[]

mesajla tacize uğrayan bayanlar, sorum size

sözlük veya duyuru için konuşuyorum (aslında diğer mecralar içinde geçerli ama neyse), mesela bir duyurunun altında biraz "cesurca" bir şey yazdıktan sonra erkekler tarafından mesaj yağmuruna tutuluyorsunuz değil mi? ben o mesajları çok merak ediyorum, mesela ne yazıyorlar?

çok yakından bir örnek vereyim, bir ablamız birkaç gün önce göğüslerinin fotoğrafını koymuştu buraya, ondan sonra (doğal olarak) yüzlerce mesaj aldığını söyledi. bu mesaj atanların kafasını anlamak istiyorum aslında, o kadınla gerçekten sevişebilme ihtimali olduğunu düşünüp mü mesaj atıyorlar gerçekten? hayır sözlük/duyuru'da takılabildiğine göre az da olsa düşünme yeteneği olan bu insanlar o kadının yüzlerce mesaj içinden kendisini iplemeyeceğini düşünemiyor mu?

neyse konumuza geri dönelim, ben bu ilk paragrafta anlatmaya çalıştığım mesajları çok merak ediyorum, ne yazıyorlar mesela, nasıl yürümeye çalışıyorlar?

 
  • disardayim  (27.04.15 11:29:16) 
Gülücüğe odaklanmak olayını hiç duydun mu? Bence mesaj atan her adamın asıl hedefi illa yatmak kalkmak değil. Kanın tam olarak beyne ulaşamadığı o anda artık ne olursa, şansına ne şekilde bir şey denk gelirse, bi umut o anına malzeme yaratabilmek ilk hedef.

Ne yazdıklarını bilmiyorum, öyle mesajlar almayalı milyon yıllar oldu, yaşlanmışım.
  • pandispanya  (27.04.15 11:34:38) 
ben bir kere ağdayla ilgili cinsiyetimi belli eden bir soru sormuştum. onun üzerine, eski duyurularıma özelden gülücüklü mesajlar gelmeye başlamıştı.
yani taciz değil normal sohbet başlatma amaçlı mesajlar gerçi.
yani ağdalı soruya mesaj atmıyor bilerek eski duyuruya atıyor ki, cinsiyetini anladım da mesaj attım gibi anlaşılmasın diye çakal.
yüzlerce değil zaten ama yani birkaç tane.
  • innerbliss  (27.04.15 11:39:39) 
Genel olarak tavrın önemli, burada ya da sözlükte nasıl bir imaj çizersen, ki insanlar salak değil seni fark edebilirler ya da en basitinden o anda girer bakar ne yazmış diye, sana yaklaşımın şekli de ona uygun olur.

Çok istisnai durumlar dışında, yani adam ya da kadın manyak değilse, durduk yere sana yürümez, o esnada bir şey söyleyecektir, soruna özelden cevap vermek istemiştir böyle amaçlarla da mesaj atılabilir. Yine de en güzeli gereksiz yere mesajlaşmamak, lüzumsuz şeylere cevap vermemek, o ilk mesajdan belli oluyor zaten karşı tarafın niyeti.
  • elikası  (27.04.15 11:44:55) 
sevişme ihtimalleri olduğu için değil. aksine öyle bir ihtimal söz konusu olmadığı için bir nevi hınçlarını çıkarıyorlar. sorsan hepsi okumuş iyi aile çocukları. tecavüzcü tacizci ellerine geçse linç ederler. ama böyle durumlar olduğunda "çekiştirip duracaksan neden mini etek giyiyosun" diyen semt delikanlılarına dönüyorlar.

böyle durumlarda ben mesaj falan atar mıyım? asla ve kat'a atmam, atmadım.
efendi gibi asılırım geçer asdşjşasd.
  • uuth  (27.04.15 11:47:05) 
birileri yazsa da ego yapayim diye düsünen (gerci cogu oyle düsünebilen varliklar da degil ya lafin gelisi iste) cok qari var. birbirimizi yemeyelim civanlar, kirh kisiyik, kirgimizin icinden geceni biliyrik. qirkg yapar!


  • rusdemezale  (27.04.15 12:07:49) 
Kalabalık olmanın verdiği güvenden dolayı tek başına cesaret edemeyeceği eyleme bu anlarda cüret edebiliyor bu güruha dahil ve dışarıdan normal insan gibi gözüken saldırgan. Özenle şekillendirilmiş ırkçı, cahil, tacizci, gaspçı, tecavüzcü yeni kuşak işte bu. 12 Eylülden beri gösterilen üst düzey toplum mühendisliğinin sonucu.

Bu yüzden diyoruz tacizcinizi öldürün diye. Internet ortamında da tacizcinin kimlik bilgilerini deşifr etmek ve kişiyi teşhir etmeye denk geliyor bu ki kimlik deşiifresi için emek harcayan ve yardımcı olan insanlar var çevremizde, kimi zaman bir mesaj ötemizde.
  • rygard  (27.04.15 12:12:47) 
Mesaj illa ki geliyor da cevap vermeyince ısrarla atan filan hiç denk gelmedi bana, zaten baktın rahatsız oluyorsun mallara eklersin olur biter. Mesaj yoluyla münakaşaları hiç uzatmıyorum, cevap bile vermiyorum sonuçta hiç tanımadığım, fikren uyuşmadığım insanlar da var ve tartışmaya girmek bile çok mantıksız.

