[]

lens kullananlar.

bu zamana değin gözlük kulllandım. geçenlerde lens için hastaneye gittim. şimdi bir reçete var bende. ilk defa lens kullanacağım.esnaftan lens almak istemediğim için ve doktor da bir tavsiye vermediği için tavsiyeye ihtiyacım var. hangi lensi almalı ?sonuçta göz çok önemli bir organ.
gerekirse reçetedeki değerleri yazarım.
teşekkürler.

not: bir de solüsyon önerisi lazım :)

 
Lensmarket.com'dan al lensini. Acuvue OASYS oldukça iyidir. 3 aylıklardan alman f/p olarak en kolayı ve uygunu olur. Ama kendine en uygununu bulana kadar ilk 1 sene içinde birkaç farklı marka daha denemelisin bence. Benim süper bulduğum ürünü bi başkası beğenemeyebilir.


  • pandispanya  (26.04.15 23:20:14) 
Lensmarket.com +1 ben 3 aydir airoptix day&night kullaniyorum lens gozumde mi degil mi bilmiyorum bile, acayip memnunum. ondan once acuvue oasys ve zeiss kullandim 5'er gun ikisi de cok batti benim gozumde hatta zeiss yuzunden kipkirmizi oldu. bu biraz deneme yanilma isi sanirim.

nota ithafen: bio true kullaniyorum, gayet memnunum simdilik.
  • fraise  (26.04.15 23:27:22 ~ 23:35:33) 
daha önce lens kullanmadıysanız hiç başlamayın bence çünkü en kötü gözlük en iyi lensten daha iyidir. illa kullanıcam diyorsanız pahalı olanı iyi olanıdır. acuvue ve optifree iş görür.


  • rakidabalikolsa  (26.04.15 23:37:53) 
@rakidabalikolsa ben de gözlük kullanma taraftarıyım. lensi bazı durumlarda kullanmayı düşünüyorum.


  • umutlarivarolankisi  (26.04.15 23:41:50) 
göz kuruluğunuzun olup olmadığını da bir tetkik etseydiniz keşke. lens kullanması kolay bir şey değil ayrıca. bir süreden sonra eziyet halini alabiliyor. herkes için geçerli değil bu tabi. ama herkesin dediğini ben de tekrarlıyorum; lens takmayın demiyorum, takın ama hobi olarak takın.


  • Kamyoncunun vitesi  (26.04.15 23:46:58) 
@Kamyoncunun vitesi dediğim gibi belirli zamanlar dışında gözlük kullanmaya devam edeceğim. yoksa göz ile her yere temas ettiğimiz parmağın buluşması hiç hijyenik gelmiyor bana da :)


  • umutlarivarolankisi  (26.04.15 23:54:39) 
marka olarak ne önersek boş, çünkü kimse yazmamış, reçetenizde gözünüzün BC değeri yani eğriliği kaç yazıyorsa o değerde lens alacaksınız. gözünüzün eğriliğinden daha eğri lens alırsanız gözünüzü sıkar, daha düz lens alırsanız gözünüzde durmaz. ha yine idare eder ama rahatsız olursunuz.

reçetede yazanları belirtin ki ona göre tavsiye verelim. acuvue oasys denmiş. evet güzel len fakat sadece 8.4 ve 8.8 BC'leri var. gözünüz 8.6 ise ikisi de olmaz. "tolore ediyor" diyorlar ama tolore falan ettiği yok.

solüsyon da biotrue en iyisi lakin pahalı. optifree f/p olarak en uygunu.
  • kibritsuyu  (27.04.15 08:19:38) 
lenslerin devamlı gözünüzde durması değil tam tersi habire takıp çıkartmak mikrop kapmalarına sebep olur.

ayrıca yine durmadan bir lens takıp sonra çıkartıp gözlük takarsanız gözünüzün ortamını habire değiştirdiğiniz için sağlıklı olmaz. göz alıştığı ortamda devam etmeli. ya gözlük takacaksın ya da lens. zırt pırt çıkar tak olmaz.

