[]

Mangal nasıl temizlenir?

Arkadaşlar başkası tarafından kullanılmış mangal nasıl temizlenir ? Her mangal yakma öncesi,ızgara demirlerini patates ve soğanla silmek gerekiyor diye biliyorum?

başka yöntemler var mıdır peki?

teşekkürler.

 
Bulaşık deterjanı ve süngerle normal yıka. Yağ-çöz kullanabilirsin.
Kullanırken biraz ısınınca soğanı yarım kes, ızgaraya sür. Kuyruk yağı da kullanabilirsin.

  • corneillus  (26.04.15 23:28:31) 
Tavugun derisiyle sil


  • lithu  (26.04.15 23:50:15) 
ızgara temizleyeceksiniz sanırım. ızgarayı bir kaç saat sıcak suda bekletin imkanınız yoksa sıcak su, sünger yardımıyla telleri ıslatın. bulaşık deterjanı yeterli. çok beklemiş yağ kalıntıları varsa yağçöz sıkın biraz bekleyin çözünmeye başlar. iyice durulayın. patatesin kilosu 5 tl bu arada.


  • rakidabalikolsa  (27.04.15 00:07:16) 
Yaktıktan sonra da kuyruk yağını maşayla tutup şöyle bir üzerinden geçiriyorlar bazıları.


  • sevgikusunkanadinda  (27.04.15 00:17:04) 
Elle yıkayıp biraz temizledikten sonra Bulaşık makinasında tıklayabilirsiniz.


  • kakao  (27.04.15 00:26:23) 
Otomatik tamamlamış. Yıkayabilirsiniz olacak.


  • kakao  (27.04.15 00:27:21) 
tertemiz etmek istiyorsan yağ çözücüyü ızgarayı koyabileceğin büyüklükteki bir çöp poşetine, battal boylar büyük boy ızgaraları da alıyor, ızgarayı yere paralel koymak ve bir iki saat arayla yönünü değiştirmek oldukça faydalı(aman poşet delinmesin). Gerekirse durulayıp, bir daha yağ çözücü koyabilirsin, deterjan da işe yarıyor. Sonra bulaşık süngeri ile mekanik temizlik ve tertemiz olur, en kötü durumdaki ızgara bile fazla uğraşmadan temizlenir böyle.


  • roboute guilliman  (27.04.15 00:48:13) 
Tazyikli su tut bulabirsen.


  • baldur2  (27.04.15 02:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.