Sadece '' :) '' atan bile oluyor ama dediğim gibi ısrarla devamlı taciz eden bana hiç denk gelmedi.
  • neferkitty  (27.04.15 12:16:26) 
bir kısmı karşılıklı trolleme şeklinde oluyor. iki tarafta da saçma davranışlar olabiliyor.

çok normal bir cevaba sırf yazan kadın diye smiley eklemeli tacize varan mesajlar yazılıyor. gülücüğe odaklan durumu. nasıl bir yokluksa artık.

yada

hatun kişi sırf dikkat çekmek için soru/cevap/meme paylaşıyor. amacı bir soruya cevap almak değil. daha sonra sayısız mesaj alıp, "eheheh erkekler çogh fena" triplerine giriyor.

bence siteye yeni kategoriler eklemek lazım. ifşa ve fb aranıyor kategorileri olmalı. bu tür duyuruları görmek istemeyenler için ayar yapma seçeneği olursa sorun çözülebilir.
  • corneillus  (27.04.15 12:20:19) 
İfşa yaptığım gün sonrasında duyurularıma sadece özel mesaj yoluyla cevap vermeye başlayan var birkaç tane. Hatırladığım sadece bu var, geri kalan hiçbir şeyi hatırlamıyorum bile.

Ama onun dışında gerçekten çok kaliteli insanlar da var. Onlar kendilerini biliyor, iyi ki de varlar. Yoksa duyuru gerçekten çekilmezdi.
  • dessy  (27.04.15 12:27:59) 
Haci ben erkek halimle beyaz tenli olmak basligina bisey yazdim. Cinsiyet belirtmemisim ama kadin oldugum dusuncesini uyandiracak hicbisey yok. diger entrylerime baksan testesteron akiyor. Ona ragmen 2 3 abaza mesaj attiydi. icerigi hatirlamiyom ama muhabbet baslatmaya yonelik seylerdi iste.


  • icim urperiyor  (27.04.15 13:02:54) 
ya ben "telefonumu benden izinsiz paylamışlar, tanımadığım biri mesaj attı" gibi bir duyuru açtım yasal konularla alakalı. "tanımadığı birinden mesaj geldiği için rahatsız oluyorsa kesin gadındır" diye mi düşündüler nedir, mesaj atanlar olmuştu. 7 senedir duyurudayım bugüne kadar sağolsun ayçovski dışında mesaj atanım yoktur, şu duyurudan sonra mesajlar gelmeye başladı resmen. erkeğim diye uyarınca geçti tabi skfjskdfsd. bu ülkede kadın olmak çok zor, lanet olası penisler


  • ack3000  (27.04.15 13:12:15) 
Flörtöz, özgüvenin tavan yaptığı mesajlar geliyor ama cinsel içerikli bir mesaj almadım şu ana kadar. Dışarıda türlü türlü kızla yatıp kalkan, cinsel hayatı doruk noktasında olan erkekler de atıyor böyle mesajlar. Çok da büyük tepki göstermemek lazım. Yav he he diyip geçin


  • Hersheys  (27.04.15 17:30:31) 
hehe cesurca şeyler yazan (ne biliyim oral seks filan konuşan) kızlara napıyorlar bilmiyorum ama geçen birisi her nasıl algıladıysa bana bi sevişsen rahatlayacaksın minvalinde yazmış, ona baya güldüm. Üstelik arkadaş, ben cinsellikle alakalı bir şey yazmam sadece biyoloğum ve hastalıklarla filan alakalı yazarım. Yani fark etmiyor seksli şeyler yazana potansiyel diye yürüme varsa, yazmayana da böyle yürüme var, ne değişiyor? Olay kadının ne yazdığı yazmadığı değil, bence. Ha bi de kızlar genelde bir nick'in daha önceden ne yazdığını filan bilir, cemaziyel evvelini dikkate alır erkeklerde o da yok.

Ben yine de dediğin olayın oldukça minumum düzeyde olduğunu söyleyebilirim çok da rahatsız edici bir ortam yok, büyütecek fazla bişey de yok. Birkaç tane ağır abazan manyak olabilir, bundan zaten daha önce de bahsetmiştik. Bi sürü nick alıp sapıklık yapan var diye. ifşadan sonra -ki meme ifşası zaten ayrı bir olay- ya da buranın selebritisi (!) olan kızlara geyiğine de mesaj atılabilir, mesaj fasilitesinin bir olayı o değil mi zaten, illa sevişmek için mi atılıyor ki, insanlar eğleniyor bi nevi, eh bir de sanal ortamın verdiği rahatlık tabi ki, yine de kızların mesaj kutusunu yıkıyorlar sanıyorsanız o kadar da abartı bişey yok benim bildiğim. Ha varsa, rahatsız eden seviyesizi de engellersin biter.