ayrıca o nasıl bir doktor öyle lens tavsiye etmiyor? göz önemli bir organ diyerek duyuruda tavsiye istemeniz de süper :)

göz sağlığı çok önemli. deneme yanılma yöntemi ile lens mi alınır anlamadım ki? benim zamanımda doktorlarda deneme lensleri olurdu. doktorda denerdiniz. falan filan.

uzun süre lens kullanmış bir insan olarak bu da benden.

ayrıca gözünüzün rahatsızlığını yazmamışsınız. imkanınız varsa lazer ameliyatı olun kurtulun.

buradaki tavsiyeleri dinlemeyin. başka doktora gidin. ne öyle 3 gün bilmem ne marka taktım, 5 gün başka marka taktım denedim. gözünüzün başına bir şey gelirse sonra çok yanarsınız. tedavisi zordur, antibiyotikler, ağrılar filan.
  • mea maxima culpa  (27.04.15 15:41:53) 
-sana şunu söylemeliyim ki yol yakınken dön.yakın bir zamanda ben bu hatayı yaptım,sen yapma.parmağın gözle haşır neşir olması hiç ama hiç sağlıklı değil bence.
-başlarsan pes etme.zamanla takmayı da çıkarmayı da öğreneceksin(ben hala tam öğrenemedim:(
-bu arada lens ve solüsyonun birbirlerine uyumluluk gibi durumu var.(stainingrid diye arat.)
  • umutlarivarolankisi  (22.06.15 14:29:25) 
Yaklaşık 19-20 yıllık gözlüklü bir hayattan sonra Ekim ayında lense geçtim ben de. Şimdi "Neden daha önce geçmemişim" diye başımı taşlara vuruyorum.

İlk başlarda takıp çıkaramadım. İkinci günümde 2.5 saatte taktım, üçüncü gün 6-7 saatte, derken bir hafta sonra 1 saate indi. İkinci haftanın sonunda 5 dakikaya. Sonrasında zaten otomatiğe bağladım. Hatta buralarda duyurular açtım "Nasıl söküp takıyoruz bunu" diye. Bir keresinde çıkaramayınca sinirden ağladım, ağlarken kendi çıktı.

Tam cevap yazıyordum, duyurunun hortladığını fark ettim. Peşinden duyuruyu hortlatan kişinin sen olduğunu fark ettim. :)

Yine de yazmış olsaydım keşke. Yeni gelenler için yazayım ben de. En başta günlük lenslerle başlamak en iyisi. Çünkü öğrenene kadar lensi de gözü de haşat ediyor insan. Kaç tane lens parçaladığımı bilmiyorum. Hem de ilk başta kullan-at, hijyenik bir şeylerle başlamak iyidir.

Bu arada gözün çap ve bombelik değerlerine dikkat etmeden almamak gerek. Çünkü uyumsuz olursa gözü çok rahatsız ediyor. Benim gözün bombeliği 8.6, 8.4'lük lensi idare edebiliyor ama 8.8 kullanamam.

Acuvue Oasys ve Biotrue karmasını kullanıyorum. Halimden memnunum. Açıkçası 4 farklı marka lens suyu kullandım, hiçbirinde sorun yaşamadım.
  • aychovsky  (22.06.15 14:38:41) 
ahahaha kendi duyuruma sonradan başka birisi duyuru açmış gibi cevap vermişim:)
neyse.

@mea maxima culpau
evet doktor marka olarak bir tavsiyede bulunmadı.zaten ben istememiştim tavsiye.buraya sormamın amacı tecrübeli,bu işlerden anlayan kişilerin olmasındandır.nitekim iyi ki sormuşum.sözlükte okuduklarıma göre aldım lens ve solüsyonu.(acuvue oasys+biotrue)
şu an oldukça rahat bir şekilde kullanıyorum:)
...
@aychovsky yahu nasıl şaşırdım bilsen.bildiğin kendi duyuruma kendim -habersiz bir şekilde-cevap vermişim :d
...
evet arkadaşlar lenslere alıştım.artık daha hızlı bir şekilde takıp çıkartabiliyorum.zamanla alışıyorsunuz.
cevap veren herkese çok teşekkürler.
  • umutlarivarolankisi  (21.07.15 02:57:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.