiçbirinden bişey anlamıyorum. lakin laptop'um lenovo ve memnunum. memnuniyetimden ötürü tavsiye edebilirim.


  • kakao  (27.04.15 13:37:02) 
hay saolasınız ben anlamazdım u'dan bit'ten

soru içinde soru:

www.n11.com

bu nasıldır?

@yirmisantim y500 düşünüyordum ancak 3binlirayı geçecek durumum yok bu aralar.
  • inannas jofn  (27.04.15 13:51:45) 
  • nuka cola  (27.04.15 14:05:51) 
İnannas jofn, şu 860m'li verdiğin linkteki laptop akıyor mesela. Açamayacağın program, oynayamayacağın oyun yok. :) Fakat kütlesi fazladır, kaba ve ağırdır, taşıması zordur, Malzeme kalitesi de lenovo kadar olamaz maalesef. Yine de özellik olarak mükemmel, yıllarca götürür.


  • yirmisantim  (27.04.15 14:36:10) 
Nuka Cola'nın verdiği linkteki bilgisayarın kasasına kefilim,alüminyum kasa olduğu için hem ısınma sorunu yok, hem de çok dayanıklı. İşlemci, ram ve ekran kartı da mükemmel fakat y500'ün ekran kartının ram'i ddr3, monster'ın ekran kartının ram'i gddr5. :) ekran kartları aynı ama ramler farklı. Bunu da not düşelim.


  • yirmisantim  (27.04.15 14:44:41) 
ekran kartının değil bilgisayarın belleği ddr3 diye anladım ben. Ekran kartı belleği olduğundan emin misiniz ddr3 olanın?
edit: şuraya göre ekran kartı ddr5'miş lenovo'da
www.pcfrm.com
  • nuka cola  (27.04.15 16:14:19 ~ 16:19:37) 
Nuka cola, haklısın. :) Ben telefonla baktığım için yarım yamalak görmüşüm. Doğru. Bu bağlamda lenovo y5070 kesinlikle. Ama bütçesi yeter mi bilemem.

Zaten duyuruyu biz işgal ettik resmen, duyuruyu açan adam ortalıktan kayboldu ahahaha. :D
  • yirmisantim  (27.04.15 19:32:11) 
ehehehe evet biraz öyle oldu. Arkadaş 3000 demiş üst sınır o yüzden onu seçtim.


  • nuka cola  (27.04.15 20:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.