Ben hiç sözlük yazarı olmadım şu 15 senede, sadece duyuru için böyle düşünüyorum.
  • niye ama  (27.04.15 18:57:15) 
ben sosyal bir tanışma sitesine kadın profili ve resmi koydum.
hafta sonu (2 günde) 1,000 civarı mesaj aldım. ehehe
ülkenin durumu bu heryerde böyle :)

mesajlar:
aşk şiiri yazanlar, mal mülk dökümünü yayınlayanlar, sekreter! arayanlar, niyeti ciddi olanlar (evlilik), niyeti cidddi olmayanlar (fakbadi) .....
  • titiraprap  (27.04.15 19:02:48 ~ 19:05:02) 
Tam olarak bununla ilgili bir mesaj yazmıştım az önce birine, kopyalayıp yapıştırayım. Azıcık da budayıp değiştireyim.

Buradan birçok insanla 18+ muhabbet etmişliğim de var ama nasıl diyeyim, teknik şeyler genelde. "Nereye dokunmalı", "Ne söylemeli", "Olaya bir de şu açıdan yaklaştınız mı, nasıl oluyor" gibi şeyleri konuşmuşluğum var. Genelde de "Kız arkadaşımla şunu yapıyoruz, neden olmuyor olabilir" içerikli idi. Hiçbiri taciz kapsamında değildi, hatta karşılıklı eğiticiydi. "Şu düğmeye basınca ne oluyor" gibiydi, "İrmik helvası nasıl yapılır" kadar seksi ve rahatsız ediciydi. Açıkçası böyle şeyleri konuştuğumuz için de seviniyorum, bunun cahilliği olmasın artık daha fazla. Konuşmadıkça batmayalım, böyle şeyler tabu kaldıkça hayatın önemli parçalarından birinden mahrum kalıyormuşuz gibi geliyor. O yüzden de bazen utanma noktama gelip kendimi otosansürlesem de rahat rahat konuşuyorum veya cevap veriyorum.

18+ sorulardan birine cevap verdiğimde böyle mesaj alıyorum ara ara, açıkçası sanıldığı kadar da çok değil. Yüzlerce değil, birlerce mesaj alıyorum. O yüzden rahatım da. Böyle durumlarda nick verilmeli mi, verilmemeli mi konusunda kararsızım. Şansını deneyip yürüyen bir insanla nerede duracağını bilmeyen insan arasında fersahlar var bence. Şansını deneyen bir insanın ifşa olmasını istemem, bir nevi o da ekmeğinin peşinde, yazıktır ona da. Ya da nazlandığımı düşünüp, emin olmak isteyip ikinci kere sorana da bir şey diyemiyorum. Çünkü bazı kadınların da kolay görünmemek adına ilk seferinde "Olmaz, yan cebime koy" demesi görülmemiş şey değil gerçek hayatta, onun ısrarı da buraya yansıyabiliyor. Dolayısıyla öyle minik yürümelerle gelip sonradan "Pardon bacım, bilemedim" diye dönenlerin nick'ini aklımda bile tutmuyorum. "Olur böyle şeyler, hadi sana iyi şanslar. Rasgele" diyorum. Gayet anlaşılabilir geliyor bana. Ama bazı kişiler ısrar edebiliyor. Net cevaptan anlamayabiliyor. Ben de cevap vermeyi kesiyorum. Genelde o noktada mesaj alma da kesiliyor. Daha ileriye götüren hiç olmadı, olmasın da zaten.

Bu kişilerden birinin nick altında zaten ilgili şeyler ve daha önce birkaç kişiyi rahatsız ettiği yazıyor.

Meme caps'i çok ayrı bir boyut. Benim bile yürüyesim geldi :P
  • aychovsky  (27.04.15 19:15:19 ~ 19:25:25) 
Toplumsal şartlar, kültürel şeyler vs, çok etken var diyeceğim de Abd deki arkadaşımnın söylediği, bir iki sitede de oluyordu aynısı.

Nereden nasıl gelirse gelsin olayı var. ŞAmnsını denemek ister insan. Twitterdan sevişenler , tinderdan evlenenler bile varken, sanal mecralar patlama yapmışken, normal şeyler bunlar geliyor bana.

Her mesajı taciz olarak algılayan kadınlar da var tabi. Facebookta gelen her mesajı ifşa eden egoist şımarık kadınlar var.

Yani çok garip şeyler aslında. Sosyal ortamların azlığı sosyal medyadan çıkıyor sanırım.
  • Cursed Chico  (28.04.15 10:48:17) 
bir ara zirvede karşılaştığım ve hiç iplemediğim iğrenç bir abiniz bildiğin her entry'me saçma sapan mesajlar atıyordu.
cevaplamadım ve engelledim ben bunu (mallar sürüsü).
üstüne bir de çaylak oldum çünkü ensesi kalındı.

ıyy. midem bulandı bak yine.

her entrye saçma sapan yorum yazanı var.

en komikleri facebooktan mesaj atan tipler.
  • aithra  (06.05.15 15:33:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.