[]

Lastiklere bir süre sonra Ön-Arka yapmak mantıklı mı?Tehlikesi var mı?

Lastikçi söyledi,sonra çapraz yaparız gibisinden birşeyler söyledi.
Araç: Opel astra
km: 43000


 
ilk lastikleri 45-50 bin gibi degistirmiştim hiç on arka falan yapmadan, sonra 80 binde galiba ön arka yaptım yenilerine. 95 binde su an hala kullanıyorum o sekilde bir tehlikesi oldugunu sanmıyorum.

astra var bende de.
  • t joe  (27.04.15 11:21:23 ~ 11:22:45) 
Maddi imkanınız varsa değiştirin ben öyle yapmıştım Aracın arkası geliyordu virajlarda.ne tesadüf bende de Astra var :) Aracın yol tutuşu iyi ama lastik dandik olunca araba ne yapsın.bi de 205-55-16 orjinal ebatlar tanesi 200 lira falan.epey Pahalı.


  • telet abi  (27.04.15 11:25:07) 
Bu arada km 190 bin.geberene kadar kullanacam heralde arabayı.


  • telet abi  (27.04.15 11:27:45) 
eski bir gelenek, lastikler ömrünü yitirmediği sürece (km ve yıl olarak) bir sakınca yok.


  • teknikekip  (27.04.15 12:32:45) 
bende astra yok, bir tur bindirseniz beni ya. azcık gezelim düüt düt. :)


  • klassno  (27.04.15 12:37:39) 
çapraz yapmanın bi mantığı yok, ancak ön arka değiştirmek araçların kullanım klavuzlarında da yazan bi uygulama. 4 çeker olmayan araçlarda, gücün iletildiği lastikler daha çabuk yıprandığı için, arka taraftaki nispeten yeni lastikleri bunlara takıyosun.


  • cal suna bi duduk  (27.04.15 15:59:53) 
Eskiyen önleri arkaya takmak bu seferde arkayı Öne getirebilir.dediğim gibi maddi durumunuz el veriyorsa sıfırla değiştirin ama ben virajlara sert girmem Çokta basman derseniz ön arka Değişimi sizi bir yaz mevsimi daha kurtarabilir.


  • telet abi  (27.04.15 16:02:51) 
ön arka da yapın, çapraz da yapın, bu ikisini de lastikler kullanım ömrünün yarısına geldiğinde yapın. çapraz yapmanın sebebi genelde arabayla sağ tarafa yanaştığınızdan sağ lastikler sürtünüyor kaldırıma falan. sürekli aynı tarafın sürtünmesi sağlıklı değil.. acemi şoför değilim, hiç sürtmüyorum derseniz çok gerekmez ama sık sık lastiği sürtüyorsanız çapraz değişim de yapın.


  • victum  (27.04.15 16:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.