[]

Mesajlara anında cevap vermek zorunda mıyız?

Bir arkadaşımla bu konuda tartıştım. Şimdi de size ne yaptığınızı sormak istiyorum.

Ben numarama sahip olup, bir şekilde mesaj atmış her insana anından cevap verme zorunluluğunda olduğumu düşünmüyorum. Bazı insanlar gerçekten gereksiz şeyler yazıyor, moralim bozukken veya işim gücüm varken bir de onlara cevap vermekle uğraşmak istemiyorum. Bu yüzden de facebookta ya da whatsappta çoğu insanın mesajlarına hemen cevap vermem. Onların da bu durumu taktığını düşünmüyorum açıkçası. "Niye oby cevab vermedi ühühü" demiyorlar herhalde. Gelen her mesaja dakikasında cevap vermek bence özgürlüğü kısıtlayıcı bir şey de. Ne bileyim arkadaşlarımlayken, dersteyken, kafa dinliyorken telefonla uğraşamam ki. Ama onun dışında acil cevap vermem gereken kişilere, sohbetinden hoşlandığım insanlara, yakınlarıma da ilk fırsatta geri dönerim. İşbu benim bakış açımdı.

Arkadaşım ise benim yaptığımın insanlara büyük saygısızlık olduğunu, kendisinin meşgulse veya morali yoksa hiçkimseye cevap vermediğini; müsaitse de herkese sırasıyla cevap verdiğini söylüyor.

Kardeşim işin gücün mü yok bunlara kafa yoruyorsun derseniz, hayır işim gücüm var yarın çok önemli bir sınavım da var ama ona çalışmamak için yapabileceğim her şeyi gün içinde yaptım. Sırada duyuruda soru sormak vardı. Onu da halletiğime göre şimdi cevapları bekleyebilirim.

Hangimiz haklı hangimiz haksızdan öte sizin naptığınızı merak ediyorum. Zira ben kendi yaptığımı gayet normal ve doğru bulurum. :i

 
Canım istemiyorsa telefonu açmam, cevap vermem en yakın arkadaşımla bu yüzden yolları ayırdık.

Telefon var diye özel hayatımızın her anına herkes müdahil olmak zorunda değil, anında açmak zorunda değiliz hayır.

Edit: sevgili,ana,baba ,kardeş vs hariç.
  • neferkitty  (27.04.15 00:42:21 ~ 00:43:16) 
Kimse icin kendini bir sey yapmak zorunda hissetme.

Eger beklettigin insanlar yasli ise bekletmen hos olmaz ama "naber kenks" diye atilan mesajlara cogu zaman bos oldugumda cevap veriyorum. Zamanla alistilar bu huyuma.
  • yollarbenibekler  (27.04.15 00:43:39) 
Bende de bu olay kisiden kisiye degisiyor acikcasi. Bazi insanlara hemen cevap veririm ve onlardan da hemen cevap beklerim. Bazi insanlara keyfim yeterse cevap veririm. Bazilarina o an cevap vermek istemem, sonraya atarim vs.

Genelde arkadaslarim bana bu konuda kiziyor, gordun ama cevap vermiyorsun diye. Sirf bu yuzden son gorulme ve okundu isaretini kaldirmistim.

Ama genel tavrim ozetle, mesaja bakarim mesaj mi diye, adama bakarim adam mi diye, seklinde.
  • yuzır  (27.04.15 00:44:23 ~ 00:44:36) 
bence de oyle bir zorunluluk yok. kimseyle bu sebepten tartismadim, zaten millet biliyo benim bu huyumu :D


  • mushtopus  (27.04.15 00:45:01) 
Telefon taşıyor olmak istenilen her an ulaşılabilir olacaksın anlamına gelmiyor. Canın istemiyorsa konuşmazsın ya da mesajlara da cevap vermezsin. Mecburiyetin yok.


  • angelus  (27.04.15 00:45:02) 
Bence haklısın, telefon numarana sahip olmaları istedikleri zamana da sahip olmaları anlamına gelmiyor. Elimizde her dakka telefonla dolaşmak zorunda da değiliz jenerasyonun tersine.


  • amelie poulain  (27.04.15 00:45:44) 
Kendin nası raadsan öyle takıl hacıt.


  • teritori  (27.04.15 00:45:56) 
tinypic.com

Bgnim durum bu.
  • cizgilipijama  (27.04.15 00:52:15) 
bu kadar darlanacağınıza "şu sıralar yoğunum ama uygun bir fırsatta döneceğim","müsait değilim müsait olunca mesaj atacağım" diyorum.
kimse beni rahatsız etmiyor beni de kimse rahatsız etmiyor.

yaptığın hoş değil açıkçası.ben de senin gibi biriyle arkadaşlığımı sürdürmek istemezdim mesela
  • rakicandir  (27.04.15 00:56:39) 
Eger havadan sudan bir muhabbetse yanit atma tamam da
onemli seylere de yanit atmiyorsan senin eksikligin oluyor

  • lithu  (27.04.15 00:57:18) 
ya ben de buna ayarım, hatta inanılmaz ayarım yani. böyle rezillik olmaz. arkadas acil bişe olsa gotum gotum ararsın zaten, wazzaptan yazıyorsan seni keyfimin yettigi zaman sallamamdan daha dogal bişe olamaz. benim de var böyle arkadaslarım hakkaten deliriyorum artık, telefonumu özgürce kullanamaz oldum aq. hele su mavi tik cıktı cıkalı. hemen trip atmalar bişeler. valla bu konuda ben napcagımı bilemez haldeyim, cogu zaman bi kişi yuzunden saatlerce wazzapa giremiyor yahut internetimi acmıyorum. evet ezigim sanırım:/


  • art vandaley  (27.04.15 01:00:40) 
Çok uzun yazdığım için okumamışsınız sanırım tamamını. Önem verdiğim insanlara yani arkadaşlarıma aileme ya da acil mesajlara zaten geri dönüyorum, hatta mümkünse acilleri direkt arıyorum.

Benim cevap vermediğim kişiler daha çok hayatımda varlığıyla yokluğu fark etmeyen insanlar.

Benimle tartışan arkadaşım da meşgul olsam da cevap verdiğim insanlar kateogorisindeydi. Başkalarına bunu yapmamdan rahatsız olmuş.

@cizgilipijama: dayanamadığım görüntü o ya benim. o bildirim öyle kıpkırımızı duruyoken nasıl telefonu kullanabiliyosun :(
  • okuyamıyom ben ya  (27.04.15 01:02:32) 
Sevgilim değilse hiç kusura bakmasın. Ne zaman istersem o zaman cevap veririm, aynı şekilde geç cevap verdiği zaman da tepki göstermem. Çok acil bir şey varsa arasın.


  • yirmisantim  (27.04.15 01:11:19) 
bu sorunun cevabını yanlış yerde arıyorsun.burada herkes mesajlara geç cevap verir.


  • tosunpasa  (27.04.15 02:15:19) 
ego savaşına dönüştürmediğin ve karşıdakini önemsediğini karşıdakine beyan edebildikten sonra ne zaman cevap verdiğinin önemi yok.


  • banabirmasalanlatbaba  (27.04.15 02:23:57) 
1 haftayı geçirmemeye çalışıyorum elden geldiğince.


  • rygard  (27.04.15 02:32:50) 
hic cevap vermeyenlere kil oluyorum acikcasi.


  • baldur2  (27.04.15 03:08:42) 
Annem ve babam dışında öyle hemen anında cevap verdiğim hiç kimse yok, onlar da çok merak ettikleri için aradıklarını görürsem hemen dönüş yaparım. Onun dışında telefona bağımlı yaşamaktan nefret ettiğim için anında mesajlara cevap verdiğim çok nadirdir. Mesajlaşma olayı sıkıcı zaten, whatsapp gruplarında filan hele hiç yazmıyorum, okumuyorum bile bazen yazılanları. Eğer canım sıkkınsa telefonları da açmam, arkadaşlarımın hepsi de bilir huyumu. Ama mesela birisiyle konuşuyorumdur şu kadar dakika geçsin de öyle cevap vereyim diye hesaplamam, mesajı gördüğüm an cevap yazarım. Biraz ruh haliyle alakalı, ne ben kimseye neden cevap vermedin ya da geç cevap verdin derim ne de kimse bana diyebilir...


  • elikası  (27.04.15 07:59:10) 
Sırf bu yüzden Whatsapp ve bilcümle mesajlaşma programlarını yüklemiyorum. Genelde mesajlara cevap veririm ama yoğunsam, işim başımdan aşkınsa ana, sevgili, arkadaş, vb. ayırt etmeksizin hiç kimseye cevap yazmam acil bir durum dışında. Sonradan "Yoğundum, şimdi kendime gelebildim" diye ararım. O yüzden telefonda neneler gibi mesaj yazabiliyorum, mesaj yazma tekniğim hiç gelişmedi. Zamanında yoğun bir dönemimde sevgilim arayıp "Ben X arkadaşım ile buluşuyorum" dediğinde, "Şu an X ile Amsterdam'a uçup evlensen umrumda değil, iki saate görüşürüz. Alalalalala" demişliğim var.


  • aychovsky  (27.04.15 08:12:57 ~ 08:19:24) 
Önceden planlanmış bir olayınız yoksa zorunlu değilsin. Ama internet aleminde cool görünmek için bekletme tribi de var. Ondan dolayı tepki geliyordur.


  • arnold schwarzeneger  (27.04.15 11:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.